Bruidsfotografie België | Manon & Dave

complatie51

Afgelopen week zijn Ramon en ik voor het eerst voor een reportage over de grens geweest. Nu ging het hier om Lanaken, een plaatsje dat slechts 5 minuten van de Nederlandse grens afligt, maar toch!

De dag begon voor ons bij de prachtige hostellerie La Butte aux Bois. Op deze locatie waren Manon en Dave beiden al aanwezig in een aparte suite. Ikzelf ging alvast naar de bruid, terwijl Ramon op zoek ging naar de bruidegom. Manon was net terug van de kapper, dus kon ik alvast foto’s maken van het opmaken. Ramon kon ondertussen de bruidegom vastleggen. Tussendoor hebben we alvast enkele detailshots gemaakt van de kleding. Manon’s schoenen waren van D&G ! Aan haar schoenen was al te zien dat haar jurk niet ‘standaard en traditioneel’ zou zijn en dat bleek inderdaad te kloppen. Toen de jurk eindelijk uit de bewaarzak gehaald werd kwam een prachtige Linea Rafaelli tevoorschijn.

Ondertussen waren Ramon en Dave al naar het hotelrestaurant gegaan om daar een kopje koffie te drinken. De familie kwam een voor een naar de locatie en binnen een mum van tijd was het gehele gezelschap compleet. Iedereen liep richting de zaal waar het bruidspaar elkaar zou zien. Na enkele minuten was het dan zover; Manon en Dave zagen elkaar als bruid en bruidegom.. zo’n mooi moment altijd! Het leuke was dat dit bruidspaar gekozen had om elkaar op deze manier te zien. Niet bij de voordeur zoals veel bruidsparen doen, maar min of meer een “First Look” zoals ze dat in Amerika doen (ook al was deze dan binnen).

Een kwartier later zaten we allemaal in de Trolley die ons richting het stadhuis van Maastricht zou brengen. Het was een kort maar gezellig ritje waarbij we getracht hebben om nog een paar mooie familieportretten te maken. Toen we bij het stadhuis aankwamen konden we direct doorlopen. Manon en Dave zouden in de Prinsenzaal gaan trouwen, een prachtige oude kamer waarin geweldig winterlicht was. De vader van Dave had ook nog een korte toespraak, dat afgesloten werd met een prachtig gedicht (niet Toon Hermans dit keer ;  ).

Na terugkomt bij La Butte aux Bois was het tijd voor een paar groepsfoto’s. Vervolgens ging iedereen naar de lekker verwarmde feestzaal. Hier werd getoast en direct daarna ook taart gesneden. Terwijl Ramon foto’s maakte van het gezelschap, had ik even tijd om een paar mooie overzichtsfoto’s te maken van de dinerzaal. Deze zaal had ook al prachtig licht en daarom was ik een klein half uurtje aan het genieten en fotograferen tegelijk. Uiteindelijk hebben Ramon en ik nog enkele detailfoto’s gemaakt van het bruidspaar waarna het tijd was om (een dik stuk taart te eten en) naar huis te gaan. Twee uur later stonden wij weer in Arnhem.
Bruidsfotografie Manon en Dave 002

Bruidsfotografie Manon en Dave 001

Bruidsfotografie Manon en Dave 003

Bruidsfotografie Manon en Dave 014

complatie32

Bruidsfotografie Manon en Dave 004

Bruidsfotografie Manon en Dave 007

Bruidsfotografie Manon en Dave 005

Bruidsfotografie Manon en Dave 011

complatie9

Bruidsfotografie Manon en Dave 015

complatie23

Bruidsfotografie Manon en Dave 017

Bruidsfotografie Manon en Dave 018

complatie42

Bruidsfotografie Manon en Dave 021

Bruidsfotografie Manon en Dave 023

Bruidsfotografie Manon en Dave 024

complatie51

Bruidsfotografie Manon en Dave 026

Bruidsfotografie Manon en Dave 028

Bruidsfotografie Manon en Dave 029

Bruidsfotografie Manon en Dave 030

Bruidsfotografie Manon en Dave 031

Bruidsfotografie Manon en Dave 032

Bruidsfotografie Manon en Dave 033

Bruidsfotografie Manon en Dave 034

Bruidsfotografie Manon en Dave 036

Bruidsfotografie Manon en Dave 037

Bruidsfotografie Manon en Dave 038

Bruidsfotografie Manon en Dave 039

Bruidsfotografie Manon en Dave 040

Bruidsfotografie Manon en Dave 041

Bruidsfotografie Manon en Dave 042

complatie61

Bruidsfotografie Manon en Dave 045

complatie71

Bruidsfotografie Manon en Dave 048

Bruidsfotografie Manon en Dave 049

Bruidsfotografie Manon en Dave 050

Bruidsfotografie Manon en Dave 052

Bruidsfotografie Manon en Dave 053

Bruidsfotografie Manon en Dave 054

Bruidsfotografie Manon en Dave 055

Bruidsfotografie Manon en Dave 056

Bruidsfotografie Manon en Dave 057

Bruidsfotografie Manon en Dave 058

Bruidsfotografie Manon en Dave 060

Bruidsfotografie Manon en Dave 063

Bruidsfotografie Manon en Dave 064

Bruidsfotografie Manon en Dave 065

Bruidsfotografie Manon en Dave 066

complatie91

complatie81

 

Manon & Dave (en fantastisch bruidsgezelschap): wat een bijzondere dag. Alles klopte; jullie locatie, jullie zelf, het weer en jullie gasten. We wensen jullie al het heerlijke toe en hopen jullie in de toekomst nog eens tegen te komen!

Zin om meer weg te dromen? Bekijk dan deze blogs: