Blog | Mon et Mine

Bruiloft Domaine d’Heerstaayen | Kim & Sander

29 mei 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Bruiloft Domaine d Heerstaayen-035

Nu zou ik natuurlijk Ramon kunnen vragen om een blogpost te schrijven voor deze reportage, omdat het zijn eigen zusje betreft. Maar ik ken Ramon: hij zou urenlang puzzelen op de juiste woorden. Vandaar dat ik de blog schrijf en hij de foto’s bewerkt, goede verdeling toch?

Kim en Sander zijn best al een tijdje verloofd. Ze wilden graag in mei trouwen en kozen voor de betoverend mooie locatie Domaine Heerstaayen. Een unieke plek in Nederland, helemaal als je het combineert met de overheerlijke taartjes en catering van Heerlijk & Hecht. En wat was het toch een geweldige dag. Natuurlijk ben ik bevooroordeeld en natuurlijk was er ook wel een vervelende regenbui hier en daar, maar alles bij elkaar was het echt perfect. Fijn eten, geweldige live-muziek, mensen die spontaan begonnen te dansen, een schuil-moment onder een haag omdat de regen ineens met bakken uit de hemel viel, mijn eigen lieve meisje (met mijn moeder), een geweldige trouwceremonie en overal bijzondere mensen.

Een bruiloft om heel lang te koesteren. En ik hoop enorm dat iedereen blij is met de foto’s, want we hebben er hard voor gewerkt (tussen het taart-eten en genieten en kletsen door ; )

Read More

Bruidsreportage Winselerhof | Liesbeth & Bert

26 mei 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Bruiloft Hotel Winselerhof-027

Oh Liesbeth en Bert, wat zagen jullie er toch prachtig uit op jullie dag! Eigenlijk was gewoon de hele dag mooi. We begonnen met een fijne samenwerking met (de Vlaamse) weddingplanner Kim, konden direct beginnen met fotograferen van het make-up moment en de overige voorbereidingen en voor we het wisten was het tijd voor het aankleedmoment. Hierna volgde een superemotionele “first-look”. De bruidsmeisjes stonden klaar, Bert was ook helemaal klaar voor het moment en daar kwam Liesbeth dan. Door de poorten heen gelopen, echt een bijzonder moment om mee te maken.

De ceremonie was mooi, de locatie Winselerhof geweldig, het weer zat eigenlijk ook best mee (’t was koud, maar het bruidspaar was er zo relaxed onder dat wij het ook prima vonden) en de fotolocaties erg fijn. De avond voor de bruiloft had het bruidspaar nog een mooie fotolocatie gescout, namelijk een schaapskooi. En toen we daar klaar waren met fotograferen reden we nog even langs een koolzaad-veld dat we op de heenweg zagen. En ook in de avond konden we nog even een paar foto’s maken in een boomgaard met prachtige bloesem. De eerste bruiloft van het officiële trouwseizoen en meteen een echte Mon et Mine bruiloft (vinden wij dan, he ; ).

En dan nog een klein verschil met Vlaamse bruiloften en Nederlandse bruiloften. Het diner duurt best lang, waardoor de sfeer er behoorlijk in zit, vlak voor het feest begint. Dus toen Liesbeth & Bert de dansvloer openden, ging het L.O.S. Een dance battle, maskers, stokpaardjes, knipperlichtjes, pruiken, één groot feest. Vlamingen kunnen feesten!

Read More

Het verhaal achter de trouwfoto: just married!

