Bruidsfotografie Mon et Mine | Blog | Bruidsreportage - Trouwreportage - Bruidsfotograaf
1
Sep
2014

Wij zijn lid van de ISPWP, de “International Society of Professional Wedding Photographers” en dat op zich is al goed nieuws. Je wordt namelijk niet zomaar lid, maar moet een ‘sponsor-fotograaf’ zoeken die een aanbeveling wil doen. Je moet 50 bruiloften gefotografeerd hebben (ruim gehaald ;) en volledig professioneel werken. Wil je er meer over lezen, kijk dan even hier.

Maar goed, een vierde plaats dus. In de categorie “kids will be kids“. We hebben al eerder prijzen gewonnen met kleine kinderen en nu we zelf een kleintje gaan krijgen is het natuurlijk extra leuk dat we voor zo’n foto beloond worden ;)

Hieronder de foto, gemaakt tijdens het huwelijk van Dieuwertje en Daniël in het Wereldmuseum te Rotterdam.

Bruiloft-Rotterdam-Wereldmuseum-040

Geen reacties
28
Aug
2014

Bruiloft Hoeve Vernelsberg Epen-018

Hoeve Vernelsberg, zo’n locatie in het Zuiden van het land. In een klein plaatsje genaamd Epen, ligt deze driehoekige hoeve met een fantastische oude binnenplaats, midden in de natuur. Het is echt zo’n onontdekt plekje waar gelukkig steeds meer bruidsparen gaan trouwen. Denk aan een Hoeve, een binnenplaats met superoude keitjes, heel veel houten balken, prachtig houtsnijwerk en diverse ruimtes om in te verblijven. Het is precies goed voor een bruiloft van een man of 40.

Wij mochten hier afgelopen weekend een bruidsreportage verzorgen voor Sören en Vera. Van te voren hadden we via Skype het een en ander besproken en toen we die zaterdagochtend op tijd in de auto stapten om hun reportage te maken hadden we er enorm veel zin in. Omdat de kans op regen toch wel heel erg groot was, werd besloten om de ceremonieplek gewoon binnen klaar te zetten. Liever alles binnen mooi stylen, dan last-minute naar binnen rennen omdat het ineens keihard ging regenen. En laat dat laatste nou ook precies gebeuren! Nog geen 5 minuten voor hun ceremonie begint hoorden we ineens onweersgerommel in de verte en begon het steeds harder te regenen. Gelukkig konden alle gasten lekker droog binnen zitten in de waanzinnig leuk gestylede trouwzaal. Overal kaarsjes, confetti-dipped vazen en bloemen. En de taartentafel stond achterin ook al helemaal klaar. De ceremonie kon beginnen!

Na de ceremonie fotografeerden we de borrel. Hier vonden een paar leuke verrassingen plaats voor het bruidspaar. Er kwam een speech, er werd een live-painting aangeboden en er ontstond een heuse flashmob. En toen Heerlijk & Hecht hun heerlijke hapjes uit kwamen delen was het feest compleet. Wat een heerlijke dag om weer samen te werken met dit toffe cateraarteam! Toen het gezelschap aan tafel ging voor hun Italiaanse tafelmoment maakten we nog een paar foto’s waarna we weer naar de Veluwe gingen.

Wederom een visueel snoepje om te fotograferen.

Lees meer..

Geen reacties
22
Aug
2014

Tuinbruiloft in Oud Aalden-008

Het hebben van een tuinbruiloft, totaal outdoor, met hier en daar een tent en veel dingen zelf regelen. Wij maken het steeds vaker mee en vinden het een superleuke ontwikkeling. Celine en Henk hadden ook voor deze manier gekozen, omdat Celine’s ouders een supermooie tuin hebben waar een flink feest gegeven kon worden. Afgelopen week reden we dus vanuit Elburg naar Oud-Aalden, een prachtig stukje Drenthe. Toen we het plaatsje binnenreden leek het eigenlijk op een openluchtmuseum, want alles was geheel in oude stijl.

De dag vond, zoals gezegd, plaats in de achtertuin. Rondom een bijzondere moderne en toch oude boerderij met zo’n authentieke houten schuur, waren enkele plekjes klaargemaakt voor de dag. De ceremonie vond achterin plaats, er was een tentje waar men lekkere drankjes kon halen en ook stond naast het huis een grote tent waarin het gezelschap die avond pannenkoeken zou eten. Toen bleek dat het gewoon droog ging blijven tot aan de ceremonie gingen we op weg voor de fotoshoot. Het leuke van zo landelijk wonen is dat je ook vaak mooie fotolocaties in de buurt hebt. We konden dus te voet vanaf de boerderij vertrekken richting een natuurgebied in de buurt. Toen het halverwege de fotoshoot ineens keihard ging regenen moesten we even schuilen in een schapenschuur, maar gelukkig konden we niet veel later alsnog weer naar huis lopen.

