Bruiloft Huys ten Donck Ridderkerk

12 oktober 2015 | By Bruidsfotografie | Geen reacties

Bruiloft Huys ten Donck Ridderkerk-009

Een trouwdag draait om meerdere dingen. Om de liefde voor elkaar, om de liefde voor vrienden en familie en in het geval van Paul en Wilma ook zeker om de liefde voor de Here. En dus waren we er bij van de voorbereidingen tot de bijzondere kerkdienst. Extra bijzonder, omdat Paul normaal gesproken ook vaak in de kerk muziek maakt en hij nu dus zijn vrienden en kennissen kon horen spelen op zijn eigen trouwdag.

De gehele dag vond plaats in de omgeving van Barendrecht en Dordrecht. We begonnen in het bijna leegstaande huisje van Wilma. Haar familie was blijven logeren waardoor het heerlijk gezellig was met al die kinderen. Paul begon in het huis waar hij gaat samenwonen met zijn -nu- vrouw. Nadat ze elkaar hadden gezien (Wilma stond al voor het raam te kijken, want ze kon niet wachten), reden we Dordrecht in voor het eerste deel van de fotoshoot. Het tweede deel vond plaats in de prachtige tuin van Huys ten Donck. Deze locatie is van oudsher een buitenplaats en daarnaast een ontvangstlocatie voor verscheidene bijeenkomsten. De prachtige ontvangstzaal in rococostijl leent zich uitermate goed voor een chique huwelijk.

Tijdens de ceremonie, de receptie en de kerkdienst kon je echt merken dat dit een grote en vrolijke familie is. Het contrast tussen de vrolijkheid van de kinderen en het statige van Huys ten Donck was dan ook geweldig om te zien. Nadat we de kerkdienst hadden vastgelegd was het tijd om weer richting Elburg te rijden. Met volle kaartjes en een glimlach op ons gezicht.
Lees meer

Trouwen bij Landgoed Waterland | Floortje & Maarten

28 september 2015 | By Bruidsfotografie | Een reactie

Bruidsfotografie Landgoed Waterland Bruiloft-019

“Nou, ik weet niet of je die serie kent, maar ik ben helemaal fan van Outlander”. Floortje sprak deze magische woorden en ik dacht: “yes! Dit is een bruiloft waar ik me extra op ga verheugen”. Iemand die van Schotland, de cultuur en zelfs alle (misschien een beetje foute) series er om heen houdt moet wel een toffe bruiloft hebben. En niets is minder waar. Misschien niet helemaal in Schotse Hoogland stijl, maar desalniettemin erg tof. We spraken tijdens de kennismaking misschien wel langer over series en welke naam je nou krijgt na de ceremonie, dan dat we daadwerkelijk praatten over de bruiloft zelf. Maar Maarten en Floortje gingen een fijne dag hebben, dat was zeker.

De trouwdag vond plaats bij Landgoed Waterland. Hier waren we al een keer eerder geweest en daarom konden we niet wachten tot we hier weer mochten fotograferen. Het is een prachtig landgoed, gelegen in een rustige omgeving, met een heel erg fijn landelijk karakter. Je hebt een geweldig hoofdgebouw, maar ook talloze oude bomen, paardjes in de weide en hier en daar een heerlijk vervallen standbeeld. Als je er flink op los fantaseert waan je je een flink eind richting Schotland.

Wat een heerlijk stel. Ze hadden de hele dag op dezelfde locatie gepland, zodat hun gasten niet hoefden te reizen, er was heel veel lekker eten geregeld, dat ene buitje in de middag deerde totaal niet, de ceremonie was buiten en dan die ring van Floortje!

