Bruidsfotografie Mon et Mine | Blog | Bruidsreportage - Trouwreportage - Bruidsfotograaf
24
Oct
2014

Bruidsfotografie Kasteel Amerongen-026

Een (deels) Chinese bruiloft: rood, orchideeën en over het algemeen heel veel kleur en vrolijkheid. Het is alweer een tijdje geleden dat we er eentje hadden, maar de bruiloft van Michelle en Diederik was deels (Surinaams-)Chinees en deels Westers. Het Westerse deel vond plaats op zaterdag, bij het fantastische landgoed van “Buitenplaats Amerongen”. Wat wilde ik hier graag een bruiloft fotograferen! En wat bleek het ook mooi te zijn…

De dag begon als vanouds met de voorbereidingen van bruid en bruidegom. Beiden hadden een ruimte binnen de gebouwen van de Buitenplaats geregeld. Zo zat Michelle in het poortgebouw, terwijl Diederik in 1 van de kantoren zat. Wat extra leuk was, is het feit dat beiden 6 bruidsjonkers en bruidsmeisjes hadden! Een extra feestelijk gezelschap dus. Nadat iedereen helemaal klaar was voor deze dag begon de ceremonie in het Koetshuis. Direct hierna kwamen groepsfoto’s, de fotoshoot en aansluitend een borrel. Omdat Amerongen zo groot is waren er ook allemaal ruimtes die het bruidspaar kon benutten. En door het geweldig mooie zomerse weer (en dat in Oktober) kon men ook lekker buiten verblijven.

Het diner vond plaats aan talloze grote ronde tafels. De beide moeders en Diederiks zussen hadden op elke tafel orchideeën gelegd, zodat het Chinese aspect toch ook hier weer een beetje terugkwam. Toen het tijd was om van het lekkere dessert te gaan genieten liepen wij alvast terug naar het Poortgebouw om een aantal overzichten te maken. En vlak na dit momentje begonnen we te kijken of er nog wat mooie avondshootplekjes waren.

En dan heb ik het nog niet over het avondfeest gehad, want dat was echt een bijzonder feestje. Omdat Diederik uit de DJ-wereld komt was het al vrij snel duidelijk dat dit een “anders dan anders” feestje zou worden. Een gigantische set was opgebouwd, Diederik draaide zelf hier en daar een plaat en er werd onwijs veel gedanst. Een bruiloft met alles er op en er aan!

Met een special thanks voor Simone-Michelle, omdat ze mij deze dag heeft geholpen met tassendragen en jurkgoedleggen. Superfijn als je zwanger bent : )

Lees meer..

1 reactie
24
Oct
2014

Chinese bruiloft theeceremonie Rotterdam-002

We lieten je laatst al dag 1 zien van dit Chinees-Surinaamse huwelijk. Hierbij laten we je het tweede deel zien. De dag begon bij het huis van Michelle en Diederik waar een complete Chinese Theeceremonie plaatsvond. Dus met het uitdelen van Chinese thee aan naaste familie van zowel bruid als bruidegom. Dit moment heeft allemaal traditionele elementen, zoals de prachtige Chinese rode jurk van Michelle, het feit dat de thee aangereikt moest worden door een vrouw die al een kind heeft gekregen en natuurlijk rode envelopjes met daarin een geldbedrag.

Na de traditionele theeceremonie was het tijd om richting een prachtig Dim Sum restaurant in Rotterdam te rijden, het Grand Garden, gelegen vlakbij De Coolsingel. Echt grappig om eerst langs het stadhuis te komen (waar we al heel vaak geweest zijn) en zo een straatje binnen te gaan waar dan dit geweldige restaurant zit. De bridal party was al bezig met het versieren van de tafels en de ontvangsttafel en toen Michelle en Diederik alle gasten verwelkomd hadden was het tijd om snel om te kleden en te beginnen met het 10-gangen diner.

