Frank & Helie | Utrecht

  Frank en Helie (ja net als in helicopter, maar dan anders) zijn getrouwd. En dan niet zomaar getrouwd, maar echt op een hele bijzondere manier. De dag begon bij het exlusieve hotel “Karel V”. Hier had het bruidspaar twee kamers, zodat ze apart van elkaar konden omkleden. Hun kleine dochtertje Tess kon tussen beide kamers heen en weer fladderen. Omdat Helie nog bij Rob Peetoom zat voor haar kapsel en make-up kon ik alvast aan de slag met de jurk, schoenen en ringen. Ramon was ondertussen in Frank zijn kamer om zijn voorbereidingen vast te leggen.

  Toen het bruidspaar elkaar begroet had was het tijd om richting de Botanische Tuinen te rijen. Het bijzondere van deze locatie was dat je midden op de Uithof, tussen veel flatgebouwen in, min of meer een mini-oase hebt. Frank en Helie werden door hun gasten en de sfeervolle muziek van The Flageolettes verwelkomd. Een paar minuten later zaten ze, voordat de ambtenaar binnen was, al op hun plaats. Toen het jawoord gezegd ging worden pakte Helie haar noteblokje en pakte Frank zijn Samsung Galaxy Tab (hoe kan het ook anders als nieuwe media-specialist). De dienst was binnen mum van tijd weer voorbij waarna we konden beginnen aan de fotoshoot.

  Het eerste deel van de fotoshoot vond plaats in de Botanische tuin. Hier hadden we enkele te gekke plekken ontdekt om foto’s te maken die min of meer bij hun stijl pasten. Na een goed half uur moesten we weer richting de volgende locatie, omdat inmiddels de gasten daar ook gearriveerd zouden zijn. Tien minuten later stonden we bij Ridderhofstad Rhijnauwen, een bijzondere locatie, omdat je enerzijds een chique gebouw had, maar dat gebouw was dan wel weer onderdeel van een Stay-Okay hostel. Ook hier werd het bruidspaar weer verwelkomd door de te gekke muziek van The Flageolettes. Nadat Frank een minispeech had gegeven was het tijd voor “allerhande festiviteiten”. Natuurlijk werd eerst genoten van een glas prosecco en een cupcake. Vervolgens was er een voorstelling van de kinderen (over een prins, een heks en talloze prinsessen) en tussendoor werd er nog Harry Potter kwartet gespeeld. Ondertussen werd er druk door iedereen getwitterd, omdat #trouwloft natuurlijk wel een trending topic moest worden (en is geworden!).

  In de namiddag hebben we nog een korte shoot gedaan. Omdat de zon heel even doorbrak hebben we extra genoten van deze tweede shoot. Het bruidspaar had op deze manier ook even een rustig momentje, omdat een bruiloft met zoveel kleine kinderen natuurlijk heerlijk hectisch is. Toen we terugkwamen stonden de antipasti al op tafel en een half uur later kwamen ze dan toch echt: de beloofde spaghetti pannen met twee soorten spaghetti. Iedereen kon zelf opscheppen en genieten van een heerlijke bourgondische maaltijd. Als afsluiting kwam een chocoladefontein tevoorschijn waaromheen natuurlijk een grote groep mensen kwam staan.

  De feestavond werd qua muziek begeleid door twee vrienden van het bruidspaar. Het eerste nummer was “Rose of my Heart” door Johnny Cash. Dat dit wel eens een ‘eclectisch muzikaal avondje’ kon worden, bewees het tweede nummer: “Sterrenstof” van De Jeugd van Tegenwoordig. Na een goede sfeerimpressie was het voor Ramon en ik tijd om richting het hotel te gaan, zodat het bruidspaar en hun gasten lekker verder konden feesten. Het berichtje dat ik later op twitter las gaf me echt kippenvel: @Marjolein:┬áBecause. WE. ARE. Your Friends! Wat een topfeestje (…). Ik kan me helemaal voorstellen hoe dit feest tot in de vroege ochtenduren een beleving was.

   

  Frank en Helie: van te voren vonden we jullie dag al legendarisch door de berichtgeving op Twitter, het emailcontact en de trouwkaart, maar nu kunnen we het bevestigen: een vintagebohemiantrouwloft, WOW!

  4 Comments

  • Marian schreef:

   Frank, Helie en tess ( en 1) Geweldig!!!Zo te zien, en inmiddels ook gehoord, een top-dag geweest! Nogmaals: Congratulations!!!! xxx

  • Monique van Emmerik schreef:

   Gefeliciteerd Frank en Helie, wat een leuk verslag en super foto’s. Kon ook niet anders als dat jullie er iets origineels van zouden maken.
   top!

  • lies schreef:

   Hallo kersvers bruidspaar, wat een geweldige fotoos. En het was een fantastische dag hoorde ik hier van iedereen Geweldig leuk om te zien. (Ps hebben jullie ons berichtje uit frankrijk nog ontvangen op die site?)Groetjes ad en lies

  • […] voor de oude hortus botanicus in de binnenstad. Die aan de Uithof kenden we al van een eerdere bruidsreportage, maar superleuk dat er gewoon 2 zijn in Utrecht! De oude hortus bestaat al honderden jaren en was […]

  Leave a comment