Lees meer

De Kas Amsterdam | Susanne & Thomas

28 september 2015 | By Bruidsfotografie | Geen reacties

Bruidsfotografie De Kas Amsterdam-033

Susanne en Thomas wonen in Amsterdam. Ze kenden elkaar via een festival en hoewel ze mega hip zijn hebben ze ook een hele huiselijke “wij houden van tuincentra”-kant. Dit ging dus een behoorlijk stylish dag worden. Dat kan natuurlijk alle kanten op gaan, maar laat de foto’s voor zich spreken. Key-elements hierbij zijn:

 • De onwijs bijzondere oorbellen van Susanne en de (jaja!) Christian Louboutins van Thomas.
 • Roze koeken (need I say more?).
 • Mario-kart in de ochtend.
 • Skypen met Susanne’s beste vriendin en helaas niet getuige ivm haar bevalling.
 • Hun prachtige trouwkaart, tafelkaartjes en overige mini-details die overal tijdens de dag te zien waren. Alles volledig in Botanical style.
 • De voorliefde voor het stedelijke karakter van Amsterdam.
 • De onwijs toffe trouwlocatie De Kas. Wat een paradijsje zo in de stad!
 • Natuurlijk alle gasten, de speeches, het fantastische diner, de bloemen.
 • De persoonlijke trouwgeloften: door Thomas opgeschreven, door Susanne uit het hoofd (en wow!).

In de ochtend zagen ze elkaar in de gezamenlijke achtertuin van hun eigen appartement. Een heerlijke groene omgeving die zich goed leent voor een first-look. Nadat we op diverse plekjes in Amsterdam foto’s hadden gemaakt begon de ceremonie bij Restaurant & Kwekerij De Kas. Echt zo’n locatie die continu verandert, of het nu zonnig is of bewolkt. En inmiddels was de ceremonieel ook nog eens heel erg tof aangepakt met overal “groen”.

Na de ceremonie werd er getoost en stonden er heel veel red-velvet macarons klaar. De groepsfoto’s werden gemaakt, er waren nog een paar hele mooie speeches en vervolgens schoof het gezelschap aan tafel voor een heerlijk diner. We zijn tussendoor nog even snel naar Frankendael gelopen voor een paar sfeerfoto’s en toen we ook die gemaakt hadden zat voor ons de dag er op. Ik weet overigens zeker dat er tot de vroege uurtjes een heel tof feest was!
Lees meer

Loveshoot Goirle | Sandra & Anthony

21 september 2015 | By Bruidsfotografie, loveshoots | Geen reacties

Loveshoot Fotoshoot ondergaande zon-003

De heide van Goirle is prachtig. Combineer zo’n omgeving met ondergaande zon en je krijgt een erg fijne (al zeg ik het zelf) loveshoot. Sandra zag het al helemaal voor zich; picknicken, avondlicht, relaxen en tegelijkertijd gefotografeerd worden. Natuurlijk niet geheel zonder gezonde spanning, want op de foto gaan is best een beetje mag natuurlijk, maar haar aanstaande man Anthony en haar zoon Jesse waren er gelukkig om haar aan het lachen te maken.

Een gestylede loveshoot dus, terwijl dat niet eens echt nodig was in verband met de waanzinnige natuur. Uiteindelijk hebben we in totaal misschien 3 keer 100 meter gelopen en in die omgeving talloze plekjes gevonden voor een aantal mooie foto’s. Nog maar een maand of tien te gaan tot de bruiloft, maar wij hebben er extra veel zin in gekregen!

Loveshoot Fotoshoot ondergaande zon-004

Loveshoot Fotoshoot ondergaande zon-c

Loveshoot Fotoshoot ondergaande zon-005

Loveshoot Fotoshoot ondergaande zon-006

Loveshoot Fotoshoot ondergaande zon-007

Loveshoot Fotoshoot ondergaande zon-008

Loveshoot Fotoshoot ondergaande zon-c2

Loveshoot Fotoshoot ondergaande zon-009

Loveshoot Fotoshoot ondergaande zon-012

Loveshoot Fotoshoot ondergaande zon-013

Bruidsfotografie Klooster Bethlehem en Vught

17 september 2015 | By Bruidsfotografie | Geen reacties

Bruiloft Klooster Bethlehem-022

Ditmaal een prachtige bruiloft bij Klooster Bethlehem. Omdat het bruidspaar graag qua namen anoniem wil blijven noemen we ditmaal geen namen. Maar dat mag de pret niet drukken, want wat een mooie dag.

