Blog | Mon et Mine

Bruiloft Landgoed Luchtenburg | Sandra & Anthony

22 juli 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | 2 Comments

Bruiloft Landgoed Luchtenburg-056
Sandra is twee jaar bezig geweest met het uitdenken en regelen van haar perfecte dag. En jullie mogen beslissen of het haar gelukt is om er een prachtige dag van te maken of niet. Ik vind het in ieder geval 1 van de mooist gestylede dagen van het jaar. We konden ook echt meeleven naar deze dag. In de afgelopen anderhalf jaar kregen we namelijk met regelmaat voorproefjes te zien. Bijvoorbeeld van het drukwerk, van de sigarenbandjes, van de plannen voor de backdrop van de ceremonie, enzovoorts.

Wedding in the woods

Maar natuurlijk werd er ook gewoon getrouwd deze dag. Dus de voorbereidingen begonnen in hun mooie huis in Tilburg. We waren behoorlijk op tijd in verband met een niet bestaande file en werden eerst op zijn Brabants ontvangen. Met lekkere koffie en een heerlijk stukje caramel-brownie. Dat je meteen vol zit en dus lekker aan de slag kunt. En er lag een hoeveelheid details te wachten!

Ramon ging ondertussen mee met Sandra’s zoon Jesse en Anthony naar de Meesterbarbier. Uiteraard met bier, heel veel scheerschuim, en hier en daar een grapje van de heren barbier. Sandra was ondertussen bezig met haar eigen voorbereidingen. Ze werd opgemaakt in de tuin en toen de jurk aanging en haar bruidsmeisjes klaar waren, arriveerde Anthony ook om zich om te kleden.

Het first-look moment vond plaats op het bruggetje bij Landgoed Luchtenburg. Ze zagen elkaar en liepen vervolgens samen naar voren bij de ceremonieplek. Ook deze was prachtig gestyled. Kippenvelmomentje tijdens de ceremonie, niet eens per se de trouwgeloften, maar het moment waarop Anthony de zoon van Sandra beloofde om een toffe “extra papa” te zijn. Hoe bijzonder is het als je kersverse echtgenoot zo lief omgaat met je zoon? Dan kun je jezelf wel gelukkig prijzen volgens mij.

Kippenvel tijdens de trouwceremonie

En eigenlijk waren er nog veel meer kippenvelmomentjes. Het moment dat het bruidspaar samen naar de dinertafels liep en dat ze zagen dat het zo helemaal naar hun wens was. Een prachtige gestylede tafel, midden tussen de velden in, met een prachtig prieel er boven. Hoeveel geluk heb je als je zomaar buiten kunt eten tijdens je bruiloft? En ook het moment tijdens de fotoshoot met rookbommen was te gek. Die blauwe vond ik zelf het tofst, wat een geweldig effect!

De avond vond plaats bij Meneer van Eijck, helemaal passend binnen het “Wedding in the Woods-thema”. Hier deden we nog een kleine extra fotoshoot met ondergaande zon. Hoe heerlijk dat je net een paar straaltjes zonlicht in het bos vindt. Nadat de avondgasten gearriveerd waren vond de eerste dans plaats. We bleven nog een klein uurtje voor een sfeerimpressie en toen zat onze dag er op.

 

Read More

Bruiloft Hoorn | Talitha & Joey

18 juli 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | 2 Comments

Bruiloft Hoorn Talitha Joey-014

Wat ik zo leuk vind aan bruidsparen die ons ver van te voren boeken, is dat je als het ware een beetje met ze mee kunt leven naar de dag toe. En als je ze dan ook nog eens tijdens een loveshoot spreekt, dan leer je elkaar echt al kennen. Dus wij keken al een aantal weken uit naar de bruiloft van Talitha en Joey. En niet alleen maar omdat ze ons als gasten hadden meegerekend tijdens hun diner! : )

De ochtend begon regenachtig. En hoe flexibel je ook kunt zijn als persoon, Talitha moest echt even slikken. Ik voelde met haar mee, want zij en Joey hadden goed nagedacht over de fotolocaties die we zouden bezoeken en dan wil je gewoon zon. Sowieso is een beetje zon op je bruiloft leuk, toch? Dus regen. Regen regen en nog eens regen. De oplossing was om de first-look binnen te doen en toen we in Hoorn bij Cinema Oostereiland aankwamen bleek het eigenlijk een prima binnenfotolocatie te zijn. We fotografeerden het moment waarop Joey zijn Talitha zag met een grote glimlach op het gezicht. Hij was er namelijk heilig van overtuigd dat ze een knalrode jurk aan zou hebben. En dat bleek dus niet waar te zijn. Hij was blij verrast.