22 mei 2016 | By Informatief | No comments

verhaal-achter-trouwfoto-004

Kim en Rob, zo’n onwijs tof stel! Zij in een waanzinnig mooie Yolancris jurk, hij helemaal zo als hij is, met casual broek, bretels en zonnebril. Dit is het moment dat ze net getrouwd zijn. Ze lopen vanaf hun trouwplek bij de Sunset Lounge in Roermond, door een erehaag heen. Overal vliegt confetti rond hun (en ook onze) oren. Je ziet nog net een confetticone vliegen. Het prachtige bruidsmeisje staat ook op de foto, maar je kunt zien dat deze foto echt om Kim & Rob draait. Je kunt ook nog de dreigende lucht zien. Die regenbui trok vlak voor de ceremonie nog even over. Alsof het bruidspaar niet genoeg stress had gehad aan het regelen van al die prachtige styling regende het vlak voordat ze zouden trouwen. Oplossing? Uitstellen! En gelukkig was dit mogelijk. Ze trouwden gewoon een half uur later. En ik denk dat er best een paar gasten een natte bibs hebben gekregen, maar dat deerde niemand. Het enige dat van belang was, was het geluk van deze twee mooie mensen. En als je naar de prachtige lach van Kim kijkt zijn ze zeker gelukkig. Wil je meer zien van hun bruiloft, klik dan even op de link om naar hun hippe vrolijke bruiloft te kijken.

 

 

Loveshoot in Nunspeet | Loes & Hidde

15 mei 2016 | By loveshoot-featured, loveshoots, Recente Bruidsreportages | No comments

Loveshoot Nunspeet Zandeplas Zandebos-015

Loes en Hidde gaan in de herfst trouwen. Maar we gingen nu alvast een loveshoot met ze doen. Gewoon omdat het leuk is om een aantal mooie foto’s te hebben van jezelf en je geliefde en daarnaast omdat je op deze manier het snelst aan de camera went.

Ramon en ik willen aanvankelijk de shoot doen in Elburg, omdat we hier best wat mooie plekken kennen, maar tegelijkertijd wilden we eigenlijk wel weer eens een nieuw plekje in de omgeving ontdekken. Een plekje waarvan je denkt: “wat is Nederland toch mooi”. En na uitgebreid onderzoek op Google Maps kwamen we uit bij de Zandenplas. Zo’n plek waar iedereen uit deze omgeving wel eens geweest is, heel lang geleden, maar die eigenlijk onveranderd mooi blijft.

De Zandenplas “it was” dus. We hadden daar afgesproken en waren onder de indruk van het heerlijke zomerse weer, de mooie “bijna buitenlandse” locatie en een fantastische ondergaande zon. Naarmate de avond vorderde werd het licht ook steeds mooier. Ramon had in de nabijgelegen omgeving nog een ander plekje ontdekt en dus gingen we ook naar de heide bij het Zandenbos. Stiekem ben ik best een beetje trots op deze shoot : ) Read More

Waarom wij helemaal klaar zijn voor het nieuwe trouwseizoen

12 mei 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Bruidreportage-tips-002

Komend weekend begint ons nieuwe trouwseizoen. En nu we ons voorbereiden op een drukke periode is het tijd om nog even na stil te staan bij een aantal hoogtepunten van de afgelopen winterperiode. We hebben namelijk keihard gewerkt aan onze fotografie. Dat zie je misschien niet zo snel van buitenaf en toch is het waar ;) Vandaar een kleine blogpost met de meest memorabele (Mon et Mine-)momenten van het afgelopen “winter-seizoen”.

Read More

Het verhaal achter de trouwfoto: vaders in symmetrie

11 mei 2016 | By Informatief, Recente Bruidsreportages | No comments

verhaal-achter-trouwfoto-006

Ik weet zelf niet zo makkelijk te omschrijven waarom deze foto iets met me doet. Misschien is het het contrast tussen de twee heren en die vrolijke vlaggetjes. Of het symmetrische van de foto, dat die twee heren allebei zo met hun voetje op het hek staan, precies in het midden gekaderd. Het zijn deels ook de neutrale kleuren van het groene zomergras, de blauwe wolkjes, beige vlaggetjes. In ieder geval is het een verstild moment tijdens een fijne bruisende bruiloft. De zomerse bruiloft van Maaike & Bastiaan, zo bijzonder mooi gestyled. En met 2 hele persoonlijke ceremonies; eerst in de kerk en daarna een persoonlijke ceremonie op het grasveld. In ieder geval is dit weer typisch zo’n foto die door Ramon gemaakt is en waar ik (Hermine) dan weer van denk: “goed… volgende keer nog beter opletten dame!”