De ochtend begon bij de Bossche Suites in het gezellige Den Bosch. Nadat we een mini Bossche bol hadden gegeten en talloze details hadden vastgelegd brak het moment aan waarop bruid en bruidegom elkaar gingen zien. De locatie had rekening gehouden met dit moment en dus prachtige bloemen op de overloop neergezet.

Voor de fotoshoot hadden we uiteindelijk twee momenten; eerst bij de Social Label en later nog bij Klooster Bethlehem. Er werden dus genoeg mooie foto’s van dit bruidspaar gemaakt. De elementen die we zelf het meest bijzonder vonden:

 • De heerlijke en fotogenieke lunch, verzorgd door Heerlijk & Hecht (ja we zijn echt een stel bourgondiërs natuurlijk).
 • De kerkzaal in Vught en daarbij ook de tweede locatie “Klooster Bethlehem”. Wat een prachtige plekken om je trouwdag te hebben.
 • Alle vrolijk gekleurde styling, van servetjes tot kaartjes, speelgoed voor de kinderen, kleurrijke bloemen en overal kraanvogeltjes.
 • En natuurlijk zoveel kids op je bruiloft. Niet alleen je eigen prachtige meiden, maar ook zeker de kinderen van je familie en vrienden. Wat een rijkdom!

Lees meer

Bruiloft Sechery | Tineke & Remy

16 september 2015 | By Bruidsfotografie | Geen reacties

Bruiloft Belgie Sechery-010

“Ja maar, wacht even… ik zie Tineke & Remy op tv!”. Remy is namelijk een bekende binnenhuis architect en omdat zijn (en Tineke’s) pand in de binnenstad van Utrecht zo uniek is waren ze dus op televisie. Dit vond allemaal lang na het kennismakingsgesprek plaats, maar toch is het leuk om te benoemen.

En wat blijft Sechery toch een bijzondere locatie. Verscholen in België, ergens tussen een paar heuvels in en misschien wel bijna onvindbaar. Maar gelukkig hadden Tineke & Remy deze plek dankzij heel wat speurwerk op het internet gevonden. Helemaal passend bij Remy’s achtergrond. Een blank/lichtgrijs canvas waar hier en daar mooie details aan toe werden gevoegd door de samenwerking van Tineke en Heerlijk & Hecht. En daarom was deze dag zo uniek: je kon echt zien hoe zowel de bruidegom als de bruid er iets bijzonders van gemaakt hadden.

Wat ons opviel:

 • De persoonlijke ceremonie van Mariëlle Jongmans, met diverse gasten als sprekers, een ringenwarm-ceremonie en heel veel emotionele momenten.
 • De bourgondische inslag van het bruidspaar: er werd niet bespaard op bubbels, (h)eerlijk eten, taart en verzorging voor de gasten. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een broodje kroket voor bij heb zien komen, tijdens een bruidslunch!
 • Hoe deze twee pragmatische en creatieve mensen zulke emotionele momenten beleefden tijdens de dag. Wat een voorrecht om dat vast te mogen leggen.
 • En natuurlijk wederom heel vele kinderen, een onwijs schattige hond, een geweldig leveranciersteam en in de hoofdrol Sechery.

Lees meer

Bruidsfotografie bij landgoed Te Werve | Tom & Evşen

10 september 2015 | By Bruidsfotografie | Geen reacties

Bruidsfotografie Landgoed te Werve Rijswijk-007

Ik weet niet hoe het komt, maar we hebben erg veel internationale bruiloften dit jaar. Zo ook de bruiloft van Tom & Evşen. Hij komt namelijk uit België en zij is Turkse. En samen wonen ze in onze mooie Nederland, op de zoveelste verdieping van de New Babylon Tower in Den Haag. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze de fotoshoot wilden beginnen met een paar foto’s vanaf diezelfde toren.

