Trouwen in België: Chateau Presseux

Trouwlocatie Belgie 0151

België, een prachtig land dat heerlijk dicht bij Nederland is. Wanneer je in het midden van het land woont kun je in twee uur met gemak in België zijn. In samenwerking met Vivian ter Huurne, weddingplanner van Het Bruidsmeisje en Anne Floor Bakkenist, eigenaresse en  bourgondisch culinair expert bij Heerlijk & Hecht zijn wij op locatietour geweest. De komende vier weken laten we jullie elke week een te gekke locatie zien.

Nadat Vivian, Anne-Floor en ik (Hermine, want Ramon is niet zo van de locatietours) in de auto sprongen, waren we binnen anderhalf uur bij de eerste locatie. Via een slingerend weggetje dat steeds stijler werd, arriveerden we bij Chateau Presseux. Dit prachtige kasteel ademt geschiedenis uit. Omdat het prachtig zonnig weer was, straalde het je dan ook tegemoet. Zodra Vivian en Anne-Floor begonnen aan de rondleiding, begon ik natuurlijk direct foto’s te maken. Het kasteel heeft een imposante salon met een geweldig uitzicht over het dal. De inrichting is erg traditioneel en zou voor sommige mensen als stoffig opgevat kunnen worden, maar aan de andere kant is het natuurlijk ook weer enorm vintage. Stel je eens voor dat je hier gaat trouwen met je aanstaande en dat dit kasteel dat slaapplaatsen heeft voor 60 mensen helemaal tot jouw beschikking staat! Ik kon me al helemaal voorstellen hoe de familie beneden staat te wachten, terwijl de bruid van de gigantische trap afkomt.

Het bijzondere van deze locatie is dat er ook een Waals kerkje te vinden is. In dit kerkje kun je een gelovige dienst hebben, maar natuurlijk ook een gemeentelijke (of filosofische) ceremonie hebben. Het kerkje ligt minder dan 100 meter van de hoofdlocatie af, dus je kunt je hele dag hier vieren. Ook is er een statig koetshuis aanwezig met daarin diverse slaapkamers en beneden ruimte voor diner of feest.

De locaties die we bezochten zijn allemaal “los” te huren, je zit dus niet vast aan een bakker (die van die taarten maakt met de eeuwige roosjes erop) of een standaard diner of “bijgeleverde ballonnenboog”. Het geweldige is juist dat je een cateraar als Heerlijk & Hecht kan inschakelen, zodat ze een taartenbuffet kunnen maken in de stijl die past bij zo’n prachtige plek. Wel is het dan handig om een weddingplanner in te schakelen, omdat het wel een geregel kan zijn, zo’n groot kasteel.

compilatie34

Trouwlocatie Belgie 005

compilatie10

compilatie24

Trouwlocatie Belgie 0081

Trouwlocatie Belgie 0041

Trouwlocatie Belgie 011

Trouwlocatie Belgie 010

Trouwlocatie Belgie 018

Trouwlocatie Belgie 0121

Trouwlocatie Belgie 0131

Trouwlocatie Belgie 014

Trouwlocatie Belgie 0161

compilatie43

Trouwlocatie Belgie 025

Trouwlocatie Belgie 019

Trouwlocatie Belgie 020

Trouwlocatie Belgie 021

compilatie53

Trouwlocatie Belgie 027

Zin om meer weg te dromen? Bekijk dan deze blogs: