Blog | Mon et Mine

Trouwen in Alphen a/d Rijn | Bastiaan & Melissa

25 augustus 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | One comment

Bruiloft Alfreds Alphen aan den Rijn-011

Trouwen met vakantiegevoel

Een bruiloft met een en al vakantiegevoel. Mede natuurlijk door het prachtige weer, maar ook zeker omdat Melissa’s ouders mede-eigenaar zijn van het prachtig gelegen “Camping Spijkerboor“, aan de Kagerplassen. De voorbereidingen van Melissa vonden hier plaats (in het huis van haar ouders) en ook een groot deel van de fotoshoot deden we hier. En als je dan vervolgens met een golfkarretje rondkart, overal campinggasten ziet kijken naar het bruidspaar en zelfs even bij de jachthaven foto’s gaat maken dan kun je maar aan 1 ding denken: vakantie!
De middag vond in ieder geval plaats bij Alfreds in Alphen aan den Rijn. Een leuke locatie waar je in het tuinhuis kunt trouwen. Ik moet zeggen dat Mark van Leeuwen, de ceremoniespreker waar we graag mee samenwerken, er een erg mooie persoonlijke ceremonie van had gemaakt. Het was dan ook een erg emotionele ceremonie.

Een prachtige emotionele bruiloft

Wij vonden het in ieder geval een heerlijke dag om vast te leggen. Zo’n dag waarbij je spierpijn in je kaken krijgt van het lachen, maar je op emotionele momenten je ook verbonden voelt met de gasten. De dag eindigde met een mooi feest, mét veel gedans en een geweldige band! Ook leuk om Gaby & Remco nog even gezien te hebben (we fotografeerden hun bruiloft in Italië) en we zijn enorm dankbaar dat ze onze naam hadden doorgegeven.
Read More

Bruiloft La Petite Fabriek | Caroline & Johan | Dag 2

19 augustus 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Bruiloft La Petite Fabriek-020

Oh lieve mensen wat hadden jullie toch een prachtige dag. Ik werd er een beetje emotioneel van, toen ik Caroline op het terras van hun kleine woonwagen/huisje zag zitten. Hoe bijzonder is deze plek? En volgens mij echt de perfecte keuze voor een binnenhuisarchitecte en een “sustainable energy” expert. Eerder lieten we al hun foto’s van “dag 1” zien en nu laten we de complete trouwdag zien. Bij het landelijk gelegen La Petite Fabriek.

Read More

Bruiloft Sint-Martens-Latem | Caroline & Johan | Dag 1

18 augustus 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Bruiloft Sint-Martens-Latem-007

Trouwen in België is niet heel erg anders dan trouwen in Nederland. De gemeentelijke ceremonie is wel echt korter. Maar dat maakte niet zoveel uit, omdat Caroline & Johan er gewoon een eigen feestje omheen bouwden. Aan de telefoon vertelde Caroline dat haar nicht(je) Fien haar foodtruck (Ooogst) mee zou nemen. En we weten allemaal dat foodtrucks een festivalsfeer geven! Achter het stadhuis ligt namelijk een mooi veldje, vlak bij de Leie. En als je daar een paar opklapbare tafels en bankjes neerzet, dat combineert met heel veel lekker eten en drinken, mooie wilde bloemboeketten én gasten die wel van een feestje houden, heb je al heel snel een bourgondisch geheel. En dan die panzanella…. of die bloemenkaas!

Read More

Masterclass bruidsfotografie | omdat een workshop soms gewoon even niet voldoende is

8 augustus 2016 | By Bruidsfotografie | No comments

Kasteel-Wijenburg-Workshop-Bruidsfotografie-005
Je zit een beetje vast qua fotografie. Je maakt het steeds vaker mee dat je in lastige lichtsituaties komt en weet niet hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Je hebt een flitser gekocht, maar wat kun je daar nu allemaal mee? Kortom, je bent toe aan een Masterclass Bruidsfotografie.

En dan niet zo’n Masterclass of workshop waar je allemaal leuke leveranciers ziet die een klein verhaaltje vertellen over hun werk, maar een hands-on Masterclass waar je vooral veel aan de slag gaat. Je mag alle vragen stellen die je hebt, je kijkt mee in de spreekwoordelijke keuken van Mon et Mine en komt thuis met een heel stel nieuwe vaardigheden. Na deze Masterclass weet je hoe je je eigen bruidsfotografie deze winter kunt gaan verbeteren.