Het trouwen zelf gebeurde in het chique Statenlogement in de binnenstad van Hoorn. Omdat zowel Talitha als Joey in hetzelfde ziekenhuis werken, waren een heel aantal van hun collega’s gekomen om de ceremonie mee te maken. De zaal zat helemaal vol met vrienden en familie. Mooi om te zien. En na de ceremonie liep het gezelschap alvast naar de Tuynkamer, een onwijs leuk koffie- en theetentje. Het bruidspaar arriveerde per trouwfiets, compleet met blikjes. Ze stapten af en liepen het sfeervolle zaakje binnen. Er stond al een mega grote naked cake klaar en je kon heerlijke theeën en cappuccino’s bestellen. Ook was er tijd voor felicitaties, hier en daar een knuffel, heel veel verliefde blikken van Talitha en Joey en natuurlijk veel geklets.

Tijdens het diner was er een fijne speech van een hele lieve vriendin van Talitha en na het hoofdgerecht ging Talitha’s vader, samen met een vriend van het bruidspaar, een nummer spelen en zingen. Wij vinden het altijd heerlijk als er zulke persoonlijke momentjes zijn op een dag. En de opluchting van de zanger, de trotsheid van Talitha’s vader, de bewondering van de gasten staat allemaal op de foto. We sloten de dag af met een minishoot aan de Hoornsche Hop. Een fijn einde van een fijne dag.

Read More

Bruiloft Utrecht & Ermelo | Gisette & Roald

13 juli 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Bruiloft Utrecht-026

De trouwdag van Roald & Gisette.. wat was dit een bijzondere dag! Laat ik maar gewoon bij het begin beginnen. Gisette begon heel relaxt die ochtend in hun kleine, maar heel hippe appartement in Utrecht. Toen alle voorbereidingen klaar waren, was het tijd voor de “first look”. En daar stond Roald ineens in een roze pak in de deuropening van hun appartement. Nu heeft Roald wel vaker originele ideeën, dus twijfelde Gisette even of deze outfit serieus was of een grap. Maar gelukkig had Roald nog een andere outfit mee die hij de rest van de dag aan zou hebben. ;)

We begonnen de fotoshoot in hartje Utrecht, waarna we met de auto richting de trouwlocatie reden. We zaten nog geen 3 minuten in de auto toen ik ineens bloemen voorbij zag vliegen en op de grond kapot vallen. Wat bleek? Gisette had het (zelfgemaakte) trouwboeket op de auto laten liggen. Oeps!

De rest van de dag stond helemaal in het teken van lekker ontspannen met elkaar zijn. Bommetjes in de hot-tub, barbecuen, cappuccino’s drinken en vooral gezellig kletsen.

De ceremonie werd in de deel van de boerderij gehouden. Roald en Gisette hadden zelf muziek uitgekozen die tijdens de ceremonie werd gespeeld. Elk muzieknummer vertelde iets over hun relatie, echt heel erg mooi en persoonlijk! Na de zegen ging de ceremonie bijna gelijk over in het feest, maar pas nadat de caravan met DJ naar binnen was gerold. (hoe cool!)

Read More

Bruiloft Hulstkamp Gebouw Rotterdam | Peggy & Clyde

11 juli 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | 3 Comments

Bruiloft DJ Chuckie Hulstkamp Rotterdam-059

Soms maak je een bruiloft mee waarvan je weet dat hij je heel lang bij gaat blijven. Elke bruiloft is uniek, maar soms komen dingen samen in 1 dag die gewoon onvergetelijk zijn. En zo’n bruiloft was de bruiloft van Peggy & Clyde (DJ Chuckie, ja ik zet het er toch weer even bij, want ik ben zo trots dat we zijn dag mochten vastleggen!).

Twee hele lieve mensen, met kinderen, een grote familie en heel veel vrienden. En iedereen deed mee met het Great Gatsby thema. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Peggy wilde graag het stoere met het romantische combineren en dat is helemaal gelukt. Uiteraard met een heleboel hulp van Vivian ter Huurne, weddingplanner en uitermate creatief persoon. De manier waarop ze deze bruiloft met 200 internationale daggasten, 300 extra avondgasten, styling, Surinaams eten, spetterende dansact, sweet table en nog veel meer heeft geregeld is buitengewoon indrukwekkend.

