HoffShop

5 februari 2016 | By Informatief | No comments

HoffShop-007

Hoe leg ik uit wat we geleerd hebben de afgelopen week. Laat ik beginnen met een korte introductie.

Workshop in Amerika

Ramon en ik vonden het hoog tijd om zelf een workshop te volgen. We zijn een trouwseizoen bezig geweest met de komst van ons kleine meisje en het trouwseizoen daarna waren we bezig met onze draai te vinden. Natuurlijk doe je erg je best om het beste uit jezelf te halen voor alle bruidsparen, maar het combineren van ouderschap en ondernemerschap is best een uitdaging. Toen we dat allemaal op de rit hadden bleek dat we hongerig waren voor meer kennis over bruidsfotografie. En omdat er niet heel erg veel mogelijkheden in Nederland zijn om bij te leren keken we met grote ogen naar het buitenland. Amerika om precies te zijn. We hebben namelijk een aantal lievelingsfotografen. Nu was het alleen nog wachten tot iemand een workshop zou aankondigen.

Read More

Waarom ‘bloemen op je bruiloft’ een goed idee is.

29 januari 2016 | By Informatief | No comments

Buiten trouwen bij Puur Paviljoen
Een van de vragen die we het vaakst krijgen tijdens onze kennismakingsgesprekken is of we ook nog echte aanraders hebben. “Wat moet ik nou echt bij mijn bruiloft doen, waar we het nog niet over gehad hebben”, dat idee. Steevast antwoorden we dan om echt goed na te denken over mooie bloemen op je bruiloft. We hebben hiervoor meerdere redenen:

1. Bloemen op je bruiloft voor de kleur

Bloemen zijn een relatief makkelijke manier om heel snel heel veel kleur te krijgen op je bruiloft. Je kunt ze zelf regelen, maar hou er dan wel rekening mee dat ze op het moment dat je ze koopt vaak nog in de knop zitten, terwijl je vol wilt kunnen genieten van al die prachtige kleuren. Als je een professional inschakelt weet je in ieder geval zeker dat de bloemen goed bij elkaar matchen en precies tot bloei komen op jullie trouwdag. Daarnaast is het ook handig om rekening te houden met het seizoen waarin een bepaalde bloem beschikbaar is. Ik hou zelf bijvoorbeeld heel veel van pioenrozen, maar die zijn lang niet altijd beschikbaar.

Detailfoto van hortensia en trouwbloemen

Bloemen in een reageerbuisje aan een stoel en bruidsboeket

Sfeerfoto creatief gemaakt bij Landgoed Rhederoord

2. Bloemen op je bruiloft zorgen voor een consistent geheel

Wanneer je een bepaald thema uitgedacht hebt kunnen bloemen heel goed werken als ondersteuning van dat thema. Als je heel bewust kiest voor de winter kun je bijvoorbeeld door witte bloemen of kerststerren (ja ik verzin zelf ook maar wat he) dit extra neerzetten. Een beetje bloemist komt natuurlijk met veel leukere ideeën aan dan wat ik nu opschrijf, maar het gaat in ieder geval om dit idee. Maddy Beekhuizen van Mon Fleuri zien we af en toe tijdens bruiloften en naast dat ze zelf superlief is worden we ook altijd blij van haar bloemen. Bij deze bruiloft had ze bijvoorbeeld de herfst naar binnen gehaald.

Detailfoto's van bloemen op een Schotse bruiloft

3. Bloemen op je bruiloft, gewoon omdat het kan

En zeg nou zelf, bloemen zijn toch van zichzelf geweldig? Ik kan zelf enorm blij worden van prachtige veldboeketten in talloze kleuren. En niet alleen in allemaal zachte pasteltinten, maar ook juist van een lekker knallend boeket. Hierbij een aantal voorbeelden van prachtige kleurrijke bloemen van Giada Graziani van Don Florito. Ik vind haar bloemen altijd zo bijzonder sprekend, lekker duidelijk, boeketten waar je niet omheen kunt.

Bloemen in reageerbuisjes tijdens de kerkdienstMooi uitgesproken bruidsboeket en trouwtaart met bloemen.Bloemen staan op tafel voor het diner tijdens de bruiloft

Ja maar bloemen zijn toch onwijs duur?

