Joannes & Helga | Nijmegen & Lent

  Wanneer een bruidspaar in Oktober trouwt, hou je altijd even “je hart vast”. Men zegt dat Juni en Mei de meeste kans op zon hebben en ook dat was niet echt merkbaar dit jaar. Helga en Joannes hadden echter prachtig weer. De ochtend begon dan ook al heerlijk zonnig. Ramon en ik reden naar het prachtige en stijlvol ingerichte hotel Manna. Na een lekkere cappuccino zagen we daar het bruidspaar. Helga ontving ons met open armen en we wisten meteen al dat dit een mooie dag zou worden.

  De kamer waar Helga zich ging voorbereiden lag aan de zonnige kant waardoor we heerlijk licht hadden. Het was vrij snel lekker warm en met muziek van Amy Winehouse op de achtergrond was er een ontspannen sfeer. Nadat het bruidspaar helemaal klaar was, was het tijd voor de eerste ontmoeting. In het trappenhuis zagen ze elkaar en na een paar minuten besloten we om te beginnen aan het eerste deel van de fotoshoot. Ramon en ik kenden nog een paar mooie plekjes in Nijmegen en we besloten om eerst naar het Valkhof te gaan. Hier konden we gebruik maken van het ochtendlicht en ook van de herfstkleuren. Toen we na een goed half uur al heel wat foto’s hadden geschoten, reden we terug naar hotel Manna voor een lekkere lunch. Zodra alle gasten klaar waren met het voorbereiden (een deel van de familie had de vorige nacht alvast in het hotel geslapen) en iedereen had kunnen genieten van een mini club-sandwich, reed de stoet richting Wijnfort Lent. Op deze locatie zou de rest van de dag plaatsvinden.

  De ceremonie vond vrijwel direct plaats. Zoals ambtenaren dat altijd zo mooi kunnen zeggen “opende hij het huwelijk”. Hierna gaf de vader van Joannes een speech. Hierna was het tijd voor het sabreren van de champagne. Joannes had al een paar keer thuis kunnen oefenen en ook dit keer opende hij de fles op een bijna perfecte manier. Vervolgens was het tijd voor felicitaties en taart. En wat bleek… de taart is gemaakt door mijn (Hermine’s) neef en zijn vrouw! Achteraf blijkt dat mijn hele familie wist dat Ramon en ik deze bruiloft hadden verkregen middels Menno en Leonie, maar alleen wisten wij dit nog niet. Het was dus extra bijzonder om ineens bij het Wijnfort mijn neef en zijn vrouw te zien staan! Met blijheid kan ik melden dat de taart er niet alleen prachtig uitzag, maar ook nog eens heerlijk smaakte. Leonie was uren bezig geweest met het maken van een Orchidee van suiker, deze bloem kwam namelijk ook in het bruidsboeket voor. De receptie verliep vrij rustig en op de achtergrond speelde een sfeervol jazzbandje dat Jazzy Sounds heet.

  Op een gegeven moment werd gevraagd of alle gasten mee naar buiten kwamen. Het Wijnfort heeft een prachtig dakterras en daar zou het bruidspaar een paar heliumballonnen oplaten. Omdat het loslaten van duiven niet altijd even diervriendelijk plaatsvind en dit bruidspaar vegetarisch is, had hun familie gezorgd voor een paar biologisch afbreekbare ballonnen in de vorm van een duif.

  De avond begon eerst met een “walking diner”. De gasten kregen een paar kleine voorgerechtjes en gingen vervolgens aan tafel zitten voor het hoofdgerecht. Na een paar uur begon de dj zijn spullen uit te pakken en wist men al dat er straks een mooi dansfeest zou zijn. Op een gegeven moment pakte Joannes de microfoon, vroeg of iedereen even richting de bar kwam en nodigde zijn (inmiddels) vrouw uit om hem te komen helpen. Omdat Joannes vroeger in een cocktailbar had gewerkt wilde hij op zijn trouwdag natuurlijk ook een paar gasten verwennen met een heerlijke cocktail. De drankjes bestonden uit verschillende ingrediënten die stuk voor stuk iets te maken hadden met hun trouwdag. Denk aan “The Caribean”, een citroentje voor de dagen dat het even wat minder gaat en de kleur paars (hun thema kleur). Het was echt superleuk om te zien hoe dit bruidspaar hun gasten echt kon entertainen.

  Direct na het maken van de cocktails rende het bruidspaar de dansvloer op, begon lekker te dansen op een heerlijk nummer en opende daarmee direct de dansvloer voor familie en vrienden. Wat een uitermate bijzondere en eigenzinnige dag!

  Joannes & Helga: wat zijn wij blij met die aanbeveling van Menno en Leonie en wat hebben jullie er een mooi festijn van gemaakt! Al die unieke elementen hebben echt gezorgd voor een frisse eigentijdse bruiloft die wij ons nog lang zullen herinneren ;)

  Jurk: Cymbeline
  Schoenen: Rainbow (gekleurd op basis van de lintjes van het trouwboeket)
  Taart: La Petite Patisserie
  Trouwpak: Alexander Alesi 

  6 Comments

  • Joannes en Helga van Staveren schreef:

   Wauw! Wat een schitterende foto’s. We kunnen niet stoppen met kijken. :)
   Dank jullie voor deze prachtige reportage.

  • Nanne Veenstra schreef:

   Wat een T-O-P foto’s!!!
   Fantastisch

  • sander veenstra schreef:

   Super foto’s!!!

  • Jelmer schreef:

   Nog van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk! Geweldig mooie foto’s, en volgens mij ook een prachtig feest. Ik hoorde in elk geval mooie verhalen :)

   Groet Jelmer

  • De 10 lekkerste bruidstaarten van 2011 | WE LOVE WEDDINGS schreef:

   […] was ook zo mooi, een echte kleurrijke bloemen toren. Creatie van Carolines Taart Creaties. En Joannes en Helga kozen voor een cupcake toren met aansnijtaartje van La petite […]

  • […] extra bijzonder om mee te maken, omdat we een paar jaar geleden de bruiloft van Nanne’s broer Joannes (en Helga) mochten vastleggen. Daardoor leer je een familie toch al een beetje kennen en dus weet je precies […]

  Leave a comment