Workshop Bruidsfotografie | Gelderland

17 januari 2017 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Workshop bruidsfotografie

Na een paar weken plannen en uitzoeken is nu eindelijk bekend op welke datum we onze workshop bruidsfotografie zullen geven. De datum is  namelijk maandag 13 maart geworden.

De locatie wordt later definitief bepaald. Indien we met een kleine groep zijn, zal de workshop bij ons thuis plaatsvinden (Elburg) en bij een grotere groep wijken we uit naar Lucca, Elburg. Deze locatie heeft een fijne informele sfeer en heerlijk eten.

Inhoud van de workshop

Wat je kunt verwachten is als volgt:

·      Visie en Business: hoe kun jij je bedrijf zo professioneel mogelijk inrichten en wat zijn daar de voordelen van?

·      Theorie, Praktijk en Nabewerking: hoe maken we onze bruidsfoto’s? Er vindt ook een kleine shoot met een bruidspaar plaats.

·      Marketing: waar sta jij voor qua fotografie en breng je dit duidelijk over?

 

lunch tijdens workshop bruidsfotografie
Deze dag is inclusief een heerlijke verse lunch, lekkere hapjes en natuurlijk zijn de drankjes allemaal inclusief. Op die manier kun je optimaal kennis tot je nemen ;)

Leerzaam, leuk, interactief

Zie deze workshop niet als een gestylede portfolio-shoot, maar als een echte Hollandse hands-on workshop waarbij we in een korte tijd proberen om jullie zo veel mogelijk bruikbare informatie en tips te geven. We zijn helemaal voor interactie en doen er alles aan om jullie aan het einde van de dag naar huis te laten gaan met nieuwe tools, inzichten en inspiratie.

Kosten: €395 (ex 21% btw).

Tijden: 10:00 – 17:00
Maximaal 12 deelnemers (nog diverse plekken beschikbaar). Wil je boeken, mail dan direct je (bedrijfs-) adresgegevens en we laten je zo snel mogelijk weten of je 1 van de 12 plekjes hebt bemachtigd. Wil je op de hoogte gehouden worden van onze toekomstige workshops en masterclasses, stuur ons dan een mailtje via deze link.
Hopelijk tot snel! Hermine & Ramon

Onze 9 populairste Instagram foto’s van 2016

10 januari 2017 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

We plaatsten laatst al de mooiste foto’s van 2016, volgens onszelf, maar wilden jullie toch ook niet de “Instagram Top 9” van 2016 onthouden. Want we vinden het zelf altijd heel erg leuk om te zien welke foto’s nou populair zijn (en dus in de smaak vallen bij bruiden, bruidegommen en “mensen die van de liefde houden”) en laat #2016bestnine daar nou eens heel erg handig voor zijn.

We zitten eigenlijk sinds begin vorig jaar, actief, op Instagram. Daarvoor postten we af en toe wel wat losse foto’s, maar begin 2016 besloten we om gewoon eens wat vaker een foto online te zetten. Met een korte beschrijving en heel veel tags natuurlijk : ) Wat we zo leuk vinden aan Instagram is dat je op een saai momentje lekker kunt scrollen en allemaal mooie plaatjes voor bij ziet komen.

Inmiddels hebben we zo’n 1000 volgers. En omdat het nu het begin van het nieuwe jaar is wilden we je een overzicht laten zien van de meest populaire Instagram foto’s die we vorig online hebben gezet. Hierbij een overzicht, met een korte beschrijving er bij : )

En wil je ons volgen op Instagram, klik dan even hier.

