Bruidsfotografie La Butte aux Bois | Doris & Jochen

  Wanneer we naar België gaan is dat altijd weer net even anders dan bruiloften fotograferen in Nederland. Ditmaal was het extra ‘anders’, omdat het om een bruid uit Duitsland en een bruidegom uit België ging. Ze hadden gekozen voor het prachtige landgoed La Butte aux Bois. De ochtend begon vrij snel met de gemeentelijke ceremonie waar ze een klein feestje van hadden gemaakt, maar wat niet het meest belangrijke moment van de dag was. Na deze ceremonie ging het gezelschap naar het huis van Jochens ouders voor een heerlijk lunch met talloze kaasjes, wijn en stokbrood.

  Het volgende deel is wat deze dag juist zo ‘anders dan anders’ maakt. De voorbereidingen kwamen namelijk nu pas echt; het bruidspaar ging die middag trouwen en zou op dat moment andere kleding dragen. Doris had een afspraak bij de kapper en Jochen wilde toch nog even de bedrijfs-Rolls Royce (hij werkt bij BMW) schoonmaken. Nadat Doris haar haren klaar waren kreeg ze nog een mini touch-up voor het make-up. Tussendoor kan ik alvast de details vastleggen. Ramon was bij Jochen aanwezig om zijn kleding vast te leggen.

  Toen het bruidspaar er helemaal klaar voor was, werd het tijd om naar de kerk te gaan voor de kerkdienst. De oom van Jochen ging voor in de kerkdienst waardoor het geheel extra persoonlijk werd. Na drie kwartier was de ceremonie al klaar en ging men weer terug naar La Butte aux Bois voor de receptie. Hier kreeg iedereen een glaasje bubbels en vonden de felicitaties plaats. Een uur later konden we een aantal mooie fotos’s maken met dit fotogenieke stel. Soms heb je van die momenten dat je ineens beseft dat zo’n sluier en zo’n witte jurk toch wel heel erg mooi zijn!

  Het diner vond plaats en ook hier waren we bij aanwezig. Tussen de gangen door waren er speeches, werd het boeket gegooid en was zelfs de eerste dans! Totaal anders dus dan bij de meeste Nederlandse bruiloften. Nadat iedereen een lekker stukje taart had gekregen zat onze dag er op.

  3 Comments

  Leave a comment