De buitenceremonie kon gewoon doorgaan en dat was erg fijn, omdat we niet echt een binnenoptie hadden. Alle stoeltjes stonden klaar en Henk & Celine konden zo van de boerderij naar de setting toe lopen. Henks vader sloot het huwelijk, de handtekeningen werden gezet en even later was het tijd voor champagne en DIY-cupcakes. Nadat we een groot deel van de borrel en een sfeerimpressie van het tafelen hadden vastgelegd reden we weer richting Elburg.

Echt een unieke trouwdag, want:

- Zo onwijs persoonlijk om in de achtertuin van je ouders te trouwen!
- Heel veel DIY en hoewel ik de trouwringen natuurlijk niet DIY mag noemen, waren ze dus “binnen de familie” vervaardigd. Herken je de profielen van bruid en bruidegom ook?
- Niet een superchique diner, maar gewoon lekkere pannenkoeken van de ouder werkgever van Celine, hoe tof!

Lees meer..

Geen reacties
11
Aug
2014

Romantische kus op de heide van Bussum

Met sommige bruidsparen heb je enorm veel contact voorafgaand aan de bruiloft. Je weet precies waar de bloemen staan, het prieeltje opgebouwd wordt en op welke manier de bruidsmeisjes naar voren komen lopen. En soms heb je wel een draaiboek, maar laat je je voor de rest verrassen. Zo ook bij Danielle en Jeroen; een lief, intelligent en reislustig stel. Hun dag begon in Bussum en Amsterdam, dus Ramon en ik splitsten ons al vroeg op. Ik kon meteen met alle details aan de slag en dat was bijzonder leuk om te doen, in het prachtige en statige huis van Danielle’s ouders.

Nadat het bruidspaar elkaar gezien had en we snel een paar familiefoto’s gemaakt hadden, was het tijd om te beginnen aan de fotoshoot. Danielle, zelf fotografe, had een paar mooie plekjes gespot rondom de Bussumse Hei. En omdat het prachtig weer was, konden we in relatief korte tijd een aantal fijne foto’s maken. Lees meer..

Geen reacties
7
Aug
2014
Regen tijdens je bruiloft, 6 suggesties voor het vinden van een binnenlocatie.
“Help, het gaat regenen! En we hebben nog geen binnenlocatie gevonden voor de fotoshoot.” We horen deze kreet wel vaker en daarom willen we graag jullie een aantal tips meegeven, zodat je niet in deze valkuil valt. Het lastige met regen is dat je rekening moet houden met een totaal andere setting dan je al die tijd hebt voorgesteld. Vrijwel niemand gaat uit van regen op de bruiloft. Ja, tenzij je midden in de winter gaat trouwen natuurlijk. Maar eigenlijk hoeft regen op je bruiloft helemaal geen probleem te zijn. Als je zelf flexibel bent en je gewoon concentreert op je aanstaande, je gasten en de prachtige gebeurtenissen van de dag, komt het met de foto’s echt wel goed.

Toch kun je met een beetje voorbereiding nare verrassingen voor zijn. Wij adviseren in ieder geval om in de tijd voorafgaand aan jullie bruiloft op zoek te gaan naar dit soort plekken: Lees meer..
Geen reacties
5
Aug
2014

Gezinsfotografie 't Harde-008

In de week dat we online aankondigden dat Ramon en ik zelf een echte familie worden, hadden we ook onze eerste echte Mon et Mine familieshoot. Eigenlijk zou het gewoon een loveshoot zijn tussen Nailia en Thijs, maar toen ze voorstelden om de kinderen mee te nemen dachten we: “ja waarom ook niet!”. Of je nu de liefde tussen 2 of tussen 5 mensen vastlegd, het effect is hetzelfde.

En dus gingen we voor deze “soort van loveshoot” naar ‘t Harde, of om precies te zijn: de Woldberg, het stukje heide tussen ‘t Harde en Epe in. Nailia had bedacht dat het een goed idee zou zijn om een aantal activiteiten te ondernemen en daar waren we het helemaal mee eens! Lees meer..