Read More

Waarom ik fan ben van bruiloften

29 december 2016 | By Bruidsfotografie, Informatief, Recente Bruidsreportages | No comments

Ik vind het zo’n bijzonder gegeven: op een mooie dag besluit je om samen te gaan trouwen. Vaak hebben stellen het al overlegd, hoe die toekomst er nou uit gaat zien, maar wanneer dan uiteindelijk de vraag gesteld wordt, is het toch even alsof de tijd stilstaat. Even er vanuit gaand dat “hij jou vraagt”: hij heeft serieus al een tijdje met het idee in zijn hoofd rondgelopen. Zonder dat jij dat wist (vaak). En dus helemaal dit eenmalige moment gepland. De locatie heeft hij bepaald, het moment, de manier waarop: hoe bijzonder! Het gaat nu eindelijk gebeuren. Ik heb het gevoel dat veel vrouwen het van jongs af aan al weten, maar dat mannen soms even de tijd nodig hebben om de voors en tegens af te wegen. En daarom wilde ik toch nog even een betoog schrijven met daarin de voors- van trouwen. Want trouwen is echt een heel groot ding. Read More

10 redenen waarom ik zo graag bruidsfotograaf ben

25 december 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Volgens mij klaagt iedereen wel eens over zijn of haar werk. Ik betrap mijzelf er ook wel eens op en eigenlijk is dat best jammer. Want wat hebben wij nou om over te klagen? Daarom heb ik deze blogpost geschreven; om mijzelf te helpen onthouden hoe prachtig dit vak is én om te laten zien aan jullie dat ik het mooiste beroep heb dat ik me kan bedenken. Read More

Kinderen uitnodigen op je bruiloft, wel of niet?

12 december 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

receptie-bruiloft-003

Kinderen op je bruiloft

We lezen best wel wat berichten online over waarom mensen vooral geen kinderen op hun bruiloft willen uitnodigen. Ik snap het wel, misschien twijfel je over die kinderen van je vriendengroep, omdat je wilt dat de ouders een fijne dag beleven en kinderen kunnen best druk zijn. Toch willen we je een paar tips meegeven vóór kinderen op je bruiloft, want echt… ze kunnen zo tof zijn! De foto’s die we in deze blogpost laten zien waren bijna allemaal van stellen die (nog) geen kinderen hebben en het toch helemaal oké vonden dat er jonge en oudere kinderen aanwezig waren op hun dag.

Eigenlijk was ik van plan om twee losse blogs te schrijven: ee blog voor stellen die zelf al kinderen hebben en zich afvragen of ze nog meer kinderen uit moeten/zullen nodigen en een ander blog voor bruidsparen die zelf (nog) geen kinderen hebben. Maar ik maak er toch gewoon één enkel blog van. En in plaats van het geven van redenen om vooral kinderen uit te nodigen (dat maak je natuurlijk zelf wel uit), willen we een aantal veronderstellingen “omdenken”. Wie weet maakt dat de keuze wel makkelijker.

kinderen-op-je-bruiloft-016

Rondrennende kinderen tijdens de trouwceremonie

“Maar die ceremonie dan, die kinderen kunnen toch nooit stilzitten?” Ik vind het zelf altijd zo mooi als de trouwambtenaar helemaal ingespeeld is op kinderen. We hebben al heel wat ceremonies meegemaakt waar kinderen (heel even) de show stalen tijdens de ceremonie. Dat kan net dat zenuwachtige momentje omtoveren tot een relaxte sfeer. Een tip is om bijvoorbeeld 1 van de ouders te vragen of ze een goede vaste oppas hebben die tijdens de ceremonie aanwezig wil zijn om op de kinderen te passen. Dat kost misschien een paar tientjes (helemaal als je ze de rest van de dag er ook bij laat zijn om op te passen), maar het kan eventuele stress wegnemen (indien je zelf die stress voelt). Of deel voorafgaand aan de ceremonie wat leuks uit aan de kinderen, zodat ze iets te doen hebben. We hebben ook wel ceremonies meegemaakt waar kinderen juist een kleine taak kregen, zoals akte’s tekenen, opletten of er veel gelachen werd of ringen kwamen brengen.