Elke gang staat voor een onderdeel van het huwelijk. Denk aan kinderen, geluk en vriendschap. Wederom veel traditie dus. En toen de bijzondere gerechten op tafel kwamen en wij als Hollanders onze ogen uitkeken (een compleet varken, haaienvinnensoep, peking-eend en nog veel meer) begon het bruidspaar aan hun ronde langs alle tafels. Bij dit soort trouwbanketten is het gebruikelijk om langs elke tafel te gaan en daar een toost op elkaar en het bruidspaar uit te brengen. Dit gaat gepaard met veel lawaai, het klinken van glazen en heel veel blijdschap. Wederom een kleurrijk feestje dus!

Lees meer..

1 reactie
8
Oct
2014

Bruiloft Havezathe Den Alerdinck-007

Zo heel af en toe kom je op plekjes waar je nog nooit eerder geweest bent. En als blijkt dat zo’n plekje ook nog eens superdichtbij Elburg is (om preciezer te zijn, vlak achter Zwolle: Laag-Zuthem) is dat helemaal leuk. Havezathe Den Alerdinck is zo’n locatie: een prachtige omgeving, bijzondere gebouwen, geweldige authentieke inrichting met een mix van modern en heel erg klassiek en superveel mogelijkheden.

Zo vond de fotoshoot plaats in de tuin van het landgoed, trouwden Debby en Jeroen op het terras aan het water en begon de receptie achter het gebouw en in de prachtige kamers. Het diner werd gehost in de appelboomgaard. Een locatie met heel veel leuke plekjes, hoekjes en fotogenieke plaatjes. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige kastenkamer, vlak bij de bruidssuite, dat geweldige watertje dat achter de Havezathe ligt en de bijzondere oude bomen. Combineer dat met zo’n prachtig bruidspaar en je hebt weer een mooie reportage om te delen met jullie : )

Debby en Jeroen, we wensen jullie heel veel geluk en plezier toe samen. Wat een heerlijke dag!

Lees meer..

Geen reacties
1
Oct
2014

Pinterest en trouwfotografie

Ik lees het regelmatig terug in lijstjes van trouwblogs: “wil je graag een bepaalde foto hebben? Vraag dan vooral je bruidsfotograaf om deze foto te maken. Stuur hem/haar gewoon je Pinterest-map door en hij/zij regelt de rest”. Omdat we inmiddels zelf ook steeds vaker van onze bruidsparen te horen krijgen dat ze een map aangemaakt hebben met “wedding-must-haves”, “fotoshoot-ideeën” en “vraag je fotograaf”-foto’s schrijven we deze blogpost.

En als disclaimer geef ik het heel eerlijk toe hoor, ik ben zelf verliefd op Pinterest. Het is een fantastisch platform waar je heel veel inspiratie kunt krijgen en daarom plaats ik ook deze foto’s van de fabuleuze gestylede trouwdag van Fabienne en Christian ter illustratie, want het oog wil ook wat, maarrrr… Lees meer..

1 reactie
25
Sep
2014

Bruiloft Buitenplaats Plantage-042

Zo heel af en toe ontdek je een nieuw pareltje in Nederland. Buitenplaats Plantage is zo’n pareltje, verscholen achter een tuincentrum, midden tussen de velden in, in 1 woord prachtig! Zoals ze zelf zeggen: “indien je geen tijd hebt, kom dan gewoon pas langs op het moment dat je wel tijd hebt”. Helemaal passend bij deze dag!

Sietske en Harald hadden een beetje een last-minute wedding. Ze wisten al geruime tijd dat ze zouden gaan trouwen, maar maakten 6 weken geleden de keuze om gewoon voor het najaar te gaan, in plaats van de zomer van 2015. En waarom ook niet eigenlijk? Het najaar is namelijk een heerlijke periode om te trouwen, helemaal als je een indian summer hebt. Dus wij werden ingeschakeld, de rest van de leveranciers werd vastgelegd en binnen no-time was het tijd voor hun bruiloft.

Dit is ook eigenlijk zo’n bruiloft waar je even na moet denken over hoe je hem kunt omschrijven. De ochtend begon namelijk al heel sereen. Sietske had besloten om zich om te kleden in de kamer van haar dochtertje, een prachtig kamertje met een fijne rustige uitstraling. En toen ze klaar was met de voorbereidingen had ze nog voldoende tijd over om met haar vriendinnen te relaxen.