Maar even terug naar de dag zelf. Clyde, en zoon Joshua, begon zijn voorbereidingen in hun eigen huis, terwijl Peggy begon in het moderne Mainport Hotel te Rotterdam. De ochtend bij de heren thuis was erg gezellig, met heerlijk Surinaams eten, een te gek cadeau en heel ook nog een momentje waarbij hij zijn wedding vows kon uitschrijven. Peggy bereidde zich voor terwijl ze omringd werd met haar prachtige twee dochters, haar lieve vriendinnen en een aantal vrouwen uit haar familie. Complete chaos, maar wel een gezellige chaos. Met superfijne carpaccio’s, cappuccino en misschien een heel klein slokje Black Label.

De ceremonie vond plaats bij het Hulstkampgebouw, een gebouw met een lange geschiedenis en oh wat paste deze plek goed bij het thema. De styling was volledig in goud uitgevoerd met hier en daar een zwart accent, talloze boeketten met bloemen, tafelkleden met lovertjes en hun eigen trouwlogo. Tijdens de ceremonie werd er gelachen, gehuild en heel veel verliefd gekeken. Een perfecte ceremonie dus. Uiteraard volgde na de ceremonie tijd voor felicitaties, taart en toost en werd er nog een grote groepsfoto gemaakt.

De middag ging vrij vlot over in de avond. De gasten konden genieten van een heerlijk Surinaams diner met alles er op en er aan en toen de gasten klaar waren met het hoofdgerecht werd een geweldige dessert tafel klaargezet. Hierna begon dan ook echt het feest. Mét spotlight, mét verenact, mét eerste dans, mét bubbling, mét het weggooien van het boeket en mét talloze mensen op de dansvloer. En dan heb ik het nog niet over de te gekke muziek, de diverse DJ’s en de stralende gasten. Wat een dag!
Read More

Styled shoot | Whimsical Flower Inspiration

11 juli 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Hotel Oranje bruiloft-005

In het voorjaar fotograferen we graag mooie dingen. Gewoon omdat we het zelf heerlijk vinden om eye-candy te fotograferen en daarnaast om te inspireren en samen te werken met te gekke leveranciers. Deze shoot deden we met Nailia van Best Day Ever Events. We kenden haar natuurlijk van haar bruiloft en omdat we in 2017 met haar een bruiloft gaan doen.

De shoot draaide om bloemen, heel veel bloemen. Liefst op zo veel mogelijk plekken en met die heerlijke felle kleuren. Dus bloemen in het haar, bloemen op die prachtige achterwand/backdrop, bloemen in het boeket, bloemen op tafel en nog veel meer bloemen. Nailia was al vroeg aanwezig om samen met de andere leveranciers alles klaar te maken voor de shoot, dus we konden meteen beginnen met fotograferen. De locatie die ze had uitgezocht was bij het Hotel van Oranje, een statige en bijzonder luxe locatie in Noordwijk.

Whimsical Flower Inspiration, best een toepasselijke titel toch? Lekker speels, kleurrijk en vrolijk. En de foto’s zijn nog gepubliceerd op Ruffled Blog ook!!! Wat een eer : )

Read More

Bruiloft Huis de Voorst | Annemarie & Jitze

5 juli 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Bruiloft Huis de Voorst Eefde-026

En dan mag je als weddingplanner zijnde je eigen perfecte trouwdag gaan plannen. Annemarie, van Bella Vita Weddings, koos al vrij snel voor de prachtige locatie Huis de Voorst en ook haar aanstaande, Jitze, was het daar helemaal mee eens. Hoe kan het ook anders, want dit is wel echt een unieke locatie in Nederland. Hun dag begon echter in woonplaats Groningen. Hier begon hun leven samen namelijk ook. Toen Annemarie met een vriendin in cafe Soestdijk zat en opmerkte dat er gelukkig toch nog wel hele leuke jongens rondliepen in Groningen, ging dat over Jitze. En om dit bijzondere moment te herleven was de first-look ook op deze plek.

De middag en avond vonden vervolgens plaats bij Huis de Voorst. Een hele rit vanaf Groningen, maar gelukkig kwam iedereen netjes op tijd. Mark van Leeuwen stond al klaar om de ceremonie te laten beginnen en toen iedereen zat konden Jitze, de bruidsmeisjes, bloemenmeisjes en Annemarie aan komen lopen. De ceremonie was erg persoonlijk en interactief en voor mijn gevoel heeft bijna iedereen wel iets gezegd. De tijd vloog dan ook voorbij. Ik vond het zo mooi hoe iedereen echt betrokken werd bij deze ceremonie. Hierdoor werd het misschien iets minder stijf en daardoor dus extra persoonlijk.

