Workshop Bruidsfotografie

  Wat een dag. Gisteren was de jaarlijkse bijeenkomst van het Master Photographers Network in Eerbeek. Nu wisten we al een week of 5 dat we daar een workshop gingen geven, maar om heel eerlijk te zijn heb ik het stil gehouden, omdat we beiden best wel zenuwachtig waren. De beoogd voorzitter, Geert van de Ven, had ons gevraagd om vanuit uit bedrijf te vertellen over wat nu eigenlijk “De Nieuwe Fotograaf” definiëerde. En natuurlijk is dat lastig, omdat er heel veel opvattingen bestaan van heel veel verschillende fotografen. Uiteindelijk hebben we ons verhaal in de volgende slides samengevat. Een aantal slides zijn aangepast ivm gevoelige informatie.

  N.B. de context van de sheets is als volgt: we hebben een aantal generaliserende statements opgezocht en proberen in onze presentatie deze opvattingen te doorbreken. Voorbeeld: “De nieuwe fotograaf maakt de markt kapot”. Dit vinden we natuurlijk zelf niet zo. We laten in de presentatie juist zien hoe je die negatieve opvatting om kunt buigen naar iets positiefs. Zo hebben wij bijvoorbeeld veel hulp gehad van Gerhard Nel en Clark Reid en ook al hadden ze boos kunnen doen over onze prijzen destijds, ze lieten ons juist zien dat ons werk meer waard was. 

  Het bijzondere aan het geheel is eigenlijk dat we met een pragmatische blik naar deze landelijke bijeenkomst gingen, omdat we zelf hadden verwacht dat veel mensen erg kritisch zouden zijn met betrekking tot ons verhaal, maar gedurende de dag kwamen er steeds meer mensen naar ons toe met een “wat een goed verhaal! Ik ga morgen echt eens kijken naar Facebook/Pinterest/Blog/enz.”. En deze boodschap in uiteenlopende variaties ;) Aan het einde van de dag hadden we zo’n 20 mensen gesproken die we voorheen nog niet kenden en dus begon het bij ons te knagen; “waarom zitten wij eigenlijk niet bij deze vakorganisatie”. Een paar uur later hebben we de beslissing gemaakt: Mon et Mine, en dan in dit geval Hermine Lipke (ik), ben/is nu lid van het Master Photographers Network.

  Ik ben enorm benieuwd wat deze prachtige groep mensen in 2013 gaat doen en naar hoe ik daaraan bij kan dragen. Op zich heb ik al wel een paar ideeën, maar die zal ik binnenkort eerst eens in de groep gooien. Ik weet in ieder geval zeker dat hun voorzitter (jaja, beoogd voorzitter) een goede keuze is ;)

  One comment

  Leave a comment