Walter & Evelien | Doorwerth & Rheden

  “Jullie hebben tijdens de dag vast al wel gemerkt dat we best veeleisend zijn”. Walter vertelde ons, toen we net klaar waren met fotograferen, dat ze echt heel lang hebben gezocht naar een fotograaf en uiteindelijk blij waren met hun keuze voor Mon et Mine. Dit was voor ons uiteraard een groot compliment. We hadden een beetje over de dag ingezeten, omdat we hoorden dat er een dresscode was en wij niet wisten of onze kleding wel netjes genoeg zou zijn. Natuurlijk hebben we pakken en nette jurkjes in de kast hangen, maar de woorden ‘jaquet’ en ‘hoedjes’ klonken aardig spannend ; )

  De dag begon in het ouderlijk huis van Evelien. Haar ouders hebben een prachtig huis in Wageningen, midden in het bos. Toen we aankwamen was het vrij snel al tijd om de trouwjurk aan te doen. Evelien- en Walters dochter en zoon waren ook aanwezig, dus was het even een heerlijke drukte tijdens het aankleden. Na het aankleden was het tijd voor een ‘First Look’. Het bruidspaar zag elkaar dus niet traditioneel bij de deur, maar juist in de tuin van Eveliens ouders. Hierdoor konden haar ouders op een klein afstandje ook goed meekijken en als bijkomend voordeel voor ons was er genoeg ruimte om rondom het bruidspaar te cirkelen. Door deze ruimte hebben we een paar prachtige foto’s kunnen maken van dit moment.

  We sprongen direct in de auto om, voor het bruidspaar, aan te komen bij kasteel Doorwerth. Het was relatief warm op deze dag waardoor alle daggasten een plekje opzochten rondom de grote boom die bij het kasteel staat. Vervolgens moest iedereen toch heel even de schaduw verlaten omwille van de ‘grand entree’ van Evelien en Walter. Pieter en Merel, de bruidskinderen, hadden het inmiddels heel erg warm gekregen, maar mochten gelukkig snel uit de auto stappen. Ze liepen met hun ouders mee naar binnen, richting de trouwzaal die zich boven in het kasteel bevind. De ceremonie werd deels geleid door Evelien haar vader. Hij gaf een prachtige speech over de overeenkomsten en verschillen van liefde en vriendschap.

  Direct na de ceremonie reed het gezelschap alvast naar Landgoed Rhederoord. Wij gingen ondertussen nog een aantal foto’s maken met het bruidspaar en de kids. Merel had eerder tegen haar moeder gezegd dat ze het zielig vond voor kinderen wiens ouders al getrouwd waren voorafgaande aan hun geboorte, omdat ze er dan niet bij kunnen zijn. We waren het hier natuurlijk ruimschoots mee eens, want welk meisje van zeven wil nu niet in zo’n prinsessenjurk rondlopen? Toen we na een klein half uurtje een aantal mooie foto’s hadden reden ook wij naar Rhederoord. Hier werd het bruidspaar ontvangen met Champagne en taart. Tussendoor waren er nog een paar speeches en kleine toneelstukjes van de aanwezig zijnde kinderen. Het avondeten liet niet lang op zich wachten. Het gezelschap ging aan de mooie gedekte tafels zitten en genoot van een levensfilm die de vader van Evelien van zijn dochter had gemaakt. Wat opviel aan het diner was dat er veel speeches waren, maar dat deze speeches allemaal bijzonder persoonlijk waren. Ditmaal geen lange verhalen vanaf papier, maar echt persoonlijke anekdotes. Op deze manier hadden wij ook echt het idee dat we een beetje bij hun leven betrokken waren, omdat we niet alleen bij deze bijzondere dag aanwezig mochten zijn, maar ook echt hun geschiedenis leerden kennen. De avond eindigde voor ons tijdens de laatste gang van het diner. Het laatste wat wij vastlegden was een speech van Evelien en later ook Walter. Hij gaf in zijn speech toe dat de reden waarom het relatief lang duurde voordat ze gingen trouwen eigenlijk vrij simpel was; hij zag er een beetje tegenop. Walter wilde de perfecte trouwdag hebben voor zijn vrouw en hun kinderen en daarom had hij gewoon net even extra tijd nodig om deze dag in te plannen. Hoewel we elke reportage-aanvraag zien als een compliment, waren we door deze openhartige uitspraak extra vereerd. Inmiddels was het half elf, was het heerlijk koel buiten en hadden wij onze kaartjes bijna vol. Met rode wangen en een voldaan gevoel was deze dag voor ons ten einde gekomen.

  Walter & Evelien: wat een uitermate bijzondere dag. Zo heerlijk relaxed en ook zo persoonlijk! Wij willen jullie heel erg bedanken voor jullie vriendelijkheid en jullie vertrouwen in ons ; )

  2 Comments

  • Evelien en Walter schreef:

   Hoi Ramon en Hermine, wat een prachtige foto’s!! Echt fantastisch, we zijn er heel blij mee! We vonden het ook leuk om jullie erbij te hebben; knap hoe jullie subtiel aanwezig zijn en toch niks missen. Gezien mijn eigen interesse in fotografie had ik wel hoge verwachtingen maar jullie hebben het helemaal waargemaakt. We kijken ook erg uit naar de rest van de foto’s. Ook fijn dat we deze foto’s al zo snel konden bekijken! Leuk verslag ook. Veel groeten, ook namens mijn man ;-)
   Evelien

  • Bernadette Boon schreef:

   Kijk wel vaker op jullie blog maar was heel verrast dat Evelien en Walter erop stonden.
   Het duurde even voordat tot mij doordrong dat ik Evelien ken van de fotoclub.
   Wat een schitterende serie hebben jullie gemaakt.
   Groeten,
   Bernadette

  Leave a comment