België, een prachtig land dat heerlijk dicht bij Nederland is. Wanneer je in het midden van het land woont kun je in twee uur met gemak in België zijn. In samenwerking met Vivian ter Huurne, weddingplanner van Het Bruidsmeisje en Anne Floor Bakkenist, eigenaresse en  bourgondisch culinair expert bij Heerlijk & Hecht zijn wij op locatietour geweest. De komende vier weken laten we jullie elke week een te gekke locatie zien.

Vorige week lieten we het prachtige Daverdisse zien, een locatie zoals we ze niet vaak tegenkomen. Deze week laten we foto’s zien van Sech’ry, een locatie gelegen in het gelijknamige plaatsje (Sechery). De buitenkant van het gebouw is al erg bijzonder. Het gebouw blijkt gemaakt te zijn van zeven keer het normale aantal stenen voor een huis en inderdaad: wat een imposant gebouw! Qua concept lijkt dit gebouw op Daverdisse, een mooie lichte locatie met veel karakteristieke elementen, maar ook veel moderne gemakken. De kamers zijn licht, netjes en knus, de gangen zijn ruim opgezet met hier en daar een doorkijkje waar je nog de oude steensoort ziet zitten en het woongedeelte is wederom gigantisch. Het gebouw is volledig “open plan” waardoor je veel ruimte hebt om samen met je vrienden en familie te feesten.
Wie denkt dat binnen toch wel de grootste verassing ligt, is nog niet buiten geweest. Sechery heeft niet alleen een mooie tuin waarin ook veel aandacht is besteed aan een speelplek voor jonge kinderen, maar ook een bijzondere trap die de berg opgaat. Als je naar boven kijkt zie je daar een paar stoeltjes staan, waarschijnlijk voor een klein zitje. Wanneer je echter boven komt zie je ineens een gigantische tafel staan met heel veel stoelen. Daarnaast is er hier een zonneweide en is er een pad waarlangs je weer naar beneden kunt lopen. Via een mooie zwemvijver kom je uiteindelijk weer uit bij het prachtige hoofdgebouw. Al met al een fantastische plek om je Destination Wedding te vieren, toch?

7 Comments

 • Bride-to-be schreef:

  Jaa vorig jaar deze prachtlocatie ontdekt, we gaan hier in september trouwen!

 • Chantal schreef:

  Beste Hermine (of de ‘ bride-to-be’ die een reactie heeft achtergelaten en hier in september gaat trouwen),

  We zijn onder de indruk van de foto’ s en de locatie. Wij hebben nog geen vaste trouwdatum maar willen ergens volgend jaar mei/juni gaan trouwen.
  Is er iemand met wie wij in contact kunnen komen voor het organiseren van een bruiloft op deZe locatie? Alvast bedankt!

 • Danielle schreef:

  Beste Chantal,

  Het is idd een geweldige locatie! Heb er net een zeer geslaagd huwelijksweekend georganiseerd & gehad afgelopen weekend! Locatie, ‘t weer, gasten, aankleding, cateraar, dj, werkelijk alles viel op z’n plaats, dus mocht je nog iemand zoeken..

  Groeten,
  Danielle

 • HeadOverHeals schreef:

  Hej dames
  Hebben jullie ervaring met deze locatie. Hoe pak je zoiets aan? Catering, decoratie?
  Hebben jullie contactgegevens?

  Groetjes

 • Janine schreef:

  Hoi Chantal en overige trouw-liefhebbers,
  prachtige locatie he!
  Wij gaan hier ook volgend jaar trouwen :)
  Hoe hebben jullie het geregeld om daar te trouwen? Eerst in Nederland voor de wet en dan ceremonie aldaar of in de omgeving in een stadhuis of wat kan je aanraden? (er vanuit gaande dat jullie Nederlands zijn en niet Belgisch).
  Ik ben erg benieuwd!
  Alvast bedankt!

 • Janine schreef:

  @Janine en de rest
  Ook wij hebben deze locatie gekozen om volgend jaar (augustus) onze bruiloft te vieren. Ben benieuwd of jullie ‘do’s and do nots’ hebben.

  En inderdaad, net als Janine benieuwd hoe jullie de trouwplechtigheid hebben geregeld.

  Alle tips zijn welkom.

  Alvast dank
  Lars

 • Rachel schreef:

  Hoi,

  Wij zijn bezig met deze trouwlocatie maar zijn benieuwd naar de ervaringen van anderen. We lopen namelijk erg tegen het strenge huisregelment aan qua geluidseisen en aantal genodigden. ze geven aan dat je 90 gasten mag uitnodigen waarvan er na 10 uur nog maar 30 mogen overblijven. En geluid niet harder dan 60 DB? Online zie ik weer diverse bruiloften met een flink feestje die daar gegeven worden…. heeft iemand hier ervaring mee?

Leave a comment