Bruidsfotografie Beetsterzwaag en Katlijk | Sytske & Rienk

  Wanneer we een aanvraag krijgen vanuit Friesland zijn we altijd blij. Sytske en Rienk hadden besloten om een klein huisje (Olterterp) te huren voor de voorbereidingen van Sytske. Rienk zou zich voorbereiden in het huis van zijn ouders, terwijl Sytske haar familie dus in dat lieve kleine huisje zat. We hadden de hele week het KNMI gecheckt om te kijken wat het weer zou doen, maar er was zowaar zon! We besloten dus om die prachtige jurk even mee naar buiten te nemen voor een paar foto’s.

  Het bruidspaar had een “First Look” in de tuin. Omdat dit huisje natuurlijk niet hun eigen huis was (ze wonen zelf in Utrecht) was het niet erg om niet een “aanbel scene” te hebben. Rienk stond met zijn rug naar het huisje en toen Sytske er aan kwam tikte ze hem even op de rug. De reactie van Rienk was prachtig! We zien niet vaak een bruidegom die zowat letterlijk gaat springen omdat hij zijn bruid zo mooi vind, Rienk dus wel ;)

  De shoot vond eerst plaats in Beetsterzwaag. Omdat dit dorpje meerdere prachtige parken heeft, zijn we aan de slag gegaan met de herfstkleuren en laagstaande zon. Vervolgens reden we een stukje verder om aan de slag te gaan met een paar boeken. Sytske en Rienk houden veel van lezen, dus dan is dat natuurlijk leuk om tijdens de shoot te gebruiken. Uiteindelijk zijn we ook nog naar het museum Belvédère gereden. Hier konden we gebruik maken van de strakke lijnen, open vlaktes en het harde zonlicht. Na een half uurtje werd het tijd om richting Kwartier Noord te rijden.

  Kwartier Noord is een te gekke locatie waar je als bruidspaar (en gasten) een kookworkshop kunt volgen! De gasten mochten hun eigen borrelhapjes maken wat natuurlijk enorm leuk is om te doen en om vast te leggen. Vervolgens ging iedereen aan tafel waar een heerlijk driegangen diner geserveerd werd. Toen het eten op was, liep het gezelschap naar het Thomastjerke (kerkje) in Katlijk. Alle gasten kregen een lantaarntje mee wat een sprookjesachtig effect gaf.

  De dienst in de kerk werd geleid door de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. De dienst werd, hoe kan het ook anders, gedeeltelijk in het Fries geleidt. Nadat de ambtenaar meer had verteld over het bruidspaar en het huwelijk gesloten was, vonden de felicitaties plaats. De families bleven achter, terwijl de overige gasten alvast naar Kwartier Noord terugliepen.

  Bij Kwartier Noord hebben Ramon en ik nog een mooie sfeerimpressie gemaakt. Nadat de overige gasten hadden gefeliciteerd, werd het tijd voor de eerste dans. Hierna volgt altijd een volgende dans en die is vaak met familie en vrienden en dan komt de dansvloer supersnel vol. Toen we een aantal foto’s gemaakt hadden was het tijd om weer naar Arnhem te rijden.

  Sytske & Rienk: wat een heerlijke vrolijke en zonnige dag! We wensen jullie al het goede toe en hopen dat jullie trouwdag altijd lekker zonnig mag zijn ;) 

   

  3 Comments

  • Celiça schreef:

   Heel mooi! Ik heb hardop gelachen bij de foto met de twee kindjes en de speelrups!

  • […] een paar prachtige foto’s uit de bruidsreportage gemaakt door Hermine en Ramon van Mon & Mine Bruidsfotografie. Meer foto’s met wedspiration kun je hier […]

  • […] Sytske en Rienk, een te gek stel dat in het “Hoge Noorden” bij Katlijk en Beetsterzwaag getrouwd is. Het leuke is dat ik Beetsterzwaag al een beetje kende van vroeger, dus bijzonder om er dan weer naar terug te keren. Toen Jo-Anne van der Lely vroeg aan een aantal bruidsfotografen of ze nog een mooie reportage hadden liggen mailde ik terug dat dit wel een mooie bruiloft was. En gelukkig was ze het met me eens. Dit bruidspaar trouwde in de herfst en dat kun je erg goed terugzien in de foto’s. Het was een heerlijk zonnig dagje met overal prachtige herfstkleuren. Ze hadden voor de shoot twee totaal verschillende fotolocaties uitgezocht, namelijk een park en een modern museum. Wil je het artikel lezen dan kan dat hier. […]

  Leave a comment