Read More

Bruiloft Kasteel Wijenburg Echteld | Evelien & Martin

3 augustus 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Bruiloft Kasteel Wijenburg-029

Samenwonen in Denemarken, maar oorspronkelijk uit Nederland (Evelien) en Zuid-Afrika (Martin Philip) komen. En toch ontmoet je elkaar en bouw je samen een leven op. Een romantisch verhaal met een blij einde, ze zijn namelijk nu getrouwd. En ze trouwden niet alleen voor de wet in Nederland, maar zullen in het najaar ook een kerkelijke ceremonie hebben in Zuid-Afrika.

Kasteel Wijenburg was de plaats waar de hele dag plaatsvond. Een prachtige zomerse dag, met overal groene blaadjes, met een receptie die buiten kon plaatsvinden, een magische trouwtaart, gemaakt door Eveliens oom, persoonlijke trouwgeloften in het Zuid-Afrikaans (nog poëtischer klinkend dan Vlaams), mooie bloemen en bruidsmeisjes en dus een internationaal gezelschap. Evelien en Martin hadden voor het diner ook nog een persoonlijk spel bedacht waarbij elke dinerplek voorzien werd van een foto zonder naam. Vervolgens werd gevraagd aan de gasten of ze wilden aangeven waarom ze dachten dat die foto bij hen pasten. De foto’s lieten namelijk zien waar het bruidspaar het eerst aan moest denken, wanneer ze aan die persoon dachten.

We fotografeerden het eerste stukje diner en sloten toen de dag af. Een kleurrijke, internationale dag met een fijn sfeertje.
Read More

Bruiloft Landgoed Luchtenburg | Sandra & Anthony

22 juli 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | 2 Comments

Bruiloft Landgoed Luchtenburg-056
Sandra is twee jaar bezig geweest met het uitdenken en regelen van haar perfecte dag. En jullie mogen beslissen of het haar gelukt is om er een prachtige dag van te maken of niet. Ik vind het in ieder geval 1 van de mooist gestylede dagen van het jaar. We konden ook echt meeleven naar deze dag. In de afgelopen anderhalf jaar kregen we namelijk met regelmaat voorproefjes te zien. Bijvoorbeeld van het drukwerk, van de sigarenbandjes, van de plannen voor de backdrop van de ceremonie, enzovoorts.

Wedding in the woods

Maar natuurlijk werd er ook gewoon getrouwd deze dag. Dus de voorbereidingen begonnen in hun mooie huis in Tilburg. We waren behoorlijk op tijd in verband met een niet bestaande file en werden eerst op zijn Brabants ontvangen. Met lekkere koffie en een heerlijk stukje caramel-brownie. Dat je meteen vol zit en dus lekker aan de slag kunt. En er lag een hoeveelheid details te wachten!

Ramon ging ondertussen mee met Sandra’s zoon Jesse en Anthony naar de Meesterbarbier. Uiteraard met bier, heel veel scheerschuim, en hier en daar een grapje van de heren barbier. Sandra was ondertussen bezig met haar eigen voorbereidingen. Ze werd opgemaakt in de tuin en toen de jurk aanging en haar bruidsmeisjes klaar waren, arriveerde Anthony ook om zich om te kleden.

Het first-look moment vond plaats op het bruggetje bij Landgoed Luchtenburg. Ze zagen elkaar en liepen vervolgens samen naar voren bij de ceremonieplek. Ook deze was prachtig gestyled. Kippenvelmomentje tijdens de ceremonie, niet eens per se de trouwgeloften, maar het moment waarop Anthony de zoon van Sandra beloofde om een toffe “extra papa” te zijn. Hoe bijzonder is het als je kersverse echtgenoot zo lief omgaat met je zoon? Dan kun je jezelf wel gelukkig prijzen volgens mij.

Kippenvel tijdens de trouwceremonie

En eigenlijk waren er nog veel meer kippenvelmomentjes. Het moment dat het bruidspaar samen naar de dinertafels liep en dat ze zagen dat het zo helemaal naar hun wens was. Een prachtige gestylede tafel, midden tussen de velden in, met een prachtig prieel er boven. Hoeveel geluk heb je als je zomaar buiten kunt eten tijdens je bruiloft? En ook het moment tijdens de fotoshoot met rookbommen was te gek. Die blauwe vond ik zelf het tofst, wat een geweldig effect!

De avond vond plaats bij Meneer van Eijck, helemaal passend binnen het “Wedding in the Woods-thema”. Hier deden we nog een kleine extra fotoshoot met ondergaande zon. Hoe heerlijk dat je net een paar straaltjes zonlicht in het bos vindt. Nadat de avondgasten gearriveerd waren vond de eerste dans plaats. We bleven nog een klein uurtje voor een sfeerimpressie en toen zat onze dag er op.

