Trouwen in (de buurt van) België: Hoeve Vernelsberg

  België, een prachtig land dat heerlijk dicht bij Nederland is. Wanneer je in het midden van het land woont kun je in twee uur met gemak in België zijn. In samenwerking met Vivian ter Huurne, weddingplanner van Het Bruidsmeisje en Anne Floor Bakkenist, eigenaresse en  bourgondisch culinair expert bij Heerlijk & Hecht zijn wij op locatietour geweest. De komende vier weken laten we jullie elke week een te gekke locatie zien.

  Deze week de laatste locatie die we bezocht hebben tijdens de eerste locatieronde, namelijk Hoeve Vernelsberg, de enige driehoekige hoeve in Nederland die op een heuvel ligt. Via een slingerend landweggetje arriveerden we hier. Opvallend was de buitenkant van het gebouw, je moest namelijk via twee gigantische deuren binnenkomen en als die gesloten zijn is het net een klein fort.
  Het leuke van deze hoeve is dat hij dus bestaat uit een aantal gebouwen die samen één geheel vormen. Hierdoor ontstaat vanzelf een binnenplaats en niet eens een kleintje ook! De eigenaren hebben een deel van de hoeve als woonhuis waardoor ze altijd zelf thuis zijn om een oogje in het zeil te houden. Daarnaast hebben ze gezorgd voor leuke beplanting en aankleding, waardoor ook deze plek een vintage-tintje over zich heeft.

  Het meest opvallende van Hoeve Vernelsberg zijn de slaapkamers. Deze kamers zijn dusdanig liefdevol samengesteld dat je je direct thuisvoelt. De uitstraling is warm en persoonlijk en daarom gewoon een fantastische plek om te trouwen. Ook is de boom met missletoe opvallend en natuurlijk superleuk om je trouwfoto’s bij te maken, hoe romantisch kun je het krijgen? ;)

  2 Comments

  • Bride schreef:

   Prachtige locatie, wij zijn er getrouwd! Echter, de eigenaren beschikken niet over empatisch vermogen als het gaat om een bruiloft. Wij hebben met onze gasten een bescheiden meerdaagse bruiloft gevierd, top locatie, maar hun houding was werkelijk niet gastvrij voor een evenement als deze, teleurstellend!

  Leave a comment