De middag en avond vonden plaats bij hun prachtige trouwlocatie. Er was een bijzondere trouwceremonie met “handfesting” lintenritueel, een groep dierbaren gingen om hen heen staan tijdens het hoogtepunt van de ceremonie waarbij ze stuk voor stuk een wens uitspraken en de ringen vasthielden en alle gasten waren persoonlijk betrokken bij de ceremonie. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat Sietske vrijwel de hele dag op haar blote voeten liep! Eigenlijk was het zonde om voor een paar foto’s even de All-Stars er bij te pakken, hoewel die natuurlijk ook supertof zijn.

Voor ons eindigde de avond met een sfeerimpressie van het heerlijke biologische diner. De locatie had allemaal lekkere hapjes bereid, de tafels waren prachtig gestyled en ook wij kregen een heerlijke maaltijd met huisgemaakte friet en een gigantische bio-hamburger. Echt een dag waar je met een grote glimlach op je gezicht naar huis rijdt.

Lees meer..

1 reactie
24
Sep
2014

Workshop Bruidsfotografie Koetshuis Hulshorst-002

Het is september, het is prachtig weer en wij hebben een workshop gegeven. Ditmaal niet met grote kans op regen, of dikke windvlagen en koude, maar gewoon een workshop met heerlijk weer. De dag begon sowieso al fijn, omdat we als workshoplocatie hadden gekozen voor Het Koetshuis in Hulshorst. We kenden deze locatie al via deze Rock ‘n Roll-bruiloft en deze heerlijke vrolijke bruiloft. Alle deelnemers kregen een kopje koffie of thee en een heerlijk vers bereid taartje.

Wat mij zelf zo aanspreekt bij deze locatie is de vriendelijkheid van de mensen, de waanzinnige ligging midden in het bos en het fantastische eten. Echt een beetje een up-scale-workshop dus ;) De reacties van onze cursisten waren dan ook positief en wij hebben zelf ook het gevoel dat het weer een succesvolle workshop was.

Tijdens deze bruidsfotografie workshop gingen we in op de volgende onderwerpen:

Bedrijfsvisie
Business & Marketing
Theorie & Praktijk van onze fotografie
Workflow & Nabewerking
Hierbij een aantal foto’s van Sophie & Harm-Jan, ons model-bruidspaar.

Lees meer..

2 reacties
19
Sep
2014

Bruiloft Domaine d Heerstaayen-c2

We vragen onze bruidsparen altijd om een vragenlijst in te vullen met dingen die ze van belang vinden tijdens hun dag qua fotografie. Kim en Tim bleken het droomechtpaar voor ons te zijn: “We hebben voor jullie gekozen omdat we jullie foto’s helemaal geweldig vinden. We willen dan ook dat jullie gewoon doen waar jullie goed in zijn, in alle vrijheid en zonder lijstjes of dingetjes waar jullie van ons per se aan moeten denken”. En wat een heerlijke, relaxte dag is het dan ook geworden!

De voorbereidingen vonden plaats in Breda. Kim en Tim hadden een mooi appartement gehuurd in de binnenstad, zodat ze zich hier konden omkleden. Ik liep naar de kapper waar Kim verbleef en Ramon bleef achter bij Tim. Na een tijdje kwamen een aantal biertjes op tafel en wat bleek: er bestaat een app waar je je bier kunt inchecken! Dit gebeurde dan ook meerdere malen op de trouwdag. Na de firstlook kon de dag echt beginnen.

Nu is Domaine Heerstaayen natuurlijk van zichzelf al een prachtige locatie, maar als je dan allemaal blije mensen bij elkaar ziet genieten van de gebeurtenissen en het mooie weer dan is dat wel een kers op de taart. Kim en Tim hadden aangegeven dat ze na hun persoonlijke trouwceremonie graag lang wilden borrelen en dat is volgens mij helemaal gelukt. Heerlijk & Hecht had allemaal lekkere hapjes klaargemaakt en die werden in diverse rondes uitgedeeld. Het was geweldig om te zien hoe mensen aan het genieten waren van elkaars gezelschap, de festiviteiten en het geweldige eten.

