Bruidsfotografie Egmond | Mathilda & Michael

  De periode van zonnig lenteweer is aangebroken. De dag dat Mathilda en Michael gingen trouwen was voor ons de eerste dag dat we 100% zeker waren dat het lekker zonnig zou zijn. Hun dag vond dan ook grotendeels plaats, buiten, bij het Liobaklooster in Egmond-Binnen.

  Mathilda was in het gastenverblijf, terwijl Michael zich om ging kleden in het torenkamertje. Omdat er al veel gasten aanwezig waren in het klooster was er een gezellige stemming. Na een half uurtje was het moment waarop het bruidspaar elkaar in de bruidskleding zou zien. Mathilda wist van Michael al wat hij aan zou hebben, maar haar jurk was een groot geheim. Samen met een getalenteerde jonge kunstenaar is haar jurk tot stand gekomen. Op deze manier had ze een trouwjurk met een echt verhaal.

  De fotoshoot vond plaats in het weiland dat naast het klooster ligt. Hier stonden een aantal grote koeien, maar helaas waren die toch net iets te bang voor ons. Gelukkig konden we ons flink bezighouden met mooie bloemen, hoog wuivend gras en het welvende landschap. Ook zijn we naar een bloemenveld en beachclub Sissy Boy geweest. Niet alleen maakten we foto’s van het bruidspaar, maar ook hebben we weer een heel aantal details kunnen vastleggen.

  Omdat het Liobaklooster een belangrijke plek is geweest in de ontwikkeling van hun relaties, was dit de uitgewezen plek om te trouwen. De kloostertuin was klaargemaakt voor de trouwceremonie en alle gasten konden heerlijk in de zon een plaatsje zoeken. Toen de ambtenaar net begonnen was over hoe dit stel elkaar nu eigenlijk leerde kennen en hoe ze besloten om elkaar niet 1, maar 9 keer ten huwelijk te vragen, sprong Michael op en vroeg in dansende en beeldende vorm zijn aanstaande nogmaals ten huwelijk. En natuurlijk zij Mathilda ja!

  Nadat het huwelijk, geheel op eigen persoonlijke en bijzondere wijze, was ingezegend door dans, muziek en formele gedeeltes, was het tijd voor de taart. De tuin bij het gastenverblijf was prachtig versierd en overal waren kussens en kleden neergelegd. De gasten namen een lekker stuk taart en gingen met elkaar kletsen. Ondertussen nam het bruidspaar de felicitaties in ontvangst. Aan het einde van dit moment waren er nog een aantal stukjes waarna naar het strand reed voor het diner en het avondprogramma.

  Mathilda en Michael hadden de strandtent Deining in Castricum aan zee geregeld om hun avond door te brengen. Eerst was er een heerlijke barbecue waar alle daggasten konden bijkomen van de warme temperaturen. Vervolgens, zo rond 20:00, kwamen de avondgasten. Vrijwel direct begon een dansworkshop en niet zo een waarbij je een bepaalde dans leert, maar juist een workshop waarbij iedereen min of meer met iedereen mocht dansen. Het was niet de bedoeling dat je met je partner zou dansen, maar juist steeds met een ander persoon die je eigenlijk nog niet kende. Op die manier leerden de gasten elkaar op een non-verbale manier kennen. Toen de workshop afgesloten werd met “Dansen aan Zee” liep het gehele gezelschap naar het water en bekeek daar elkaar en de zonsondergang. Dit is wederom zo’n moment die je niet echt kunt beschrijven, maar gewoon gezien moet hebben.

  Deze dag was voor ons één en al beleving. Hier en daar leek het net alsof we ons in een toneelstuk bevonden waarin kleur, emotie, dans, muziek en zonlicht elkaar afwisselden. Wat een levensgenieters, wat een schouwspel, wat een intense dag!

  En stel je bij deze foto dan even voor dat talloze mensen naar buiten lopen vanuit de kerk en dat iedereen “Let the sun shine, let the sun shine in, the sun shine in” zingt. Kippenvel-moment!