Rustig genieten mét oppas

Er zijn natuurlijk genoeg goede redenen te verzinnen waarom het hebben van heel veel kinderen op je bruiloft best een uitdaging is. Bijvoorbeeld: “ik wil mijn gasten graag een dag geven waar ze lekker kunnen genieten”. Misschien is het goed om te weten dat het vinden van een goede oppas soms moeilijker is dan het letten op je eigen kind. We weten zelf uit ervaring dat er altijd wel iemand is die in de avond kan oppassen, als het kindje toch al moe is, maar overdag kan het behoorlijk lastig zijn. Tussenoplossing: kinderen overdag toestaan en dan vragen of ze vanaf het diner naar opa en oma gaan? Onze Emmily ging bijvoorbeeld tijdens de bruiloft van Ramons zusje, na het taartmoment, met mijn moeder mee. Ik was als schoonzus van de bruid apentrots op dat mooie kleine meisje met haar prachtige bruidsmeisje-jurkje.

Een andere reden is: “ze kunnen zo druk zijn en wie gaat er op ze letten?”  Een hele makkelijke oplossing is het verzorgen van kleine tasjes met kleurboeken, stiften (bijvoorbeeld die van Crayola Color Wonder, serieus, zoek op!), wat lekkers en eventueel een speurtocht. We hebben ook een keer meegemaakt dat het bruidspaar de kinderen een weggooicamera gaf met een kaartje met opdrachten. Dan hebben zij wat te doen en krijg je nog een aantal gekke foto’s er bij. We maakten ook een keer mee dat een bruidspaar een springkussen had gehuurd: uren speelplezier. En dan heb ik het nog niet gehad over professionele poppenkastspelers, verkleedpartijen en goodie bags voor kinderen. Een extra tip: huur gewoon een nanny in als er best veel kinderen komen. Bijvoorbeeld La Nou Nou.

Kinderen en het diner op je bruiloft

Jaja, het diner is natuurlijk ook nog zo’n moment om rekening mee te houden. Veel locaties hebben de mogelijkheid om een kindermenu te regelen voor de kleintjes. Je kunt ze aan tafel indelen bij de ouders, maar soms is het ook makkelijk om alle kleine kinderen bij elkaar, op een rustig plekje, te laten eten. De ouders helpen mee en een kwartier later zijn alle buikjes vol met tomaatjes, komkommer, patatjes en mayo. Vaak hebben kinderen al veel eerder trek, dan de oudere mensen, dus plan hier tijd voor in tijdens bijvoorbeeld het einde van de receptie. Etenstijd rond half zes, afhankelijk van of ze net een taartje hebben gehad (en de leeftijd natuurlijk) of niet.

kinderen-op-je-bruiloft-002

Overleg op tijd

We raden je sowieso aan om, als je heel erg twijfelt, te overleggen met de ouders in je omgeving. Wellicht hebben ze helemaal geen zin om hun kind(eren) mee te nemen of hebben ze zelf een perfecte tussenoplossing. Wanneer jullie op een locatie trouwen met veel water, een locatie hebben dicht bij een autoweg of een locatie met een andere gevaarlijke situatie, dan is het sowieso handig om de ouders hiervan op de hoogte te stellen. Communicatie is altijd goed. En tot die tijd laten we gewoon heel veel schattige kinderfoto’s zien. Wie weet raak je overtuigd ;)

kinderen-op-je-bruiloft-001

De eerste foto die we laten zien is natuurlijk van onze eigen Emmily. Wat waren we trots dat we dat kleine meisje mee- mochten en konden nemen naar de bruiloft van Ramons zusje Kim (en Sander). We hebben een paar maanden toegeleefd naar het moment dat we haar in haar prachtige jurkje zouden zien. Deze foto hangt nog steeds, groot uitgeprint, in ons huis.
bruiloft-kasteelhoeve-geldrop-034kinderen-op-je-bruiloft-003 kinderen-op-je-bruiloft-004

Een groot grasveld, opklapbare glijbaan, zonnehoedjes en er is altijd wel een gast te vinden die even bij die kleintjes wil blijven.

