Willeke en Jarno, bruidsreportage in Elburg.

  img_9934-2

  Toen ik nog op de middelbare school zat, besloten een aantal meiden en ik om een keer gezellig samen te gaan eten bij een van ons thuis. Willeke, dochter van “Doesie” Kruithof, was een van de drie meiden die uiteindelijk zin, tijd en enthousiasme had en zo ontstond ons driemaandelijkse etentje bij een van ons thuis. Ik kende Willeke dus al een tijdje, voordat ze me vroeg om haar en Jarno’s dag vast te leggen. Uiteraard was ik zeer vereerd en later nog meer verheugd, omdat ik hoorde dat nog 1 van de dames aanwezig zou zijn op haar bruiloft *zwaai naar Gerjanne!* .

  Afgelopen vrijdag zijn Jarno en Willeke getrouwd in Elburg. De dag begon bij het ouderlijk huis van Willeke. Ik was nog net op tijd om de laatste momenten van het aankleden vast te leggen waarna Willeke naar beneden kwam. Een kwartiertje later belde Jarno aan, om zijn bruid op te halen. Enkele minuten later stonden we bij landgoed Morren om de eerste foto’s te maken van de dag. Het bruidspaar had een aantal plekken uitgezocht die echt iets voor hun betekenden; we begonnen bij het landgoed, omdat ze daar eerder altijd wandelden. De tweede plek was het station van ‘t Harde, niet echt een mooie plek om foto’s te maken, maar omdat Jarno zijn Willeke hier eerder vaak naar toe bracht in verband met haar studie, wel een emotionele plek. De laatste plek was de heide, net voorbij de knobbel (bij ‘t Harde). Omdat Jarno hier in de buurt Willeke om haar hand had gevraagd, was dit ook al zo’n mooie plek.

  Na afloop van de fotosessie, was het tijd om, na het eten van een broodje, te trouwen. Het was voor mij erg grappig om twee dagen achter elkaar in hetzelfde stadhuis te komen (zie bruiloft van Mandy & Robert). De ringen werden niet gewisseld tijdens deze ceremonie, maar moesten wachten tot de kerk. Wat ik nogal slim vond, was het feit dat de CM’s het stadhuis van Elburg hadden ontdaan van het muffe kleedje en nepbloemstukjes. In plaats hiervan stonden er nu kleine vaasjes met gerbera’s wat er natuurlijk veel moderner en frisser uitziet.

  Direct na de ceremonie was het tijd voor enkele groepsfoto’s in de kloostertuin naast het gemeentehuis. Toen ik na 25 minuten iedereen vastgelegd had was het tijd om naar het huis van Jarno’s ouders te gaan. Het was prachtig om te zien hoe Willeke min of meer ‘officieel’ werd verwelkomd in het ouderlijke huis van Jarno. Omdat Jarno nogal veel broertjes en zusjes heeft duurde het feliciteren ook best lang, direct hierna was het al weer tijd voor een speech van Jarno’s moeder. Het was super emotioneel om te horen hoe Jarno 25 jaar geleden ontvangen werd in deze familie en sindsdien opgegroeid is tot volwassen man met ditto vrouw. De liefde en waardering was in ieders ogen te zien, geweldig!

  Na de toespraak werd het Italiaanse buffet, verzorgd door “Catering in Uitvoering”, geopend. Wat een waanzinnig lekker en luxe buffet! Talloze Italiaanse, zelfgemaakte, hapjes stonden klaar. Het buffet werd continu aangevuld met vers gegrild en mals vlees, het personeel was supervriendelijk en was bereid om al je vragen te beantwoorden! Als dessert was er een prachtig opgemaakt bord met tiramisu, chocolademousse, slagroom en een chocoladeflik. Ik had het geluk dat ik mee mocht genieten en als bonus zelfs een witte chocolade flik had ;)

  Na het eetgedeelte was het tijd voor de kerk. Deze kerk had ik al eerder een keer bezocht tijdens het huwelijk van Inge en Teun en mede daarom was het leuk om weer op deze plek te zijn. De kerk duurde langer dan gepland, maar het was wel een mooie dienst, temeer omdat Jarno op een gegeven moment opstond en met zijn banjo meespeelde tijdens de liederen. Na afloop nam ik afscheid en was het tijd om in de auto van mijn vader te stappen om weer richting Arnhem te rijden.

  Willeke en Jarno: bedankt dat ik deel mocht zijn van jullie liefdevolle dag! Ik wens jullie al het geluk en liefde toe met jullie geweldige families! (en ik hoop dat we snel weer een keer bij een van ons gaan eten ;)

  One comment

  • Garfield schreef:

   Here is the Common Burning when called, which
   changes the Expense Of Bluff while in the all in Rate Formulation for
   instant revenue.

  Leave a comment