Blog | Mon et Mine

Trouwen in Hasselt, België | Domien & Heidi

28 september 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-010

Het bord met “België” zijn we dit jaar al een aantal malen gepasseerd. Hoe het komt weet ik niet, maar dit was inmiddels als het vierde huwelijk van een Vlaams stel, dit jaar. En dus fotografeerden we afgelopen weekend ook de bruiloft van Domien en Heidi, een lief stel uit Vlaanderen dat houdt van fietsen, in de medische sector werkt en een prachtige bruiloft had. In Hasselt, België.

We begonnen die ochtend bij de voorbereidingen. Ramon reed door naar de beginlocatie van Domien, nadat hij me afgezet had bij Heidi. Ze was bij Amuse Couche, een voormalig jeneverstokerij met een combinatie van modern en industrieel. Maar dan wel op zo’n superromantische manier, met prachtige oude materialen. Afin: ze kleedde zich hier om en zag vervolgens Domien op de binnenplaats. We maakten hier een aantal foto’s en reden toen naar hun trouwlocatie, de “Tiendschuur Herkenrode” te Kuringen/ Hasselt.

En dan nu het meest unieke eigenlijk: Domien en Heidi hadden een compleet concept bedacht voor hun trouwceremonie. Kennen jullie het programma Blind Date? Het idee is dat 1 kandidaat uit andere kandidaten een “winnaar” kiest waarmee dan op vakantie gegaan kan worden. Heidi had zich snel omgekleed in een “normaal kleedje” en achter een kamerscherm zaten drie potentiële winnaars verstopt. Een daarvan was natuurlijk Domien. En door diverse hele persoonlijke filmpjes, een aantal quizvragen en natuurlijk een mini-interview werden we als publiek meegenomen in het verleden van deze twee mensen. Met als eindmoment: de daadwerkelijke ceremonie waarbij Domien & Heidi elkaar, in trouwkleding uiteraard, het jawoord gaven. Wij hebben in ieder geval nog nooit zo’n ceremonie meegemaakt!

De middag werd gevuld met felicitaties, een glaasje bubbels, rondspelende kinderen (waaronder hun superschattige dochter Lize), cadeautjes en genieten van het heerlijke weer. Daarna ging het gezelschap aan tafel en begon een fantastisch wereld buffet. Met diverse gerechten zoals Japanse sushi, Italiaanse gnocchi en Amerikaanse hamburgers. Omdat het diner wat later begonnen was, werden er op een gegeven moment een aantal tafels aan de kant geschoven (er waren immers 240 gasten en de zaal zat dus met recht vol) en vervolgens begon een feest waar we in Nederland echt nog van kunnen leren. Hoe de Vlamingen het doen weten we niet, maar de op de een of andere manier gaat er rond half elf ‘een knopje’ om en is het direct FEEST! We maakten hier nog een fijne impressie van, net als van die heerlijke desserttafel en toen was het tijd om weer richting Nederland te gaan. Read More

Trouwen bij Explore Muiden | Linda & Lauran

23 september 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | One comment

bruiloft-explore-muiden-018

Soms heb je van die bruiloften waar je je extra veel op verheugd. En die van Linda & Lauran (bij Explore, Muiden) is hier 1 van. Dit komt natuurlijk mede doordat ze zo’n tof stel zijn, met van die prachtige meiden, maar ook omdat Lauran de broer is van Fabienne (weet je nog, van die prachtige vintage bruiloft). Nou, die dag was al tof, dus deze dag kon alleen nog maar leuker worden. Helemaal omdat we Linda & Lauran ook al hadden leren kennen tijdens een Day-in-the-Life-shoot.

Afin, trouwen dus. Begin september. Met prachtig weer. Heel veel (voor ons) bekende mensen, geweldig eten, prachtige styling, glimlachjes van de meiden, een bloemenmeisje op een loopfietsje, een taartentafel gemaakt door de gasten, een emotioneel bruidspaar, dansfeest en talloze toffe momenten. Oh ja en een hele fijne mini-avondshoot. Dingen die mij nog wel even bijblijven:

 • Lauran die in de ochtend een cadeautje voor zijn (toen nog aanstaande) vrouw had geregeld. Een speeldoosje, gemaakt van een 100 jaar oude boom uit het Wilhelminapark in Utrecht, met het liedje dat ook gedraaid ging worden bij het “binnenloopmoment”.
 • Linda. Zo’n stralende vrouw. Gewoon geen woorden voor.
 • Alle gesprekjes, tussendoor, met de gasten. De sfeer van de dag, iedereen leek echt bevriend te zijn met elkaar.
 • Het “laboratorium-thema”. Hoe tof en toepasselijk (research analist en radioloog-in-opleiding)! Reageerbuisjes, kolven en een gepersonaliseerde “welcome sign”.

Volgens mij hebben deze twee mensen het goed voor elkaar zo. En dat geluk straalt er dan ook vanaf.

Read More

Trouwen bij de Kasteelhoeve Geldrop | Maarten & Cheryl

20 september 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

bruiloft-kasteelhoeve-geldrop-013

Vorig jaar vroeg Maarten Cheryl ten huwelijk tijdens een verlovingsshoot. Wij waren daar bij en ze zei: “ja!”. Dan moet er natuurlijk ook getrouwd worden en ook dat mochten we vastleggen. En wat een mooie locatie kozen ze: Kasteelhoeve Geldrop. Vlak bij het kasteel, met een waanzinnige tuin. In die tuin ligt ook een boomgaard en daar vond de ceremonie plaats.

Na de ceremonie was er tijd voor een heerlijke naked cake, helemaal bedekt met bloemen. De daggasten konden feliciteren en even genieten van het fijne weer. En direct na het taartmoment gingen we foto’s maken in de directe omgeving van de hoeve. Dus deels in de tuin, maar ook deels vlak bij het kasteel waar talloze mooie oude bomen staan. De shoot vloog voorbij en voor we het wisten was het tijd voor de middagreceptie.

Het diner vond uiteindelijk plaats op het theetuin-terras van de kasteelhoeve. De gasten zaten aan mooi gedekte tafels en genoten van heerlijk eten dat op grote borden en schalen rondgedeeld werd. Dus iedereen kon echt samen genieten van het eten. Helemaal bourgondisch en dat past wel een beetje bij Brabant, toch? :) Ook vonden er een aantal emotionele en soms zelfs onthullende speeches plaats. Echt een eer om in zo’n korte tijd zo dichtbij mensen te mogen komen.

We bleven om een klein stukje van het feest te fotograferen. Toen de eerste dans was geweest was het tijd om weer richting Elburg te rijden. Het was een warme, maar prachtige dag geweest. En hierbij laten we een aantal foto’s zien.

Read More

15 dingen die je nog niet wist over Hermine

18 september 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Hermine-10-dingen-001-5

Het is weer komkommertijd (geweest) en daarom hebben we de tijd genomen om eens een persoonlijk blog te maken. Of eigenlijk twee blogs, want we hebben er 1 voor Hermine en 1 voor Ramon gemaakt. Een aantal feiten die veel mensen van ons nog niet wisten. Wellicht voor sommigen oud-nieuws en toch geloof ik niet dat veel mensen al de genoemde punten al van ons weten.

Vandaag de blogpost over Hermine

 1. Ze heeft de eerste 4 jaar van haar leven op een zeilschip gewoond. Eerst op de tweemaster “Anna van Elburgh” en daarna nog een paar jaar op de Almaght. Daarom spreekt ze ook een aardig woordje Duits. Haar ouders vaarden namelijk met groepen Duitsers rond op (onder andere) het IJsselmeer en de Waddenzee. Er hangt nog steeds een knalroze spiegeltje in huis dat ze ook in haar hutje had hangen, toen ze klein was.
 2. Hermine heeft op haar (niet-bestaande) bucketlist staan om een keer naar Ierland en Schotland te gaan, maar op de een of andere manier komt ze daar nooit.
 3. Ze is gefascineerd door opruimen (dus niet per se schoonmaken), lifehacking en ze wil minstens 1 keer per jaar de indeling van de woonkamer omgooien. Liever vaker, maar dat moet eerst door Ramon goedgekeurd worden.  Een traditie: de kerstboom op 1 januari de deur uit. “Opgeruimd staat netjes”.
 4. Had altijd een hekel aan van die oude muffe vetplanten, maar heeft inmiddels zelf een aardige collectie opgebouwd. En daarom wil ze graag een Chinese Money Plant (check!), een Sanseveria en een mooie bladbegonia toevoegen aan haar collectie. Helemaal Pinterest-proof. Ook het in de tuin werken als hobby is nu een vast onderdeel van haar leven, hoewel blad aanharken en gras maaien gewoon niet leuk blijft.
 5. Is helemaal weg van Flow. En dan niet alleen het tijdschrift, maar ook de specials. Elke keer weer begint ze aan het invullen van de lijstjes, het uitscheuren van de kaartjes en het lezen van de artikelen. Een lijfblad. Maar: ook de Flow moet af en toe opgeruimd worden, wat best een dilemma geeft.
 6. Favoriete koekje: nog altijd de Roze Koek, ja of brokspeculaas of die karamel schuitjes van de bakker. Maar als ze echt zou moeten kiezen Roze Koeken dus. Met hoofdletter.
 7. Is een moeder die enorm kan genieten van tijd met haar dochter, maar ook enorm kan genieten van (werk-)tijd zonder haar meisje. De juiste balans, daar gaat het om.
 8. Lust geen bonen. Sperziebonen in noodsituaties, maar voor de rest. Oh en ook geen paprika, champignons, taugé, spruitjes, rauwe vis, etcetera. En stiekem ook geen dingen die ze zelf gekweekt heeft. Ook al zijn die superbiologisch.
 9. Regelt alles wat met “planning” te maken heeft, zowel privé als zakelijk.
 10.  Kan ineens enorm verliefd worden op een merk en wil er dan ook alles van hebben. Bijvoorbeeld Flow dus, maar nu ook Naketano en in het verleden Laura Ashley. (En Musto, maar Ramon vindt dat eigenlijk te lang geleden om het vermelden waard te zijn).
 11. Guilty pleasure: temptation island. Maar: het is dan ook fascinerend om te zien. Ramon kijkt overigens gewoon mee. Net als naar Ik Vertrek, RTLZ docu’s, Tussen Kunst & Kitsch en Britse Crimi’s.
 12. Loopt hard en doet aan fitness. Je zou het misschien niet zeggen, maar serieus: twee tot vier keer per week. En ze maakt haar eigen pastasaus.
 13. Kan en zal enorm hangry worden wanneer ze niet op tijd eet. Brinta helpt overigens wel, net als bananen. En verder is ze slecht in het verbergen van haar emotie. Wat best lastig is, soms.
 14. Hermine houdt heel erg veel van lezen. Het liefst boeken over marketing en/of psychologie, maar anders fantasy-boeken of Nederlandse/ Britse literatuur. Ze heeft ook een abonnement op de bieb. En ze leest graag boeken voor voor Emmily. Het liefst Jip en Janneke, maar als het echt moet ook de best-wel-ouderwetse Richard Scarry boeken.
 15. Hermine is inmiddels 30 jaar en vindt dat toch wel “een dingetje”.

Hermine-10-dingen-001 Hermine-10-dingen-001-4 Hermine-10-dingen-001-3 Hermine-10-dingen-001-2

6 tips voor een succesvolle loveshoot

12 september 2016 | By Informatief, Recente Bruidsreportages | No comments

loveshoot-fotoshoot-tips-001

Je wilt graag foto’s hebben van jou en je geliefde, maar niet per se met trouwkleding aan. Want die krijg je sowieso wel van de bruiloft of misschien heb je ze al omdat je al een tijdje getrouwd bent. Of… en dat kan natuurlijk ook… je bent niet van plan om voorlopig te gaan trouwen. En toch wil je mooie foto’s hebben, want jullie zijn op een speciaal punt in jullie leven beland.

Je boekt dus een loveshoot. Hoe kun je je voorbereiden zodat de foto’s helemaal naar wens worden? De eerste stap is natuurlijk het vinden van een fotograaf die jullie aanspreekt qua stijl en werkwijze. Je kunt kiezen voor een meer gestileerde stijl waarbij je de hulp inschakelt van een stylist, visagist en/of kapper en een fotograaf die jullie wat meer instructies zal geven. Wij werken zelf op een manier waarbij we zo “licht” mogelijk fotograferen. Dat wil zeggen dat we met jullie twee een plek bezoeken die voor jullie veel waarde heeft en vaak ook rustig is qua mensen. Op die manier proberen we om de shoot zo persoonlijk en intiem mogelijk te maken.
Read More

Het echte familieleven op de foto

6 september 2016 | By Informatief | No comments

gezinsfotografie-familie-004

Als jullie dit lezen, zijn jullie waarschijnlijk getrouwd. En misschien waren wij er wel bij om die prachtige dag vast te leggen. En mochten jullie ooit getwijfeld hebben: die trouwdag was niet de mooiste dag uit je leven. Gelukkig maar. Want toen je kindje werd geboren besefte je dat er heel veel mooie dagen zijn. En dat ze allemaal verschillen van elkaar.
Ik ben er heel graag bij om 1 van die mooie dagen vast te leggen. Een niet-helemaal-perfecte dag die daardoor misschien juist wel perfect is. Want hoe heerlijk is het om nu niet meer met twee te zijn, maar misschien wel met 3 of 4? Omdat we merkten dat steeds meer van “onze” bruidsparen kindjes kregen en omdat we zelf ook nu een gezin zijn, besloten we om te ontdekken of wij ook iets qua fotografie konden betekenen voor gezinnen. Het antwoord is: Real Family Life. Zogenaamde “Day in the Life” shoots.
Foto’s van het familieleven, maar dan wel op een realistische manier. Natuurlijk mag je je huis opruimen en schoonmaken en natuurlijk kun je een activiteit verzinnen (als je kind(je)(s) al wat ouder is), maar bovenal ben ik er om de kleinste momentjes vast te leggen. Een zoon die zijn vader zijn spierballen toont, die vechtpartijen die altijd net iets te ver gaan, het eerste hapje, verschonen van de zoveelste luier vandaag, het kammen van mama’s haar: ik fotografeer graag een middag uit jullie echte leven.
Dus wil je graag dat ik er bij ben om jullie dagelijkse ritueel vast te leggen. Met foto’s die niet eens per se voor nu zijn, maar ook vooral voor later, laat het dan vooral even horen via een mailtje of telefoontje. Dan plannen we meteen een datum in. En mocht je zwanger zijn op dit moment… ik kan ook in jullie kraamweek langskomen : )
Read More

Trouwen in het bos | Bas & Gael

30 augustus 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | 2 Comments

Trouwen in het bos-015

Gewoon omdat het kan, je bruiloft in het bos hebben. En omdat het onwijs tof is. Als je geluk hebt met het weer. En dat hadden Bas & Gael dus. Wat een prachtige dag, zonovergoten, maar ook met een klein regenbuitje. Zo’n regenbuitje die dan net weer leuk is voor de sfeer. Gezellig met parapluutjes aan het dessert en zo.

Maar wat hebben wij meegenoten! Deze dag was gewoon zo mooi. Bas & Gael, hun supercute baby Noah, de buitenceremonie onder de bomen, de styling van “Trouwen in het Bos”, het diner met die leuke kleine lampjes boven de tafel, het eten an sich, de gasten die in stijl gekleed gingen, de heerlijke fotoshoot op de heide, het sfeertje van de receptie… en dan hebben we het nog niet gehad over die superleuke B&B in Naarden waar ze begonnen, de prachtige bloemen, die trouwjurk van Gael (wow!) of de persoonlijke elementen van de ceremonie.

Een unieke dag dus. Die draaide om familie, vrienden, kleine Noah, de liefde van Bas & Gael (die elkaar serieus al dik 18 jaar kennen) en dat alles in een bosrijke setting. Like! Read More

Trouwen in Alphen a/d Rijn | Bastiaan & Melissa

25 augustus 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | One comment

Bruiloft Alfreds Alphen aan den Rijn-011

Trouwen met vakantiegevoel

Een bruiloft met een en al vakantiegevoel. Mede natuurlijk door het prachtige weer, maar ook zeker omdat Melissa’s ouders mede-eigenaar zijn van het prachtig gelegen “Camping Spijkerboor“, aan de Kagerplassen. De voorbereidingen van Melissa vonden hier plaats (in het huis van haar ouders) en ook een groot deel van de fotoshoot deden we hier. En als je dan vervolgens met een golfkarretje rondkart, overal campinggasten ziet kijken naar het bruidspaar en zelfs even bij de jachthaven foto’s gaat maken dan kun je maar aan 1 ding denken: vakantie!
De middag vond in ieder geval plaats bij Alfreds in Alphen aan den Rijn. Een leuke locatie waar je in het tuinhuis kunt trouwen. Ik moet zeggen dat Mark van Leeuwen, de ceremoniespreker waar we graag mee samenwerken, er een erg mooie persoonlijke ceremonie van had gemaakt. Het was dan ook een erg emotionele ceremonie.

Een prachtige emotionele bruiloft

Wij vonden het in ieder geval een heerlijke dag om vast te leggen. Zo’n dag waarbij je spierpijn in je kaken krijgt van het lachen, maar je op emotionele momenten je ook verbonden voelt met de gasten. De dag eindigde met een mooi feest, mét veel gedans en een geweldige band! Ook leuk om Gaby & Remco nog even gezien te hebben (we fotografeerden hun bruiloft in Italië) en we zijn enorm dankbaar dat ze onze naam hadden doorgegeven.
Read More

Bruiloft La Petite Fabriek | Caroline & Johan | Dag 2

19 augustus 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Bruiloft La Petite Fabriek-020

Oh lieve mensen wat hadden jullie toch een prachtige dag. Ik werd er een beetje emotioneel van, toen ik Caroline op het terras van hun kleine woonwagen/huisje zag zitten. Hoe bijzonder is deze plek? En volgens mij echt de perfecte keuze voor een binnenhuisarchitecte en een “sustainable energy” expert. Eerder lieten we al hun foto’s van “dag 1” zien en nu laten we de complete trouwdag zien. Bij het landelijk gelegen La Petite Fabriek.

Read More

Bruiloft Sint-Martens-Latem | Caroline & Johan | Dag 1

18 augustus 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Bruiloft Sint-Martens-Latem-007

Trouwen in België is niet heel erg anders dan trouwen in Nederland. De gemeentelijke ceremonie is wel echt korter. Maar dat maakte niet zoveel uit, omdat Caroline & Johan er gewoon een eigen feestje omheen bouwden. Aan de telefoon vertelde Caroline dat haar nicht(je) Fien haar foodtruck (Ooogst) mee zou nemen. En we weten allemaal dat foodtrucks een festivalsfeer geven! Achter het stadhuis ligt namelijk een mooi veldje, vlak bij de Leie. En als je daar een paar opklapbare tafels en bankjes neerzet, dat combineert met heel veel lekker eten en drinken, mooie wilde bloemboeketten én gasten die wel van een feestje houden, heb je al heel snel een bourgondisch geheel. En dan die panzanella…. of die bloemenkaas!

Read More