kinderen-op-je-bruiloft-005

Extra speciaal: het eerste sieraad wat een kindje krijgt. Een bruiloft is een perfect moment, toch?

kinderen-op-je-bruiloft-006 kinderen-op-je-bruiloft-007kinderen-op-je-bruiloft-014

Een trotse opa met zijn kleindochter.

kinderen-op-je-bruiloft-017 kinderen-op-je-bruiloft-018 kinderen-op-je-bruiloft-019 kinderen-op-je-bruiloft-020 kinderen-op-je-bruiloft-021 kinderen-op-je-bruiloft-022 kinderen-op-je-bruiloft-023 kinderen-op-je-bruiloft-024

Sommige kinderen hebben er echt geen zin meer in ; )

kinderen-op-je-bruiloft-025 kinderen-op-je-bruiloft-026 kinderen-op-je-bruiloft-027

Altijd een succes: opblaaskussens!

kinderen-op-je-bruiloft-029 kinderen-op-je-bruiloft-030 kinderen-op-je-bruiloft-031 kinderen-op-je-bruiloft-032

De cute-ste bruidsmeisjes die we tot nu toe tegengekomen zijn (behalve Emmily dan ; ).

kinderen-op-je-bruiloft-033

Trouwen met Kerst | Inspiratie styled shoot

9 december 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | One comment

Jullie hadden het al gemerkt, he? We zijn bezig met het promoten van trouwen in de winter en de herfst. Want trouwen in de zomer is heel leuk, maar heel veel mensen doen het, terwijl er nog zo veel andere mooie seizoenen zijn. Zoals dus bijvoorbeeld die maand voor de Kerst. Op het moment dat de meeste blaadjes gevallen zijn en je met z’n allen rond het haardvuur kruipt. Die periode, hoe donker misschien ook, is wel de meest sfeervolle denk ik. Dus daarom hebben we samen met Kristel van Oh Happy Day en Mrs Klein een gestylede Kerstshoot gedaan. Om te laten zien wat er eigenlijk allemaal mogelijk is.

En mogelijkheden zijn er: zie bijvoorbeeld al die kaarsen, het heerlijke “niet alledaagse” avondeten, zie die geweldige taarten van Heerlijk & Hecht en die prachtige jurken van Wild at Heart. En dan zo’n kasteel! Hoe romantisch wil je het hebben? Kristel & Inge hebben een heel fijn leveranciersteam bij elkaar gezocht (waaronder Lonneke & Netanya, twee hele fijne hair/make-up stylisten) en daarmee hebben we een dag lang mooie foto’s gemaakt.

Kristel wilde graag met behulp van goud, vele tinten groen en prachtig blauw een chique en warme sfeer neerzetten. Hierbij gebruikte ze ook veel fluweel. Zie bijvoorbeeld de details in het pak van de bruidegom, in het prachtige bloemwerk en bijvoorbeeld het servies. Overal waar je kijkt zie je kleine details terugkomen waar goed over nagedacht is. En het eten? Als jullie al vaker ons blog bezocht hebben, weten jullie hoeveel we van het eten van Heerlijk & Hecht houden en daarom was het extra leuk dat ze bij uitzondering mee wilden werken aan deze styled shoot. Want het is pas echt inspiratie als je alle zintuigen aanspreekt. De geur van rode kool, vijgen, zuurkool, geitenkaas, laurier, kaneel. Alles schreeuwt Kerst!

Mochten jullie nou meer willen weten over de mensen die mee hebben gewerkt aan deze shoot, bekijk dan vooral even de lijst met vendors, onder aan het blog. Read More

Herfstbruiloft | 10 reden om in de herfst te trouwen

6 december 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | 2 Comments

Herfstbruiloft met bruidspaar in het bos.