De eerste fotoshoot hebben we uiteindelijk, vlak voor de ceremonie, gemaakt op de heide vlak bij de locatie. Omdat Kim een prachtige kathedraalsluier had maakten we daar natuurlijk ook uitgebreid foto’s van. Toen we na een uur fotografie teruggingen voor de locatie hoopten we al op een kleine avondshoot en ook dat is gelukt. Vlak na het diner maakten we nog een aantal foto’s rondom het landgoed van Domaine Heerstaayen. En nadat we het dessert hadden vastgelegd was voor ons deze reportage compleet.

Lees meer..

Geen reacties
17
Sep
2014

Vintage bruiloft Treeswijkhoeve-C5

“Wegens de bruiloft van een vriendin ben ik ooit op jullie website terecht gekomen en sinds die tijd ben ik al gefascineerd door de rapportages die jullie maken! Mijn vriend is anderhalve week geleden op een knie gegaan en we waren er al vrij snel over uit dat we jullie graag willen vragen om onze trouwdag vast te leggen.” Aldus Fabienne, een superlieve bruid die afgelopen week met haar Christian getrouwd is. Met dat soort aanvragen weet je het al wel: dit gaat een te gekke dag worden.

En niets bleek minder waar. Fabienne blijkt namelijk een bijzonder gevoel voor stijl te hebben. Het huis van haar en Christian maakte mij in ieder geval heel erg blij: overal licht, prachtige turquoise en roze spulletjes, een unieke kat, bijzondere spreuken op kaartjes, washitape en natuurlijk (het is immers Brabant) heel veel lekkere chocolaatjes overal. Toen Ramon en ik die ochtend aankwamen bij hun huis kregen we eerst een cappuccino in onze handen gedrukt en toen het tijd was voor Christian om richting het huis van zijn ouders te gaan, waren wij ook helemaal klaar voor deze dag. Lees meer..

8 reacties
16
Sep
2014

Tuinbruiloft-in-Oud-Aalden-020

Zojuist krijg ik een te gek filmpje toegestuurd. Henk, van Celine & Henk (met die toffe achtertuinbruiloft) had een Go Pro opgehangen in een boom, zodat er bewegend beeld zou zijn van hun trouwceremonie. Op zich een hele goede oplossing voor bruidsparen die graag video willen van hun ceremonie. En toen hij het resultaat opstuurde werden we helemaal blij!

Wat leuk is om te zien (vinden wij) is het feit dat we volgens mij zo min mogelijk voor de gasten zitten. Iedereen kan de ceremonie meemaken en wij fotograferen gewoon wat er gebeurt. Win win! Veel plezier met kijken ;)

Tuinbruiloft-in-Oud-Aalden-c4

Geen reacties
9
Sep
2014

Bruiloft Landgoed Groenhoven-011

“Goed, wat gaan we doen met de fotoshootlocaties”? In overleg met Jolanthe en Vincent besloten we om gewoon het prachtige natuurlijke gebied van de Loonse en Drunense Duinen te gebruiken en dat bleek een hele goede keuze. Omdat hun trouwlocatie niet heel handig lag ten opzichte van de fotolocatie-opties moesten we even puzzelen, maar achteraf waren we superblij dat we met z’n allen voor deze prachtige plek hadden gekozen.

De dag begon dan ook eerst in Empel en Vught, twee plekken waar wij als Elburgers niet zo vaak komen, maar daarom des te leuker om te bezoeken. Zowel Ramon als ik kregen eerst, volledig zoals hoort volgens Brabantse gastvrijheid, een heerlijke cappuccino en thee en we konden direct beginnen met fotograferen. Toen het bruidspaar elkaar zag vlak voor de fotoshoot konden we direct door naar de fotoshootlocatie.

De ceremonie vond plaats bij Landgoed Groenhoven in Bruchem. We waren al eerder op deze locatie geweest, maar dat was al weer een tijdje geleden. En toen bleek dat het bruidspaar zowel buiten kon trouwen als buiten kon dineren was dat een superleuke bonus natuurlijk. Al met al een heerlijke ontspannen dag met veel lila, veel lekker eten (taartjes van De Rouw!), een superfijne fotoshoot en een heel tof bruidspaar.

Lees meer..

Geen reacties