Na de felicitaties, taart, toost en omhelzingen begon de fotoshoot rondom het landschap. We werkten samen met Ridali deze dag en als je samen creatieve dingen kunt bedenken dan is dat natuurlijk extra leuk. Toen het gezelschap aan tafel ging en er enkele speeches waren geweest, vroegen we het bruidspaar om toch nog heel even met ons mee te komen voor een korte avondshoot. Dit is vaak een moment waarop het bruidspaar even een paar minuten voor zichzelf heeft terwijl we op afstand nog een aantal beelden kunnen maken. Win win : )

De avond begon met een kort omkleedmoment waarbij Annemarie haar prachtige trouwjurk verruilde voor een korte dansjurk. En daarna begon natuurlijk de dansavond met een prachtige dans. We bleven voor een korte sfeerimpressie van de avond en gingen daarna weer naar Elburg met volle kaartjes. Al met al een prachtige dag, volledig gestyled in aqua met hier en daar een roze accent.

Read More

Preview van de bruiloft van DJ Chuckie en zijn prachtige Peggy

29 juni 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

djchuckie-4

Een klein beetje trots mogen we best zijn, toch? We mochten namelijk afgelopen weekend de bruiloft van DJ Chuckie (Clyde Narain) en zijn waanzinnig toffe bruid Peggy vastleggen. Wat een lief stel! En wat een te gekke dag. Wanneer we later nog een blog posten zal ik iets dieper ingaan op hoe tof het eigenlijk was, maar deze foto’s laten al een klein beetje zien hoe en wat ;) Alles prachtig gestyled door Vivian ter Huurne van Het Bruidsmeisje… Weddingplanner van de sterren ; )

 

djchuckie-1-2 djchuckie-7 djchuckie-1 djchuckie-6 djchuckie-5
djchuckie-2 djchuckie-3

Bruiloft Landgoed Altembrouck | Carolin & Jan Willem

17 juni 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

bruiloft-landgoed-altembrouck-016

Jan Willem, deels Duits deels Nederlands en Carolin, volledig Duits, gingen trouwen in zowel Duitsland als België. En om het nog complexer te maken; met 2 Nederlandse bruidsfotografen. Ramon en ik dus : )

We begonnen die dag met het maken van foto’s in de kerk. Het was bijzonder om te zien hoe familieleden die elkaar niet heel veel zagen, elkaar omhelsden en dolgelukkig waren met deze fijne dag. Echt een compleet familiefeest dus. En dat was ook de opdracht die we mee hadden gekregen van Jan Willem en Carolin: natuurlijk een paar mooie foto’s van hun als echtpaar, maar echt die familiemomenten vangen.

Na de kerkdienst reden we naar het prachtige Altembrouck, een Vlaamse locatie, vlak bij de Nederlandse grens. Het bruidspaar maakte een grand entree en vervolgens begon de receptie. Met jazzbandje, een aantal acts die geheel pasten bij het thema “luchtvaart” en een uitgebreide taartentafel met zowel Vlaamse als Limburgse taartjes.

Ik vond zelf misschien het diner nog wel het meest bijzondere onderdeel van de dag. Er waren een aantal prachtige speeches, het eten was voortreffelijk en de dinerzaal was prachtig aangekleed met bloemen, gekleurde lampen en snoepjes op tafel. En toen het bruidspaar een schilderij en een gouache kregen van hun favoriete kunstenaar was de dag volgens mij compleet. We deden vervolgens nog een korte avondshoot, zagen hoe de gasten een kaarsje aanstaken en een wens deden, fotografeerden de eerste dans en de “familiedans” en toen zat de dag er voor ons weer op. Een lange, mooie dag waarbij we in drie landen zijn geweest.

Read More

Bruiloft Metaal Kathedraal Utrecht | Susanne & Albert

15 juni 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | 2 Comments

Bruiloft Metaal Kathedraal Utrecht-043

Het was eindelijk zover: we mochten een complete reportage maken bij de Metaal Kathedraal. Met Susanne en Albert in de hoofdrol natuurlijk, want zij waren de gelukkigen die deze locatie hadden uitgekozen voor hun dag. Dus trappelend van ongeduld begonnen we deze dag bij hun ouderlijke huizen.

