Bruiloft Kasteel Wijenburg

Trouwjurk, Pronovias, Trouwen in een Kasteel, chique bruiloft, Wijenburg

Trouwen in de herfst, op het moment dat je begint te twijfelen of het niet eigenlijk winter is. Jiske en Ronald deden het. Ze hadden het prachtige kasteel Wijenburg geregeld voor hun bruiloft en daar zou dan ook de gehele bruiloft plaatsvinden. In de ochtend stonden we ze voor de deur op te wachten.

Ronald was nog niet gearriveerd, maar Jiske kon al wel naar het prachtige kasteelkamertje dat zich helemaal bovenin het gebouw bevond. Ik liep met haar mee voor de voorbereidingen, terwijl Ramon alvast het kasteel ging verkennen. Na een kwartiertje besloten we om alvast een paar mooie foto’s te maken van de Pronovias jurk die Jiske voor haar bruiloft had gekocht. Wat een prachtige jurk! En wat een karwei om hem door het kasteel heen te slepen!

Rond een uur of tien arriveerde de bruidegom en hij ging zich in één van de kamers omkleden. Ondertussen werd het aardig druk boven in het kasteelkamertje, omdat heel wat vrouwen zich daar wilden voorbereiden. Toen iedereen helemaal klaar was kwam de moeder van Jiske haar halen en liepen beide dames van de trap af voor het moment waarop het bruidspaar elkaar helemaal ‘af’ zag.

Vrijwel direct hierna begonnen we aan de fotoshoot. In het najaar kun je niet teveel verwachten van het weer, maar wat een geluk! Het had de hele ochtend gemiezerd, maar uitgerekend nu was het droog. We besloten om rondom kasteel Wijenburg een aantal foto’s te maken; eerst met de kinderen en later alleen bruid en bruidegom. Jiske had een waanzinnig mooie sluier uitgezocht en ook daar konden we nog een aantal creatieve beelden mee maken. En wat je niet op de foto’s ziet, maar wel een handige tip is: door de natte grond moest ze haar schoentjes even verwisselen voor haar dagelijkse schoenen en je ziet er niets van omdat haar jurk zo lang is!

De ceremonie vond in de vroege middag plaats. De trouwambtenaar zorgde ervoor dat Jiske en Ronald een half uurtje later getrouwd en wel naar buiten liepen. Eigenlijk was het de bedoeling dat hun kinderen ook een rol zouden krijgen tijdens de ceremonie, maar hun zoontje besloot op het allerlaatste moment dat hij toch niet met papa naar binnen durfde te lopen. Gelukkig hadden ze een oppas geregeld tijdens de dag die direct in kon grijpen. Erg mooi om te zien hoe deze ouders totaal relaxed met dit gegeven omgingen.

Na de ceremonie vonden de felicitaties plaats waarna het gezelschap in de bibliotheek een toost op het bruidspaar uitbracht. Vervolgens werd er een lekker stukje taart gegeten. Vervolgens begon de receptie met talloze lekkere hapjes, een groepsfotomoment en heel veel gezelligheid. We bleven tot het begin van het diner waar we nog een sfeerimpressie maakten en vervolgens was het tijd om weer naar Elburg te gaan na deze prachtige herfstbruiloft.

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 002

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 003

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 004

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 005

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 006

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 007

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 008

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 009

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg comp

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 011

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 014

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 015

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg comp2

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 017

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 018

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 019

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 020

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 021

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 022

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 023

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 024

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 025

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 027

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 028

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg comp3

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg comp4

Bruidsfotografie Kasteel Wijenburg 032

Adresjes van Jiske:

 • Onze trouwambtenaar heet Maik Exoo-Krijger. (Wij dachten eerst dat Maik niet klopte….maar het is echt zo….;-))
 • Mijn jurk kwam bij I do I do vandaan en was van het merk Pronovias.
 • Make-up en Dagkapsel door Yolanda Busch
 • Avondkapsel door schoonzusje Marlies Kampschreur.
 • Bloemen waren verzorgd door Atelier Buddleia.
 • Schoenen heb ik bij Van Keulen schoenen uit Veenendaal gehaald.
 • Jacquets waren van Hoogenboom mode uit Nijmegen.
 • Pak ’s avonds was van Piet Zoomers en was van het merk Boss.
 • Bridelbelt en bloem in het haar heb ik besteld op Etsy.com. Echt een super leuke site waar je allemaal handgemaakte dingen kan vinden.
 • Pennen voor de getuigen waren van het Vulpennenhuis in Arnhem.
 • En mijn hyperactieve vriendin Lydie (ceremoniemeester) liep op Duracell batterijen…… ;-P

Bekijk meer stellen die gingen Trouwen bij Kasteel Wijenburg