Na de fotoshoot reden we richting Landgoed te Werve. Wat is die plek prachtig gerestaureerd! De ceremonie begon vrij vlot en dus legden we vast hoe de Turks-Vlaamse ceremonie verliep. Hoewel er niet veel culturele elementen waren, was het wel mooi om te zien hoe de Turkse en Belgische familie deze dag nader tot elkaar kwamen. Na de ceremonie was het tijd voor een glaasje bubbels met een heerlijk hapje (verse aardbeien!), maakten we een aantal familiefoto’s en konden we beginnen aan de tweede fotoshoot. Ditmaal in de natuur rondom het landgoed. We waren hier al een beetje bekend dus konden we snel alle te gekke plekjes vinden. En wat zag Evşen er prachtig uit. Stiekem konden we niet genoeg krijgen van de shoot.

Toen we zo goed als klaar waren met de fotoshoot, ging het gezelschap aan tafel. Vlak voor het einde van het diner kregen we nog 10 minuutjes om een paar extra foto’s buiten te maken. En hier maakten we dan ook dankbaar gebruik van. Binnen mum van tijd hadden we een paar mooie foto’s met ondergaande zon. Ook legden we nog een stukje feest vast. Compleet met te gekke band, eerste dans en swingende bruiloftsgasten. Lees meer

Feedback sessie Elburg op 13 november 2015

9 september 2015 | By Bruidsfotografie, Workshops | Geen reacties

bruidsfotografie-workshop-grid

 

Feedback geven en feedback krijgen. Best lastig eigenlijk, maar oh zo nuttig! Met name feedback op die facetten van je fotografie die je zelf niet meer helemaal in de gaten hebt. Misschien qua poses die je gebruikt, of qua nabewerking, of qua selecties voor je blog. Omdat je zelf continu met je eigen foto’s bezig bent kan het zomaar zijn dat je niet meer “ziet” waar je nog grote veranderingen kunt aanbrengen.

Vandaar dat we op 13 november 2015, bij ons thuis in Elburg, een feedback sessie organiseren. We ontvangen deze dag maximaal 5 cursisten en iedere cursist krijgt een uur lang feedback op zijn of haar foto’s. Op een positieve en opbouwende manier uiteraard, zodat je aan het einde van de dag weet hoe je je eigen fotografie kunt verbeteren. En het leuke is dat we deze dag met meerdere mensen zijn, zodat je ook van elkaars feedback kunt leren.

Kosten: 350 euro ex btw.

Wil je je inschrijven? Stuur ons dan een mailtje met je bedrijfsnaam en adresgegevens. Na betaling is je plekje helemaal gereserveerd (tickets zijn tot 2 weken voor de feedback sessie overdraagbaar, maar niet te cancellen).

Misschien tot snel!

Loveshoot in Amsterdam | Lauren & Robert

8 september 2015 | By Bruidsfotografie, loveshoot-featured | Geen reacties

Loveshoot Fotoshoot Amsterdam-010

Lauren and Robert asked us to shoot their portraits in Amsterdam. They are both American and live in Amsterdam. We decided to go to the Westerpark and in hindsight: what a great location! First we went to their lovely apartment, left our bags and wedding albums and walked to the park. Robert brought his bike, because he and Lauren spent a lot of time on bikes. To be honest, the same bike, because Lauren really liked to ride on the same bike as him.

The Westerpark was lovely this sunday. You could see many people enjoying the park life; people having a picknick, children playing in the water, couples enjoying the last rays of sun of the day. And among these people, we did the photoshoot. We talked a lot about the upcoming wedding (next spring), we went into the water, we used some flash and we simply enjoyed ourselves. Oh and we photographed of course, and this is the result :)

Lauren and Robert: we cannot wait until we can shoot your wedding!!! Lees meer

Bruiloft Wuppertal | Ines & Robert

28 augustus 2015 | By Bruidsfotografie | Een reactie

Bruiloft Wuppertal-062

Het kunstzinnige stel Ines en Robert, heeft een baby. En die baby heet Linnea. En Linnea is een schat. Ik kan me best voorstellen dat je dan je kleintje graag tijdens je bruiloft bij je wil hebben. Onze eerste officiële Duitse bruiloft (ook al is het 1 van onze eigen familie) was er dus 1 mét baby. En toegegeven, hierdoor miste ik onze baby extra veel, want zijn ze niet om te knuffelen?

