Bruidsfotografie in Italië

  Wanneer je in Italië gaat trouwen, reken je stiekem een beetje op een zonovergoten dag. De bruiloft van Gaby en Remco in de buurt van het Gardameer en Lazise echter, was vol in de regen. Nou ja, dat is wellicht een beetje overdreven, maar de dag begon erg regenachtig. Ik kon nog net alle details buiten vastleggen voordat de hemel losbarstte. Toen het bruidspaar klaar was voor de First Look ontstond dan ook echt de vraag “waar gaan we elkaar voor het eerst zien in bruidskleding”. Gaby en ik overlegden uitgebreid, besloten om het binnen te doen, maar we bleven twijfelen. Een kwartier later stond Remco buiten, met paraplu, in een fantastische Italiaanse olijfboomgaard te wachten op zijn bruid.

  De eigenaresse van Ca del Sol, de agriturismo waar alle gasten en het bruidspaar verbleef, had inmiddels een Italiaanse lunch klaargezet. De styling en weddingplanning was verzorgd door de superaardige weddingplanner Sara van Bella Italia Weddings. Ook stond er een uitgebreide candytable klaar voor de kinderen, hoewel stiekem de volwassenen nog het meest geïnteresseerd waren in al die snoepjes. Toen het meeste eten op was verzamelde de groep zich op de parkeerplaats en reden we in een lange stoet naar Malcesine. Tot op het allerlaatste moment hadden Gaby en Remco hun trouwlocatie geheimgehouden, letterlijk, want op de dag zelf speculeerden gasten nog steeds over of we nu naar Venetië zouden rijden, ze gewoon in Lazise zouden blijven of ergens anders naar toe zouden gaan. Ook was het al een verassing dat ze überhaupt naar het Gardameer zouden gaan. Gaby had samen met haar broer waanzinnig mooie uitnodigingen gemaakt waarop alleen stond dat de bruiloft “ergens in Italië” zou plaatsvinden. Pas toen hun familieleden bij de gate stonden vertelden ze dat ze via Verona naar Lazise zouden gaan.

  Maar goed, Malcesine dus. Een plek die bekend staat om haar prachtige kasteeltje. Net als in Nederland zijn de kastelen daar behoorlijk robuust en donker, maar omdat deze ceremonie buiten plaats zou vinden waren wij extra benieuwd. De foto’s op het internet lieten al zien dat het om een locatie met waanzinnig uitzicht zou gaan. Het bruidspaar bleef achter zodat de gasten alvast plaats konden nemen en het was erg leuk om te zien hoe de gasten eigenlijk weigerden om te gaan zitten, omdat ze eerst even dit bijzondere unieke uitzicht wilden bekijken.

  De ceremonie was relatief snel voorbij en na het zetten van de handtekeningen en de eerste felicitaties konden Ramon en ik samen met Gaby en Remco aan de slag voor de fotoshoot. We besloten om voor de bruidsreportage gebruik te maken van die typische Italiaanse straatjes en de warme kleuren van alle gebouwen. Omdat het langzaamaan begon te schemeren besloten we om toch nog even naar de haven te lopen voor een paar foto’s met zonsondergang.

  De avond vond plaats bij Ca del Sol. De eigenaresse had samen met de Weddingplanner alles helemaal gestyled waardoor een mooie sfeer was ontstaan. Ramon en ik hebben hier nog een uitgebreide sfeerimpressie gemaakt waarna we richting ons hotel gingen.

  Ringen: Edelsmederij Marjon Kappers
  Trouwkaart: Gaby & Danny van Weddiings
  Weddingplanner: Sara Toldo van Bella Italia Weddings
  Ringenschaaltje: Paloma’s Nest (via Etsy.com)
  Aankleding: deels door Gaby zelf verzorgd en deels door Sabrina van verblijf locatie Ca del sol 
  Fingerpaint tree: zelf gemaakt door Gaby & Danny

  5 Comments

  Leave a comment