  Adresjes en info van Mathilda

  • We zijn getrouwd in het Liobaklooster. Dit is een trouwlocatie die enkel aan intimi wordt vergeven, dus helaas kan niet zomaar iedereen hier trouwen.
  • Mijn jurken zijn ontworpen door een vriend van mij; Remko Sintmaartensdijk.  Het idee ontstond vanuit een ruil met gesloten beurs bij een training die wij samen volgden. Remko zou mijn jurk maken in ruil voor iets dat Michael voor hem kon doen. Uiteindelijk hebben Remko en ik samen stap voor stap de jurken ontworpen met als hoogtepunt onze trip naar Parijs. Want volgens Remko waren de beste stoffen te koop in Montmatre.
  • Michael’s pakken en blauwe schoenen hebben we gekocht bij onze favoriete herenkledingzaak in Amsterdam, bij Adrians op de Prinsengracht (tegenover het Anne Frank Museum) Helaas zijn zij onlangs gestopt. De eigenaar van Adrians ging zelf altijd naar Italië om daar stof te kopen. Wat daar hing was alleen daar te koop.
  • De decoratie hebben we met een vriendengroep op donderdag voorbereid. Iedereen mocht lekker een nachtje blijven slapen in het klooster, zodat het feest eigenlijk een dag eerder begon. Ik had een mijn drie beste vriendinnen aan mijn zijde die de lakens voor me uitdeelden, mijn ceremoniemeisjes en getuigen (Leona, Marjelle en Tanne)
  • De bruidstaart is ook een leuk verhaal. De inmiddels gepensioneerde kok van het Liobaklooster heeft een zoon die een pattiserie in Amsterdam heeft. Bij feestjes in het klooster is er altijd taart van de zoon van Rob. Om die traditie konden wij natuurlijk niet heen;)
  • Het heerlijke fruit was helemaal homemade… Michael en ik hadden op donderdag bij de veiling fruit gekocht en onze vrienden hebben het op vrijdagmorgen nog zitten snijden.
  • Leona is mijn dierbare vriendin die een enorme passie heeft voor kleur, schoonheid en harpmuziek. Zij heeft alle bloemen verzorgd (zowel de bruidsboeketjes als de enorme bloemenmanden) en ze heeft harp gespeeld voor ons.

   

  8 Comments

  • Marjelle schreef:

   Heel fijn om de dag zo terug te zien, geeft een gelukkig gevoel. Dank :-)

  • Moniek schreef:

   Bijzonder stijlvol vastgelegd! Reminds me of José Villa met die vlieger :-)

  • Margo Ruiter schreef:

   Lieve 2, wat een mooie dag. De lichtheid, de kleur, de verbinding, de LIEFDE. Het spetterd van de foto’s. Een memorabele dag. Dat jullie in Verbinding mogen blijven dansen en lachen, en anderen mogen aansteken met deze gift! In liefde, Margo

  • Miranda Spek schreef:

   Wat een prachtige foto’s met twee stralende gelukkige mensen! En wat een prachtige dag! Heel veel liefde en geluk samen en tot de dans!

  • Linda van der Meer schreef:

   Een prachtige dag en een prachtig bruidspaar! Bijzonder dat ik deze dag mocht meemaken. De kleur, liefde en veelzijdigheid danst van de foto’s! X Linda

  • Foekje-Fleur Fink schreef:

   Wat moet dit een mooie dag geweest zijn. Vreugde en geluk gewenst… en dan een heel mensenleven lang!

  • Nelda schreef:

   …you are stinkin cute…I could so picture you in those "Ho Shoes" noswi..ing.ng Brass Monkey or Willie Nelson! This post totally made my day…thanks for the laughs, I so needed them.p.s. I wish we could change the Pod at night but our little guy wakes up in the middle of the night for finger pokes so no can do…but I wish it was an option for us:(

  • http://www./ schreef:

   pulling in key clients, customers, or company fans will help boost your overall social media presence. Those social media advocates are essential to expanding your reach and increasing your

  Leave a comment