Buitenlandse Bruiloft België Chateau Presseux

  Trouwen in het buitenland

  Wanneer je een buitenlandse bruiloft wilt, moet je eerst nadenken over welke trouwlocatie je aanspreekt. En daarom ben ik met een fantastische weddingplanner op locatietour geweest. Over onze avonturen heb ik uitgebreid geblogd en het was daarom extra leuk dat Bas en Chantal (met wie we een loveshoot hebben gedaan) ons daarom gevonden hebben. Ze gingen trouwen bij Chateau Presseux en wilden graag dat wij erbij zouden. Dus daar gingen we, een volgepakte Panda en een autorit van 3,5 uur.

  Vroeg naar bed

  Het chateau was, zoals we al eerder hadden gezien prachtig. De avond voor de trouwdag werd een groot gedeelte van de gasten alvast ontvangen. Iedereen kon zo kennismaken met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. Cateraar Delicieux had een heerlijke barbecue geregeld met verse salades en lekker vlees. Tijdens de avond waren er enkele speeches, werd er veel gepraat en daarnaast ook veel gelachen. Maar… zo stond in het draaiboek… iedereen moest wel op tijd naar bed, want morgen zou het pas echt een groot feest zijn.

  De volgende ochtend begon met een lekker ontbijt voor alle gasten. Vervolgens vonden er nog talloze voorbereidingen plaats. Een van de gasten was bloemist en had dus alle bloemen geregeld. Een ander iemand maakte weer het bruidsboeket, er werden talloze pompoms opgehangen, bankjes klaargezet voor de ceremonie en tafels gedekt voor het diner van die avond. Rond half één was het bruidspaar klaar met de voorbereidingen voor de dag en konden ze beginnen aan hun eigen voorbereidingen. Ramon volgde Bas naar een suite en ik liep ondertussen rond met de details van Chantal. Omdat het chateau talloze mooie plekjes heeft wilde ik daar graag gebruik van maken.

  De first look, onder aan de trap

  Nadat het bruidspaar klaar was zagen ze elkaar onder aan de statige trap. Alle gasten liepen vervolgens richting de notenbomen waaronder de ceremonie zou plaatsvinden.

  Een vriend van de familie sloot het huwelijk tussen Chantal en Bas. Tussen de officiële delen door waren er een paar speeches en prachtige live muziek van de pianist van de Jazz Centrale. Toen de ceremonie tot een einde kwam ging het bruidspaar door een zee van zeepbellen richting het terras. Hier kregen alle gasten een glaasje prosecco en daarbij een stukje van de soesjestorens. Na een klein uurtje begonnen we aan de fotoshoot. Omdat de locatie zo sprekend is besloten we ook nog om binnen een paar beelden te maken. Daarnaast was het natuurlijk binnen lekker koel, want dit was die ene heel erg warme dag (36 graden).

  Dineren aan een hele lange tafel

  Het diner vond plaats aan 1 gigantisch lange tafel. Zo’n 100 gasten zaten naast elkaar en konden genieten van het prachtige uitzicht. Dit bleek echt een droom geweest te zijn van het bruidspaar en daarom waren ze extra blij dat dit helemaal gelukt was. Iedereen kreeg een heerlijk driegangendiner voorgeschoteld en het werd afgesloten met jaloersmakend bordje chocoladespecialiteiten. Het feest vond direct na het diner plaats en het was grappig om te bedenken hoe het bruidspaar eerst lekker rustig aan dineren was en vervolgens binnen een kwartier zou beginnen aan hun eerste dans. We bleven nog om hier een sfeerimpressie van te maken en vervolgens was het voor ons tijd om via Roermond weer naar Elburg te rijden. Een prachtige ervaring om zo’n mooi bruidspaar op zo’n bijzondere plek vast te leggen.

  2 Comments

  • Fearless Award: het verhaal achter de foto - We Love Weddings schreef:

   […] te kunnen schrijven en bij ronde 12 kwam mijn wens uit. De foto is genomen tijdens de prachtige bruiloft van Bas en Chantal, zo’n bruidspaar dat zo in elk willekeurig trouwmagazine past; fotogeniek, trouwens op een […]

  • […] je gaat trouwen bij Chateau Presseux en er gewoon compleet je eigen feest van maakt. Gynaecoloog in opleiding Ravi & […]

  Leave a comment