Duitsland, dat land met al die zelfverzekerde autorijders. Dat je bij het begin van de bruiloft een straat in omhoog moet rijden en dat je tegenliggers krijgt en dan achteruit de berg af moet. En dat land waar ze natuurlijk Duits spreken (gelukkig is dat geen probleem ; ) en dat land waar ze voor ons Hollanders talloze onontdekte plekjes hebben.  Zoals het moderne Skulpturenpark in Wuppertal en de prachtige Marienstraße en kerk. En waar de Katholieke kerkdienst weer net even anders is dan bij ons. En waar ze van die heerlijke mini-broodjes hebben in de ochtend en je in de middag Rabarber- en Apfelschorle kunt drinken.

Maar ook al zijn er zoveel verschillen, toch zijn er ook net zo veel overeenkomsten. Emotie heeft immers weinig met land van geboorte te maken. De binnenkomst van Ines met haar vader en iedereen kijkt emotioneel toe, bijvoorbeeld. Of toen haar broer hun moeder een kus op haar hoofd gaf. Robert die stoer hun old-timer, vol met kadootjes, richting de dinerlocatie reed. Mooie woorden van Ines’ vader waar ik zelf een brok van in mijn keel kreeg: “ook al heb je soms moeilijke tijden als echtgenoten, je hebt ze wel samen!”. Lieve kadootjes van haar beste vriendinnen. Een heerlijk diner met een grote groep mensen bij Café Podest. Een droomspeech van Robert voor zijn Ines. Een, voor ons, heel speciaal huwelijk om vast te leggen.

——————–Vertaling door Ansgar——————

Das Kunst liebende Paar Ines und Robert haben ein Baby. Und das Baby heißt Linnea. Und Linnea ist ein Schatz. Ich kann mir sehr gut vorstellen dass du die Kleine gerne während der Hochzeit dabei haben willst. Unsere erste offizielle deutsche Hochzeit (auch ist es die erste in unserer eigenen Familie) war darum mit einem Baby. Und zugegeben, dadurch vermisste ich unser Baby noch mehr, denn sind sie nicht zum Kuscheln da?

Deutschland, das Land mit all seinen selbstbewussten Autofahrern. Du musst zum Beginn der Hochzeit eine steile Straße hochfahren, dann siehst du Gegenverkehr und musst wieder Rückwärts den Berg herunterfahren. Und das Land wo sie natürlich deutsch sprechen (glücklicherweise ist das kein Problem ;)  Und das Land wo sie für uns Holländer zahlreiche undentdeckte Stellen haben. Wie zum Beispiel der moderne Skulpturenpark in Wuppertal und die schöne Marienstraße und Basilika St. Laurentius. Und wo der katholische Gottesdienst wieder etwas anders ist als bei uns. Und wo sie am Morgen jene köstlichen Mini-Brötchen haben und du tagsüber Rhabarber und Apfelschorle trinken kannst.

Trotz der vielen Unterschiede gibt es doch genauso viele Gemeinsamkeiten. Emotionen haben wenig mit dem Geburtsland zu tun. Der Einzug von Ines und Ihrem Vater und jeder schaut emotional zu, zum Beispiel. Oder wie ihr Bruder der Mutter einen Kuss auf den Kopf gab. Robert, der stolz seinen Oldtimer, vollgepackt mit Geschenken, zum anschließenden Essen fuhr. Schöne Worte von Ines Vater, wo ich selbst einen Kloß im Hals bekam: „auch wenn ihr schwierige Zeiten in der Ehe haben möget, habt ihr sie gemeinsam“. Liebe Geschenke ihrer besten Freundinnen. Ein köstliches Abendessen mit einer großen Gruppe Menschen im Cafe Podest. Roberts traumhafte Rede für seine Ines. Und, für uns, eine ganz spezielle Hochzeit festzuhalten.
Lees meer