Ja en nee natuurlijk. Het is maar net waar je je geld aan wilt besteden. Omdat we snappen dat niet iedereen ruimte heeft in het budget voor te gek bloemwerk, hebben we een topper uit de branche gevraagd waar je aan moet denken qua budget en qua mogelijkheden. Maddy van Mon Fleuri zegt hierover bijvoorbeeld: “Bloemen voor de bruiloft variëren heel erg in prijs door bijvoorbeeld het seizoen waarin getrouwd wordt. De zomer is gewoon een stuk goedkoper dan in de winter omdat er dan meer keus is qua bloemen en kleuren. Bij mij kost bijvoorbeeld een bruidsboeket in de zomer vanaf €70 en in de winter vanaf €85. Ik hou heel erg van hergebruiken van de bloemen op locatie, daarom heb ik vaak een uitgebreid gesprek met een bruidspaar wat hun wensen zijn en budget. Ook al is dit een wat strakker budget, bloemen op de bruiloft hoeven niet veel te kosten door simpele oplossingen. Hierbij geef ik een paar hergebruiktips:

  • Boeket op zuil: kan bij de ceremonie gebruikt worden, later verplaatst worden naar de borrel, eten of het feest. 
  • Kleine vaasjes met enkele bloemen zijn makkelijk te gebruiken als groepje bij het diner maar ook op de statafels of de bar voor de receptie en/of het feest. Bij Rhederoord bijvoorbeeld zet ik dan bloemen neer op de grote bruine tafel bij binnenkomst en later verplaatsen ze het naar het diner buiten en later het feest.
  • Bloemen aan de stoelen: wanneer ze bij de ceremonie op water hangen met een bloemenbuisje kunnen deze makkelijk later aan de stoelen bij het diner gehangen worden. Als er geen budget is om elke stoel van bloemen te voorzien of elke rij in de kerk kun je er ook voor kiezen om het om de rij te doen. 
  • Bloemen op de trouwauto: om je auto mooi te versieren maar geen tientallen euro’s kwijt te zijn kun je ervoor kiezen om twee kleine boeketjes aan beide spiegels te hangen en deze te verbinden met linten langs de spiegel of voorzijde van de auto. Deze wapperen mooi in de wind en de bloemen kleden de auto toch heel feestelijk aan. 

Wij hadden zelf op onze lentebruiloft gekozen voor echte lentebloemen. Dus ranonkels, tulpen, blauwe druifjes, brem en nog veel meer. Goed betaalbaar, superkleurrijk en enorm vrolijk. Wil je echt per se een bepaalde bloem hebben dan is er veel mogelijk, maar wil je trouwen “in het seizoen”, informeer dan even bij je bloemist wat er mogelijk is, voordat je grootse plannen maakt.

Bloemen op de dinertafel en als stylingselementLenteboeket buiten op een stoeltje en een detailfoto van ranonkelVrolijk lenteboeket

Details op je bruiloft: de vintage bruiloft van Kim & Rob

23 januari 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Bruiloft Styling Sunset Lounge Roermond-016

Goed. Kim & Rob zijn vorig jaar getrouwd bij de Sunset Lounge in Roermond. Wij hadden al vaker van die plek gehoord, omdat Ramons moeder vlak bij woont, maar op de een of andere manier waren we er nog niet geweest. We laten je graag nog wat extra foto’s zien van deze fantastische bruiloft, omdat hij zo geweldig mooi gestyled was. Kim is namelijk zelfs bruidsfotograaf en weet daardoor niet alleen wat ze mooi vindt, maar ook wat de perfecte adresjes zijn. Ik vind het zo geweldig om te zien hoe het lieve en het stoere gecombineerd zijn. En als je nu denkt dat al het Lieve van Kim komt en al het store van Rob, dan kun je het nog wel eens mis hebben ook ;) Wat een mooi op elkaar ingespeeld bruidspaar…

Qua details vond ik het onwijs leuk om te zien hoe heel veel lichte- en tegelijkertijd ook juist knallende kleuren terugkwamen. En dan die vogelkooitjes in pasteltinten, wow! De custom gemaakte doos waar de enveloppen in gingen, de zonnebril van Rob, die prachtige trouw stationery, de bloemen, al die heerlijke stoeltjes (zelf geregeld door Kim & Rob!) tijdens de ceremonie, de wegbewijzeringsbordjes, die prachtige taartentafel met alle heerlijke hapjes, de bont gekleurde vaasjes, die waanzinnige Yolan Cris trouwjurk en nog veel meer. Een lust voor het oog, helemaal als je het fotograferen van al dat moois je werk mag noemen ;)
Read More

Waarom groepsfoto’s van belang zijn: mijn pleidooi voor familiefoto’s

20 januari 2016 | By Informatief | No comments

groepsfoto-familiefoto-2

Zal ik beginnen met het eerlijk bekennen dat ik dit het saaiste moment van de dag vind? Het maken van groepsfoto’s. Niemand zit er echt op te wachten. Nou, bijna niemand dan. Er is vaak een oma, een moeder of een tante die niet kan wachten tot ze de bewuste foto gedrukt en al in haar handen heeft. Ze wil hem namelijk in een lijstje stoppen en ophangen. Waarom zouden we dit haar onthouden? Ja geen idee eigenlijk… en stiekem zou ik zelf ook tussen de foto’s op de fotowand van mijn opa en oma willen hangen. Echt waar! Read More

Details op je bruiloft | Trouwen in een wijngaard

11 januari 2016 | By Bruidsfotografie, Informatief, Recente Bruidsreportages | No comments

Trouwen in een wijngaard-7

Toen Kim & Tim in 2014 trouwden, kregen we te horen dat we gewoon helemaal los mochten gaan qua fotografie. Ze hadden geen specifieke must-have list en vertrouwden volledig op onze werkwijze. En dus hadden we het onwijs naar ons zin. Twee lieve mensen, een waanzinnig fotogenieke trouwlocatie, mooi weer en zoveel heerlijk eten! Neem daarbij dat we dus qua fotografie volledige vrijheid kregen en het resultaat is deze heerlijke collectie trouwfoto’s.

We stelden Kim een aantal vragen over haar bevindingen met betrekking tot de styling en details van haar bruiloft.

Read More

“A day in the life” familiesessie in Eindhoven

7 januari 2016 | By Bruidsfotografie | 4 Comments

We zijn begonnen met een nieuw project, namelijk het vastleggen van familie-momenten. En dan niet voor een witte achtergrond en dan allemaal in de camera kijken, maar gewoon zoals het echt ging die dag. Een soort “day in the life session” dus. Misschien wel een hele logische stap nu we zelf ook een kleintje hebben. Fabienne en Christian waren zo lief om mee te doen voor mijn allereerste poging tot het vastleggen van het echte leven bij jonge ouders. Twee lieve mensen met een schat van een baby, een geweldig huis en dan die kat… Ik ben bijzonder benieuwd naar jullie reactie op deze foto’s en enorm dankbaar dat ik een middag en avond mocht meeblikken in het huishouden van dit lieve gezin.

Wil je meer informatie over dit type shoots (de prijzen beginnen bij 495 euro voor een shoot), mail ons dan gerust : )

Read More

Tips van andere bruidsparen voor jouw bruiloft

2 januari 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

handige tips voor je bruiloft-5

Een tijd geleden hebben we een aantal van onze bruidsparen gevraagd wat ze anders gedaan zouden hebben, indien ze nu zouden trouwen. Hun antwoorden waren bijzonder uiteenlopend en daarom schrijven we nu deze blogpost. Met heel veel tips en ervaringen van onze Mon et Mine bruidsparen. Tips om jouw bruiloft net even leuker, gemakkelijker, relaxter of persoonlijker te maken. Read More

Onze favoriete trouwfoto’s van 2015

31 december 2015 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Een bewogen jaar. Met heel veel lieve stellen, mooie momenten, detailshots waar we gelukkig van worden, emotie die je raakt, en oke… ook net iets teveel stukjes bruidstaart, hier en daar een verkoudheid (of 3) en uren in de file staan.

Maar…. toch vonden wij het dus een heel erg fijn jaar. En ik hoop dat jullie dat ook terug kunnen zien in onze foto’s : ) We willen hierbij in ieder geval alle bruidsparen, alle stylisten, taartenbakkers, cateraars, visagisten, kappers (lees overal man/vrouw), trouwjurkverkopers, “ouders van”, oppasmensen, boekhouders, trouwcollega’s, fotografen, guru’s, bibliotheekmedewerkers en nog veel meer mensen bedanken voor wat ze hebben bijgedragen aan dit jaar.

Heel erg bedankt, -XO- en we zien jullie in 2016!

Read More

Dailygreatness Business Planner | Een review

28 december 2015 | By Nieuws | No comments
Dailygreatness Business Planner-1
Mijn systeem. Of in andere woorden, hoe we alles qua planning enigszins overzichtelijk houden.

De afgelopen maanden waren druk. Niet alleen met werk, maar ook met het inplannen van de oppasdagen van onze dochter, familie-afspraken, meetings met collega’s en netwerkcontacten en het inplannen van vrije tijd. Omdat ik zelf echt enorm veel van plannen, lifehacking en logistiek houd, deel ik nu met jullie hoe wij alles op papier krijgen. Read More