Denk je na over een herfstbruiloft, met overal warme en heldere kleuren? Wij zijn in ieder geval fan! We schreven al eerder dat een herfstbruiloft te gek is, maar het is tijd voor een update. Des te leuker dat we dit seizoen wel 4 herfstbruiloften mochten vastleggen! Vandaar dat we deze “promo-post” schrijven, want wie weet kunnen we je overhalen om vooral in dit prachtige seizoen te trouwen. Daarom geven we je 10 redenen om vooral naar eind september, oktober en november te kijken als potentiële trouwmaand. Read More

Onze beste trouwfoto’s van 2016

2 december 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

De mooiste trouwfoto’s van 2016, gemaakt door Mon et Mine

We worden er zelf een beetje stil van…. wat een jaar! We hebben de mooiste feesten meegemaakt, de meest intieme trouwceremonies, dagen vol hectiek, kapotte trouwauto’s, feesten met DJ’s, prachtige trouwjurken en de liefste / mooiste / authentiekste stellen. En daarom kunnen we niet wachten tot we onderstaand filmpje aan je kunnen tonen. Want er zijn weer heel veel mooie en lieve stellen getrouwd.

Daarnaast was dit ook een bijzonder jaar, want Ramons zusje is getrouwd. De foto waar Ramons vader en zusje elkaar aankijken is dan ook zijn absolute favoriet. Het is sowieso erg bijzonder wanneer een familielid gaat trouwen. Dus ook dit was een hoogtepunt van 2016. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de loveshoot met Het Bruidsmeisje Vivian & Pascal en de 5 totaal diverse styled shoots die we deden met Oh Happy Day, Heerlijk & Hecht en Best Day Ever.
Dus pak een kopje thee of een cappuccino, ga even lekker achterover hangen en geniet van al deze gelukkige mensen. Wat is jullie favoriete foto? Die van mij is de foto van Linda & Lauran in het Maxima-park…

Read More

Nieuw logo!

1 december 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

bruidsfotografie-logo

Toen we in 2010 begonnen met ons bedrijf, hadden we al vrij snel een logo geregeld. Het eerste logo werd dan ook gemaakt door klasgenoot/vriend Mischa. In die tijd hadden we nog geen idee wat we precies wilden en daarom veranderde het logo ook door de jaren heen. Maar nu, eind 2016 hebben we meer een idee van waar we naar toe willen met Mon et Mine.

Qua logo wilden we graag een “volwassen” representatie van ons bedrijf. Een tikkeltje chique, maar ook persoonlijk. Liefst met een afbeelding er bij, zodat we net iets meer herkenbaar zijn. En dus gingen we op zoek naar het perfecte ontwerp. Uiteindelijk heeft Hellomynameisclare het logo voor ons ontworpen: met een dubbele M, weergegeven als een chique diamant-achtige vorm. Like! Heel simpel eigenlijk, maar “less is more”, soms.

Dus de komende tijd gaan we aan de slag met het vernieuwen van onze website, het aanpassen van onze visitekaartjes en onze social media uitingen. We hebben er heel veel zin in. En wat vinden jullie…. mooi geworden, toch? : )

 

Loveshoot Elburg | Vivian & Pascal

28 november 2016 | By loveshoot-featured, loveshoots, Recente Bruidsreportages | One comment

loveshoot-elburg-vivian-pascal-012

De misschien-wel-spannendste-shoot van het jaar: de loveshoot van Vivian en Pascal. Op het eerste gezicht zie je misschien gewoon een lief en fotogeniek stel, maar voor de kenners onder ons: Vivian is van Het Bruidsmeisje. En ze is natuurlijk mega bekend met heel veel fotografen en nu mogen wij zomaar haar en haar geliefde vastleggen! Pascal en zij zijn inmiddels een jaar samen, dus een perfect moment voor mooie foto’s, toch?

Goed, eerst datum inplannen, dan kiezen voor een locatie en een tijdstip en dan dus daadwerkelijk de shoot. Gelukkig verliep alles precies zoals we hoopten: mooi weer, ontspannen en knuffelig stel, fijne zonsondergang. En een mooi resultaat ; ) Praktisch in onze achtertuin, namelijk op de strekdam van Elburg.
Read More