Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

15 dingen die je nog niet wist over Hermine

Hermine-10-dingen-001-5

Het is weer komkommertijd (geweest) en daarom hebben we de tijd genomen om eens een persoonlijk blog te maken. Of eigenlijk twee blogs, want we hebben er 1 voor Hermine en 1 voor Ramon gemaakt. Een aantal feiten die veel mensen van ons nog niet wisten. Wellicht voor sommigen oud-nieuws en toch geloof ik niet dat veel mensen al de genoemde punten al van ons weten.

Vandaag de blogpost over Hermine

 1. Ze heeft de eerste 4 jaar van haar leven op een zeilschip gewoond. Eerst op de tweemaster “Anna van Elburgh” en daarna nog een paar jaar op de Almaght. Daarom spreekt ze ook een aardig woordje Duits. Haar ouders vaarden namelijk met groepen Duitsers rond op (onder andere) het IJsselmeer en de Waddenzee. Er hangt nog steeds een knalroze spiegeltje in huis dat ze ook in haar hutje had hangen, toen ze klein was.
 2. Hermine heeft op haar (niet-bestaande) bucketlist staan om een keer naar Ierland en Schotland te gaan, maar op de een of andere manier komt ze daar nooit.
 3. Ze is gefascineerd door opruimen (dus niet per se schoonmaken), lifehacking en ze wil minstens 1 keer per jaar de indeling van de woonkamer omgooien. Liever vaker, maar dat moet eerst door Ramon goedgekeurd worden.  Een traditie: de kerstboom op 1 januari de deur uit. “Opgeruimd staat netjes”.
 4. Had altijd een hekel aan van die oude muffe vetplanten, maar heeft inmiddels zelf een aardige collectie opgebouwd. En daarom wil ze graag een Chinese Money Plant (check!), een Sanseveria en een mooie bladbegonia toevoegen aan haar collectie. Helemaal Pinterest-proof. Ook het in de tuin werken als hobby is nu een vast onderdeel van haar leven, hoewel blad aanharken en gras maaien gewoon niet leuk blijft.
 5. Is helemaal weg van Flow. En dan niet alleen het tijdschrift, maar ook de specials. Elke keer weer begint ze aan het invullen van de lijstjes, het uitscheuren van de kaartjes en het lezen van de artikelen. Een lijfblad. Maar: ook de Flow moet af en toe opgeruimd worden, wat best een dilemma geeft.
 6. Favoriete koekje: nog altijd de Roze Koek, ja of brokspeculaas of die karamel schuitjes van de bakker. Maar als ze echt zou moeten kiezen Roze Koeken dus. Met hoofdletter.
 7. Is een moeder die enorm kan genieten van tijd met haar dochter, maar ook enorm kan genieten van (werk-)tijd zonder haar meisje. De juiste balans, daar gaat het om.
 8. Lust geen bonen. Sperziebonen in noodsituaties, maar voor de rest. Oh en ook geen paprika, champignons, taugé, spruitjes, rauwe vis, etcetera. En stiekem ook geen dingen die ze zelf gekweekt heeft. Ook al zijn die superbiologisch.
 9. Regelt alles wat met “planning” te maken heeft, zowel privé als zakelijk.
 10.  Kan ineens enorm verliefd worden op een merk en wil er dan ook alles van hebben. Bijvoorbeeld Flow dus, maar nu ook Naketano en in het verleden Laura Ashley. (En Musto, maar Ramon vindt dat eigenlijk te lang geleden om het vermelden waard te zijn).
 11. Guilty pleasure: temptation island. Maar: het is dan ook fascinerend om te zien. Ramon kijkt overigens gewoon mee. Net als naar Ik Vertrek, RTLZ docu’s, Tussen Kunst & Kitsch en Britse Crimi’s.
 12. Loopt hard en doet aan fitness. Je zou het misschien niet zeggen, maar serieus: twee tot vier keer per week. En ze maakt haar eigen pastasaus.
 13. Kan en zal enorm hangry worden wanneer ze niet op tijd eet. Brinta helpt overigens wel, net als bananen. En verder is ze slecht in het verbergen van haar emotie. Wat best lastig is, soms.
 14. Hermine houdt heel erg veel van lezen. Het liefst boeken over marketing en/of psychologie, maar anders fantasy-boeken of Nederlandse/ Britse literatuur. Ze heeft ook een abonnement op de bieb. En ze leest graag boeken voor voor Emmily. Het liefst Jip en Janneke, maar als het echt moet ook de best-wel-ouderwetse Richard Scarry boeken.
 15. Hermine is inmiddels 30 jaar en vindt dat toch wel “een dingetje”.

Hermine-10-dingen-001 Hermine-10-dingen-001-4 Hermine-10-dingen-001-3 Hermine-10-dingen-001-2