 

Een kijkje achter de schermen

7 mei 2016 | By Informatief, Recente Bruidsreportages | No comments

Behind-the-scenes 2015-011
Het leven van twee bruidsfotografen kan erg afwisselend zijn. Elke bruiloft is anders en daarbij willen we ook dat elke reportage anders is. En dus komen we in heel veel diverse situaties terecht. Hierbij een aantal foto’s van ons in actie. Soms bezig met het maken van stoffige special effects, soms op onze buik of in een boom en soms gewoon ongegeneerd een taartje etend :) Bovenstaande foto is overigens gemaakt tijdens de vintage bruiloft van Kim & Rob. We maakten in een prachtige fabriekshal foto’s en wilden graag “iets extra’s” toevoegen aan de foto’s. Vandaar dat Ramon wat stof probeert te bewegen.

Read More

Durf te vragen

2 mei 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Londen Jeff Ascough-029

Ik zou dolgraag een aantal foto’s hier plaatsen van Schotland, of Ierland of Wales of Engeland, maar eerlijk is eerlijk: we hebben er nog nooit een bruiloft gehad. En die ene keer dat we een workshop in Engeland gingen volgen hadden we amper de tijd om een paar mooie foto’s buiten te maken. Maar dat wil niet zeggen dat “wat niet is niet nog kan komen”. Soms moet je gewoon laten weten wat je echt graag wilt en daarom schrijf ik deze blogpost. Ramon en ik hebben namelijk allebei een wishlist. Zo’n lijst met wensen qua bruiloften waar je echt bijzonder veel zin in zou hebben (hoewel de bruiloften die we nu hebben ook echt heel erg tof gaan zijn ; ).

De wishlist van Hermine

  • Bruiloft in de ruige natuur van Schotland. Liefst met kilts, bergen en doedelzakmuziek. Helemaal Monarch of the Glen, 2000 Acres of Skye en Outlander-proof!
  • Bruiloft in “Zuid – Groot Britannië”, aan de kust. En dan dat klimaat waar ze het zo vaak over hebben, een beetje Frans sfeertje, maar dan juist in het prachtige Engeland of Wales.
  • Bruiloft met een strandthema en dan echt qua styling helemaal over de top. Zeesterren, schelpen, taart in stijl, je snapt het idee.
  • Bruiloft in het groene landschap van Ierland. Hoe vaak zal ik het woord Ierland in deze blogpost verstoppen, zodat Google snapt dat ik echt heel graag naar Ierland ga…

De wishlist van Ramon

  • Bruiloft op IJsland! En dat mag ook een elopement zijn hoor, helemaal te gek.
  • Bruiloft in Oosterijk of Zwitserland. Berglandschappen, groene natuur of juist trouwen in de winter met gegarandeerd sneeuw.

Ik denk dat jullie wel zien dat de natuur sterk naar voren komt in onze dromen. Prachtige bergen, weelderige natuur, veel groen of juist heel veel zee en vooral “buiten zijn”. Mocht je nou denken: “ja dat wil ik ook!”, laat het dan even weten, want wie weet kunnen we met je mee die kant op  :)

Nieuwe trouwalbum voorbeelden

26 april 2016 | By Recente Bruidsreportages, Trouwalbums | One comment

Whoohoo! Het nieuwe trouwseizoen begint bijna en daar horen ook nieuwe voorbeeldalbums bij. Om te laten zien aan alle bruidsparen die eind 2016, of ergens in 2017 gaan trouwen. Vandaar dat we een kort filmpje hebben gemaakt om een mooie impressie te geven van een aantal mogelijkheden.

Deze trouwalbums zijn leverbaar in sterke leersoorten, maar ook linnen of “animal friendly leather” is een optie. En… wat dacht je van die prachtige albumdoos? We bieden deze sinds kort aan en zijn behoorlijk trots op deze combinatie. Een geweldige manier om je album lang mooi te houden.

Wil je de albums een keer bij ons thuis komen bekijken? Neem dan vooral contact op via ons contactformulier. Tot snel!

Read More