Toen bruid en bruidegom klaar waren en ze elkaar hadden gezien, reden we direct naar de Metaal Kathedraal. We zouden hier namelijk ook alvast de fotoshoot doen. De locatie is best lastig om te omschrijven, omdat er zoveel te zien is. Het is een oude kerk die een aantal jaren gebruikt is als metaalconstructieplaats. En nu is het een culturele broedplaats waarbij de eerdere twee functies sterk naar voren komen. Boven heb je een geweldige sfeervolle trouwplek, terwijl je beneden onbegrensde mogelijkheden hebt qua ruimte. Het bruidspaar besloot dan ook om beneden te dineren aan lange tafels. Hoe tof!

Het was een heerlijke dag met geweldig veel bloemen, een persoonlijke huwelijksvoltrekking, een borrel met fijne hapjes, een kerkelijke verdiepingsceremonie en daarnaast ruimte voor zowel zonneschijn als een behoorlijke regenbui. En natuurlijk hebben we heel veel foto’s gemaakt van alle momenten. We zijn benieuwd naar jullie reacties!

Read More

Masterclass Bruidsfotografie

14 juni 2016 | By Recente Bruidsreportages, voor fotografen, Workshops | No comments

Kasteel-Wijenburg-Workshop-Bruidsfotografie-009

We merken het steeds meer: er is behoefte aan een goede workshop/masterclass waarbij men “les” krijgt in het fotograferen met lastige situaties. Want we weten allemaal dat bruiloften best pittig kunnen zijn qua fotografie.

Masterclass bruidsfotografie: lastige situaties

Op de vraag of mensen liever een wat algemenere workshop of toch echt een diepgaande Masterclass willen volgen was het antwoord heel duidelijk: Masterclass! En dus gaan we daarmee aan de slag. We geven dinsdag 11 oktober 2016 een Masterclass Bruidsfotografie bij Koetshuis Hulshorst (o.v.). en het wordt een lange dag. We beginnen namelijk om 9:00 en eindigen rond 21:00.

Tijdens deze dag zullen we ingaan op lastige lichtsituaties. We maken allemaal wel eens mee dat je binnen moet fotograferen en dat het bijzonder donker is. Hoe flits je dan op een flatteuze manier? En wat kun je nou het beste doen qua belichting tijdens het dansfeest. En je wilde eigenlijk met ondergaande zon de fotoshoot doen, maar nu het ineens begint te regenen moet je alsnog in een donkere binnenruimte foto’s maken van het bruidspaar. Op al dit soort situaties zullen we ingaan.

Daarnaast vragen we voorafgaand aan deze leerzame dag wat jullie eigen leerdoelen en vragen zijn. We proberen ons lesmateriaal hier op af te stemmen, zodat je met zoveel mogelijk antwoorden op je vragen naar huis gaat. Ons doel is om er voor te zorgen dat jullie met een nieuwe set skills naar huis gaan en zin krijgen om de lastigste situaties om te toveren naar je hand.

Een aantal reacties van voorgaande Masterclasses

Bevlogen! Eerlijk! Technische kennis bijgeschaafd! Theorie en praktijk op elkaar afgestemd! Stijlvol! Lekker eten :)! Mooie omgeving! Geduldig! Zeer boeiend! Inspirerend! – Liesbeth van der Garde

Ontzettend bedankt voor deze leerzame Masterclass! Erg fijn om aan de hand te worden meegenomen om verschillende dingen te kunnen proberen en uitvoeren! Het was een super dag, op een top locatie met heerlijke hapjes en drankjes! Bedankt voor jullie enthousiasme en ik kan weer helemaal voorbereid het trouwseizoen beginnen! – Martina Kelder
Mon et Mine Masterclass is een absolute aanrader voor de fotografen die meer uit hun fotografie willen halen, die niet genoeg van “OK” foto’s hebben en bereid zijn kritisch naar hun werk te kijken. Ramon en Hermine geven alle aandacht voor elke cursist en ze beantwoorden alle vragen heel open. – Elena Jongmans

Geef je nu op

De kosten zijn €595 ex 21% btw, je bent welkom van 9:00 tot een uur of 21:00 en de lunch en diner zijn natuurlijk inbegrepen. Mail ons je adresgegevens en we zien je snel!
Bruiloft-Amsterdam-Industrieele-groote-club-042