Materialiteit en Bruiloftsalbums

  Yes! Eindelijk, eindelijk eindelijk mag ik officieel beginnen aan het schrijven van mijn afstudeerscriptie. De komende weken zal ik dus niet heel veel online te zien zijn ;) Mijn scriptie zal gaan over de vraag op welke manier materialiteit terugkomt bij bruiloftsalbums. Het ene bruidspaar wil bijvoorbeeld graag een album met daarin geplakte foto’s, terwijl er ook bruidsparen zijn die vrijwel alle foto’s online zetten en voor de rest niet zo veel behoefte hebben aan een ‘tastbaar’ album. Ik wil in mijn scriptie gaan beschrijven wat de redenen zijn om te kiezen voor bepaalde soorten albums. Daarnaast wil ik gaan kijken naar ‘het bruidsalbum van de toekomst’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een complete webomgeving waarop je niet alleen je foto’s plaatst, maar er ook bij kan schrijven wat de foto laat zien, wat hij voor je betekent, wanneer hij precies is gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de website van Kirsten, deze superhippe bruid heeft al haar tips ‘n tricks online geplaats, zodat iedereen mee kan genieten! Uiteraard zal ons werk niet leiden onder mijn scriptie, sterker nog,. ik ga deze week alle bruiloften van December bewerken en opsturen, daarnaast nog 2 bruidsalbums maken en vervolgens ga ik pas echt beginnen met schrijven. De bovenste foto laat zien wat ik toe nu toe gelezen heb en de onderste foto laat zien hoeveel ik nog wel moet (en dan hebben we het nog niet eens over alle artikelen waar ik het bestaan nog niet vanaf weet)! Wish me luck ;)

  2 Comments

  • Arno Hoogwerf schreef:

   Leuk, succes ermee. Ook gaaf dat je scriptie zo inhaakt op je werk als trouwfotograaf. Ohja, pssst: betekend is in deze contex met een ‘t’ op het einde ;-)

  • Hermine Lipke schreef:

   @ Arno, ach ja,. waar zou ik zijn zonder gecrowdsourced woordenboek? ;) Merci in ieder geval. Het is inderdaad te gek dat mijn tutor me juist aanspoorde om over dit veld te schrijven. Daarnaast moet ik zelfs praktijkvoorbeelden gebruiken,.. hoe tof? ; )

  Leave a comment