 

Read More

Bruiloft Hoorn | Talitha & Joey

18 juli 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | 3 Comments

Bruiloft Hoorn Talitha Joey-014

Wat ik zo leuk vind aan bruidsparen die ons ver van te voren boeken, is dat je als het ware een beetje met ze mee kunt leven naar de dag toe. En als je ze dan ook nog eens tijdens een loveshoot spreekt, dan leer je elkaar echt al kennen. Dus wij keken al een aantal weken uit naar de bruiloft van Talitha en Joey. En niet alleen maar omdat ze ons als gasten hadden meegerekend tijdens hun diner! : )

De ochtend begon regenachtig. En hoe flexibel je ook kunt zijn als persoon, Talitha moest echt even slikken. Ik voelde met haar mee, want zij en Joey hadden goed nagedacht over de fotolocaties die we zouden bezoeken en dan wil je gewoon zon. Sowieso is een beetje zon op je bruiloft leuk, toch? Dus regen. Regen regen en nog eens regen. De oplossing was om de first-look binnen te doen en toen we in Hoorn bij Cinema Oostereiland aankwamen bleek het eigenlijk een prima binnenfotolocatie te zijn. We fotografeerden het moment waarop Joey zijn Talitha zag met een grote glimlach op het gezicht. Hij was er namelijk heilig van overtuigd dat ze een knalrode jurk aan zou hebben. En dat bleek dus niet waar te zijn. Hij was blij verrast.

Het trouwen zelf gebeurde in het chique Statenlogement in de binnenstad van Hoorn. Omdat zowel Talitha als Joey in hetzelfde ziekenhuis werken, waren een heel aantal van hun collega’s gekomen om de ceremonie mee te maken. De zaal zat helemaal vol met vrienden en familie. Mooi om te zien. En na de ceremonie liep het gezelschap alvast naar de Tuynkamer, een onwijs leuk koffie- en theetentje. Het bruidspaar arriveerde per trouwfiets, compleet met blikjes. Ze stapten af en liepen het sfeervolle zaakje binnen. Er stond al een mega grote naked cake klaar en je kon heerlijke theeën en cappuccino’s bestellen. Ook was er tijd voor felicitaties, hier en daar een knuffel, heel veel verliefde blikken van Talitha en Joey en natuurlijk veel geklets.

Tijdens het diner was er een fijne speech van een hele lieve vriendin van Talitha en na het hoofdgerecht ging Talitha’s vader, samen met een vriend van het bruidspaar, een nummer spelen en zingen. Wij vinden het altijd heerlijk als er zulke persoonlijke momentjes zijn op een dag. En de opluchting van de zanger, de trotsheid van Talitha’s vader, de bewondering van de gasten staat allemaal op de foto. We sloten de dag af met een minishoot aan de Hoornsche Hop. Een fijn einde van een fijne dag.

Read More

Bruiloft Utrecht & Ermelo | Gisette & Roald

13 juli 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Bruiloft Utrecht-026

De trouwdag van Roald & Gisette.. wat was dit een bijzondere dag! Laat ik maar gewoon bij het begin beginnen. Gisette begon heel relaxt die ochtend in hun kleine, maar heel hippe appartement in Utrecht. Toen alle voorbereidingen klaar waren, was het tijd voor de “first look”. En daar stond Roald ineens in een roze pak in de deuropening van hun appartement. Nu heeft Roald wel vaker originele ideeën, dus twijfelde Gisette even of deze outfit serieus was of een grap. Maar gelukkig had Roald nog een andere outfit mee die hij de rest van de dag aan zou hebben. ;)

We begonnen de fotoshoot in hartje Utrecht, waarna we met de auto richting de trouwlocatie reden. We zaten nog geen 3 minuten in de auto toen ik ineens bloemen voorbij zag vliegen en op de grond kapot vallen. Wat bleek? Gisette had het (zelfgemaakte) trouwboeket op de auto laten liggen. Oeps!

De rest van de dag stond helemaal in het teken van lekker ontspannen met elkaar zijn. Bommetjes in de hot-tub, barbecuen, cappuccino’s drinken en vooral gezellig kletsen.

De ceremonie werd in de deel van de boerderij gehouden. Roald en Gisette hadden zelf muziek uitgekozen die tijdens de ceremonie werd gespeeld. Elk muzieknummer vertelde iets over hun relatie, echt heel erg mooi en persoonlijk! Na de zegen ging de ceremonie bijna gelijk over in het feest, maar pas nadat de caravan met DJ naar binnen was gerold. (hoe cool!)

Read More

Bruiloft Hulstkamp Gebouw Rotterdam | Peggy & Clyde

11 juli 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | 3 Comments

Bruiloft DJ Chuckie Hulstkamp Rotterdam-059

Soms maak je een bruiloft mee waarvan je weet dat hij je heel lang bij gaat blijven. Elke bruiloft is uniek, maar soms komen dingen samen in 1 dag die gewoon onvergetelijk zijn. En zo’n bruiloft was de bruiloft van Peggy & Clyde (DJ Chuckie, ja ik zet het er toch weer even bij, want ik ben zo trots dat we zijn dag mochten vastleggen!).

Twee hele lieve mensen, met kinderen, een grote familie en heel veel vrienden. En iedereen deed mee met het Great Gatsby thema. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Peggy wilde graag het stoere met het romantische combineren en dat is helemaal gelukt. Uiteraard met een heleboel hulp van Vivian ter Huurne, weddingplanner en uitermate creatief persoon. De manier waarop ze deze bruiloft met 200 internationale daggasten, 300 extra avondgasten, styling, Surinaams eten, spetterende dansact, sweet table en nog veel meer heeft geregeld is buitengewoon indrukwekkend.

Maar even terug naar de dag zelf. Clyde, en zoon Joshua, begon zijn voorbereidingen in hun eigen huis, terwijl Peggy begon in het moderne Mainport Hotel te Rotterdam. De ochtend bij de heren thuis was erg gezellig, met heerlijk Surinaams eten, een te gek cadeau en heel ook nog een momentje waarbij hij zijn wedding vows kon uitschrijven. Peggy bereidde zich voor terwijl ze omringd werd met haar prachtige twee dochters, haar lieve vriendinnen en een aantal vrouwen uit haar familie. Complete chaos, maar wel een gezellige chaos. Met superfijne carpaccio’s, cappuccino en misschien een heel klein slokje Black Label.

De ceremonie vond plaats bij het Hulstkampgebouw, een gebouw met een lange geschiedenis en oh wat paste deze plek goed bij het thema. De styling was volledig in goud uitgevoerd met hier en daar een zwart accent, talloze boeketten met bloemen, tafelkleden met lovertjes en hun eigen trouwlogo. Tijdens de ceremonie werd er gelachen, gehuild en heel veel verliefd gekeken. Een perfecte ceremonie dus. Uiteraard volgde na de ceremonie tijd voor felicitaties, taart en toost en werd er nog een grote groepsfoto gemaakt.

De middag ging vrij vlot over in de avond. De gasten konden genieten van een heerlijk Surinaams diner met alles er op en er aan en toen de gasten klaar waren met het hoofdgerecht werd een geweldige dessert tafel klaargezet. Hierna begon dan ook echt het feest. Mét spotlight, mét verenact, mét eerste dans, mét bubbling, mét het weggooien van het boeket en mét talloze mensen op de dansvloer. En dan heb ik het nog niet over de te gekke muziek, de diverse DJ’s en de stralende gasten. Wat een dag!
Read More

Styled shoot | Whimsical Flower Inspiration

11 juli 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Hotel Oranje bruiloft-005

In het voorjaar fotograferen we graag mooie dingen. Gewoon omdat we het zelf heerlijk vinden om eye-candy te fotograferen en daarnaast om te inspireren en samen te werken met te gekke leveranciers. Deze shoot deden we met Nailia van Best Day Ever Events. We kenden haar natuurlijk van haar bruiloft en omdat we in 2017 met haar een bruiloft gaan doen.

De shoot draaide om bloemen, heel veel bloemen. Liefst op zo veel mogelijk plekken en met die heerlijke felle kleuren. Dus bloemen in het haar, bloemen op die prachtige achterwand/backdrop, bloemen in het boeket, bloemen op tafel en nog veel meer bloemen. Nailia was al vroeg aanwezig om samen met de andere leveranciers alles klaar te maken voor de shoot, dus we konden meteen beginnen met fotograferen. De locatie die ze had uitgezocht was bij het Hotel van Oranje, een statige en bijzonder luxe locatie in Noordwijk.

Whimsical Flower Inspiration, best een toepasselijke titel toch? Lekker speels, kleurrijk en vrolijk. En de foto’s zijn nog gepubliceerd op Ruffled Blog ook!!! Wat een eer : )

Read More