3 reacties
4
Aug
2014

Publicatie bruidsfotografie Mon et Mine-6 “Jemig, een boek dat “De Bride Bible” gaat heten, wat zou dat precies inhouden?” Toen ik contact kreeg met schrijfster Elles Beijers was ik zowel nieuwsgierig als een beetje angstig, het is namelijk nogal een beladen titel. Uiteindelijk bleek het te gaan om een handig boekje met heel veel tips en tricks voor wat betreft je huwelijk. Gewoon tips waar je direct iets mee kunt, naast interviews met leveranciers en hier en daar een waarschuwing. Echt superleuk om in dit boekje te mogen staan. Helaas ditmaal niet met foto’s, maar dus juist wel met onze ervaringen. In totaal heeft het artikel wat meer pagina’s dan ik hierboven laat zien, maar koop vooral zelf het boekje om alle tips te kunnen lezen. De Bride Bible is te bestellen via deze link.

Geen reacties
3
Aug
2014

Publicatie bruidsfotografie Mon et Mine-2

 

Vivian ter Huurne, weddingplanner bij Het Bruidsmeisje, kreeg maar liefst 6 pagina’s tot haar beschikking voor een interview In de “Gooisch”. Dit is een lifestyle-blad waarin heerlijke verhalen staan over wat diverse mensen allemaal meemaken in Het Gooi. Omdat Vivian weddingplanner is en natuurlijk heel veel meemaakt werd ze geïnterviewd over haar veelzijdige vak. Omdat we veel bruiloften samen fotograferen heeft ze ook een heel aantal van onze foto’s ingestuurd. Daarnaast plaatste het blad ook foto’s van Alexandra Vonk en van Anouschka Rokebrand.

Ik ben zelf stiekem wel trots op die ene spread-foto van de bruiloft van Laura en Sjoerd. Dit stel was zelf al mooi, maar hun gasten waren ook nog eens stuk voor stuk superfotogeniek. Geweldig dus om je foto’s dan gedrukt te zien :) Wil je meer zien van de vintage bruiloft in België van Laura en Sjoerd, klik dan op het linkje. De website van Gooisch is te vinden via deze link.

 

Publicatie bruidsfotografie Mon et Mine-3

Publicatie bruidsfotografie Mon et Mine-4

Geen reacties
2
Aug
2014

Publicatie bruidsfotografie Mon et Mine-11

 

Een tijdje geleden mailde Johan Huisman, algemeen manager bij Kasteel Wijenburg, mij met de vraag of we het ook oké zouden vinden wanneer de foto’s van Simon en Erwin in de Bruid en Bruidegom zouden komen. Vanzelfsprekend waren wij hier wel voor te porren, omdat we niet vaak in dit blad staan en daarom graag gepubliceerd worden. Johan had zijn oog laten vallen op deze bruiloft bij zijn locatie en natuurlijk gaven we direct toestemming voor het gebruik van de foto’s.

Het artikel laat een mooi beeld zien van hoe het is om te trouwen bij Kasteel Wijenburg en daarnaast laat het ook de unieke elementjes zien van deze trouwdag. En inderdaad, het was een DIY-sprookje vol romantiek. Mooie omschrijving!

 

Publicatie bruidsfotografie Mon et Mine-12

Geen reacties
2
Aug
2014

Publicatie bruidsfotografie Mon et Mine-8

 

Toen ik vorig najaar contact kreeg met Petra van Barneveld van High Profile Locaties was ik zeer geïnteresseerd in haar voorstel. Ze wilde namelijk graag een aantal moodboards samenstellen met foto’s die gemaakt zijn bij 1 van de Top Trouwlocaties, te vinden via deze link. Ik wist direct dat ik dan echt de foto’s van Iris en Romano hun prachtige vintage buitenbruiloft moest insturen. Een bruiloft met veel wit en zachte pasteltinten en overal te gekke styling. Wat ik zelf zo leuk vond aan deze bruiloft is het feit dat het stel zo heerlijk lief was voor elkaar, ook al zou je dat knuffelige misschien niet direct verwachten bij stoere bruidegom Romano.

Ik ben stiekem best heel erg blij met deze feature bestaande uit een spread in het boek. Het boek zelf is ook erg mooi geworden en beschikbaar gesteld voor bruidsparen die zeer geïnteresseerd zijn in 1 van de Top Trouwlocaties van Nederland.

 

Geen reacties