Bruidsfotografie Portugal | Erik & Geraldine

  Zondagmiddag. Ik zit hier, boven op een klif te schrijven over de prachtige trouwdag van Erik en Geraldine. Gisteren zijn ze getrouwd en nu zitten ze in de auto richting het vliegveld, want vandaag begint hun honeymoon. Ramon en ik moeten een paar uur wachten voordat ons vliegtuig vanuit Faro weer richting Nederland vertrekt, we hebben namelijk net onze tweede Destination Wedding gehad.

  Het Pine Cliff Resort dus, een fantastisch resort gelegen op een helling, vlakbij het strand. Het uitzicht is fenomenaal en de gehele omgeving draait maar om 1 ding: luxe. De ochtend begint voor ons dan ook niet supervroeg, maar heel relaxed rond een uur of 11. Geraldine heeft net een manicure gehad en Erik is onderweg naar een andere kamer voor zijn voorbereidingen. Gisteren heb ik alvast een groot gedeelte van de details vastgelegd (waaronder een stel Jimmy Choo’s, een Cymbeline jurk en onwijs veel door Geraldine’s moeder gemaakte details), terwijl Ramon op zoek ging naar de mooiste plekjes in het hotel.

  Nadat Geraldine klaar is loopt ze naar de receptie van het hotel waar hun weddingplanner al staat te wachten. Ze heeft haar brocheboeketje bij zich. Met een golfkarretje rijdt ze richting de Tabu Garden, de plek waar de ceremonie zal plaatsvinden. Alle gasten zitten al klaar en Erik staat te popelen om zijn bruid hier te zien. De ceremonie wordt gegeven door ‘wedding celebrant’ Leonard Beard, een superaardige man die langs de gehele Portugese kust werkt. Een klein uurtje later, inmiddels zijn er persoonlijke vows, het ja-woord, het tekenen, een gezongen lied door Eriks zus en nog een aantal andere dingen geweest, is de ceremonie klaar. Iedereen ontvangt een lekker glas champagne en de trouwtaart wordt aangesneden.

  In de avond komt een tweede hoogtepunt: het diner op één van de meest bijzondere plekjes van het resort. Bij het Sunsetdeck staan een aantal mooi aangeklede tafels te wachten tot het bruidspaar plaatsneemt. Gelukkig hebben wij nog net een half uurtje om met Erik en Geraldine het strand op te lopen. Omdat het al vrij laat is zijn er niet zoveel mensen meer op het strand en kunnen we toch nog gebruik maken van het prachtige avondlicht. Een uurtje later zit iedereen te genieten van het diner.

  Nadat het diner klaar is gaat het gezelschap met de lift naar beneden. Het hoogteverschil is zo groot dat je ofwel een steile trap moet nemen, ofwel de lift moet pakken, maar dat maakt het extra speciaal. Vervolgens loopt iedereen langs een pad dat met fakkels verlicht is en komt zo uit bij de strandtent. Hier staat de dj al te wachten. Alle gasten ontvangen een Midori Sparkle en pakken een verlichte ballon. Een moment later vliegen alle ballonnen weg als teken van “het loslaten” en de blik op de toekomst. Vervolgens opent het bruidspaar de avond met een te gekke tango. Ramon en ik leggen nog enkele dansende mensen vast en besluiten dan om naar onze hotelkamer te gaan.

  Maar wat een dag! Wat een supermooie keuze om niet in Nederland te trouwen, maar te vragen of iedereen mee wil komen naar het prachtige Portugal. Niet alleen heb je dan een trouwdag om nooit te vergeten, maar ook nog eens een rehearsal dinner en een smakelijk ontbijt om het weekend af te sluiten.

  One comment

  • Sabrina schreef:

   Wauw dit is echt zo mooi. Echt meegenieten als je deze fotos ziet. Jullie zijn kunstenaars Ramon en Hermine.

  Leave a comment