Bruidsfotografie in België

Bruiloft Belgie 011

Een mailtje uit België: “Ik heb jullie schitterende foto’s ontdekt via het internet en kan er maar niet genoeg van krijgen!

Ikzelf ben een toekomstig bruidje uit Oost-Vlaanderen in België en dat is waarschijnlijk een iets te verre reis voor jullie om een fotoshoot te doen.” Nu moet ik ook wel eerlijk bekennen dat vier uur heen reizen en 3 uur terugreizen een pittig eind was, maar toch was het erg gaaf om deze bruiloft voor dit superlieve bruidspaar vast te leggen. Alleen al de verschillende Belgische elementen zoals ‘suite’ (bruidsgezelschap) en ‘kleed’ (trouwjurk) maakten de dag voor ons extra interessant om vast te leggen. De dag begon op twee verschillende locaties; Ruben was bij de feestzaal om de suite te verzamelen en samen te stellen, terwijl Debbie bij haar ouders thuis was voor de voorbereidingen. Toen ze elkaar gedag gezegd hadden stapte iedereen vrijwel direct in de oldtimerbus om richting het gemeentehuis te gaan. Het grappige aan Belgische gemeentelijke ceremonies is dat ze eigenlijk met 15 minuten wel klaar zijn, maar daarna volgt nog drie kwartier champagne drinken en dus eigenlijk ook een minireceptie.

Tussen de middag stond er een complete lunch klaar bij de ouders van Debbie. Deze lunch was erg welkom na onze fotoshoot die plaats vond in het prachtige herfstbos van Buggenhout en daarbij het oude treinstation. Als we nog een uur hadden gehad hadden we nog een extra uur hier foto’s gemaakt, maar toch was het echt tijd voor een broodje en wat drinken. Direct na de lunch reden we naar de kerk voor het tweede gedeelte van de kerk: de muzikale en katholieke inzegening. Omdat Debbie en Ruben beiden erg muzikaal waren werd er ook veel met muziek gedaan tijdens de dienst. Op het laatst speelde Debbie zelfs een stukje mee met “haar” fanfare! Wat ze van te voren niet wist was dat ze van haar ouders een nieuw instrument had gekregen, dus het was erg mooi om te zien welke blikken er tussen vader en dochter uitgewisseld werden rond dit moment.

Toen de kerkdienst afgelopen was en het gezelschap weer naar buiten liep, stond er een haag van mensen opgesteld die allemaal vogelvoer vasthielden. Dit hadden ze geregeld in plaats van confetti of rijst! De familie van Debbie en Ruben werden door de ceremoniemeester bij het begin van de kerk neergezet en één voor één konden alle kindjes een lekker doosje speculaas komen halen. Hierna moest Ruben nog een piñata kapotslaan, dansten er een paar reuzen een dansje en kon het gezelschap langzaamaan vertrekken naar de receptiezaal. Dit laatste vond plaats bij Beukenhof, recht tegenover de kerk. Alle gasten kregen een drankje en een hapje en na een korte sfeerimpressie gingen wij weer richting Nederland.

Bruiloft Belgie 002

Bruiloft Belgie 001

Bruiloft Belgie 003

Bruiloft Belgie 004

Bruiloft Belgie 005

Bruiloft Belgie 006

Bruiloft Belgie 007

Bruiloft Belgie 008

Bruiloft Belgie 009

Bruiloft Belgie 010

Bruiloft Belgie 014

Bruiloft Belgie 012

Bruiloft Belgie 015

Bruiloft Belgie 013

Bruiloft Belgie 016

Bruiloft Belgie 017

Bruiloft Belgie 018

Bruiloft Belgie 019

Bruiloft Belgie 020

Bruiloft Belgie 021

Bruiloft Belgie 022

Bruiloft Belgie 023

Bruiloft Belgie 024

Bruiloft Belgie 025

Bruiloft Belgie 026

Bruiloft Belgie 027

Bruiloft Belgie 029

Bruiloft Belgie 028

Bruiloft Belgie 030

Zin om meer weg te dromen? Bekijk dan deze blogs: