Blog | Mon et Mine

Masterclass Bruidsfotografie Elburg

13 oktober 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages, Workshops | No comments

bruidsfotografie-workshop-elburg-lucca-001

Masterclass Bruidsfotografie

In het voorjaar en najaar geven we vaak een workshop of masterclass. Dit najaar kozen we voor de masterclass-variant, omdat we een aantal cursisten hadden die graag meer wilden weten over het fotograferen met moeilijk lichtsituaties. Denk daarbij aan “oeps, het gaat ineens regenen tijdens de fotoshoot en we moeten naar binnen” of “sfeervolle donkere trouwlocaties”. Wat kun je dan doen? En de locatie was ditmaal in “ons eigen” Elburg, namelijk bij Lucca, aan de haven.

Fijne foto’s

Omdat het een lange dag is, de cursisten graag wat moois willen fotograferen en we zelf ook mooie foto’s willen laten zien was Kristel van Oh Happy Day aanwezig om een paar mooie kleine stylingshoekjes te maken. Ze stylede een backdrop, regelde een te gek “model bruidspaar” ( ze zijn overigens echt getrouwd), maakte de dinertafel mooi en zorgde voor een te gekke taartentafel. Met niet 1, niet 2, maar 3 heerlijke taarten van Taartjes van An. En dat prachtige boeket en die bloemen? Jup: Bloom your Life van Marte Glasbergen. Alles in Indian Summer thema, helemaal passend bij een bruiloft in de herfst. Qua locatie hadden we gekozen voor Lucca in Elburg. Een locatie met heel veel mogelijkheden, waar de eigenaresse met je meedenkt en je op een bourgondische manier kunt tafelen. Lekker!

Reacties van onze cursisten

Een hele leuke maar vooral leerzame Masterclass, ik had deze masterclass echt nodig om mijn vragen waar ik vaak tegen aan loop beantwoord te krijgen. Lieve Ramon & Hermine, super bedankt dat we een kijkje achter de schermen hebben gekregen, en bedankt voor de gezellige dag. – Amy van Luik

Een enorm leerzame dag. Ik vond het gedeelte over technieken, heel leerzaam. Door het echt te doen in het praktijkgedeelte beklijft het ook goed! Daarnaast, kun je alles tussendoor vragen, van marketing tot technieken. Erg fijn ook om gelijkgestemde cursisten te treffen, die soms met dezelfde dingen worstelen. Ramon en Hermine, zijn leuke, toegankelijke en rustige mensen die alles op een prettige manier overbrengen. Ook het toch spannende gedeelte van de feedback was helemaal niet spannend ;) – Korinne Alberink

Wil je op de hoogte gehouden worden van de volgende masterclass of workshop? Schrijf je dan in voor onze bruidsfotografie-mailinglist.

Read More

11 dingen die je (waarschijnlijk) nog niet over Ramon wist

10 oktober 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

ramon-10-dingen-001-3

De afgelopen weken waren heel afwisselend qua bruiloften. Het ene weekend hadden we er twee staan en het weekend daarop waren we ineens vrij, dus vandaar vandaag deel 2 van “wat je waarschijnlijk nog niet wist”. Vandaag natuurlijk de punten van Ramon, die van Hermine staan al een tijdje online.

 1. Is echt wel een game-nerd. Veel spellen zijn de revue gepasseerd, waaronder World of Warcraft, Guild Wars 1 en 2, Priston Tale en Counter Strike. Nu? Ja… drie keer raden: Pokemon Go.
 2. Ramon is een koffie-connaisseur: hij heeft onze thuis espresso’s en cappuccino’s geperfectioneerd. Wanneer een cappuccino niet helemaal perfect is qua schuim verontschuldigd hij zichzelf altijd.
 3. De enige boeken die Ramon leest zijn fantasy-boeken. En dan het liefst van die series die meer dan 8 boeken hebben.
 4. Ramon lust bijna alles. Behalve dan “vis die naar vis smaakt”, warme witlof en champignons.
 5. Ramon kan heel goed lui zijn en daarom schrijft Hermine dan ook deze blogpost : )
 6. Ramon heeft soms een spontane fascinatie voor iets. Dat iets kan bijvoorbeeld automaat-horloges zijn, of out-door jassen of hardlopen of espresso machines. Hij kan dan uren hierover lezen. En voorbeelden zoeken. En dan een document maken met daarin alle voors en tegens.
 7. Heeft nog altijd niet de perfecte werkschoen en outdoorjas gevonden. Ook al heeft hij diverse aankopen gedaan.
 8. Wil niet een fotoshoot doen met een zoomlens. Hij werkt altijd met primes en blijft dat ook doen.
 9. Vindt het van belang dat hij net zoveel quality time met zijn dochter heeft als Hermine heeft.
 10. Is degene die altijd de patatjes moet halen. In de vier jaar dat we in Elburg wonen heeft Hermine nog nooit hier patat gehaald.
 11. Drinkt net als Hermine geen alcohol.

ramon-10-dingen-001 ramon-10-dingen-001-2

Styled Shoot Geodes

5 oktober 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

bruiloft-inspiratie-geodes-011

Goed nieuws, want Kristel van Oh Happy Day heeft altijd prachtige stylingsplannen. En daarom heeft ze een aantal styled shoots bedacht, mede met Mrs Klein. Toen ze vroeg of ik mee wilde werken was ik dan ook heel blij: “Tuurlijk, Kristel!”. Helemaal als het thema “geodes and geometrics” is, met een vleugje goud natuurlijk. Kristel had talloze mineralen en stenen meegenomen, had zijde-achtig materiaal in mooie roze en blauwe tinten en het perfecte stel voor de shoot gevonden. En binnen mum van tijd werd de “bruid” prachtig omgestyled door Lonneke en Netanya.

Het thema kwam terug in de taart, in de trouwkaarten, in de sieraden die gedragen werden, in de boutonniëre, in het boeket en in de dinertafel. Ik vind zelf de combinatie met die airplants (tillandsia) zo mooi. Marte had prachtige bladsoorten en bloemen gezocht die niet al te opvallend waren, maar daardoor juist mooi.

De locatie van deze shoot is nog relatief nieuw. Het is een oud-gemaal dat tot een paar jaar terug nog in werking was. Het mooie van deze plek is de combinatie tussen modern comfort en authentieke muren. Je kunt echt nog zien dat dit gebouw eerder een industriële functie had. Vandaar ook die mooie oude muren.
Read More

Bruiloft Landgoed Het Roode Koper Ermelo | Loes & Hidde

3 oktober 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

bruiloft-landgoed-het-roode-koper-021

Er is iets romantisch aan bruiloften met mooie klassieke bruiden en piloten en laat nou net het huwelijk van Loes en Hidde precies voldoen aan die gegevens. Een prachtig huwelijk bij Het Roode Koper, fantastisch weer, indian summer sfeertje, Italiaanse invloeden, een geweldig schattige (en best wel pittige met een knipoog) Teckel, Hidde’s lieve kinderen, een bont gezelschap, een heel fijn leveranciersteam en Pinterest-proof styling.
Read More

Trouwen in Hasselt, België | Domien & Heidi

28 september 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

bruiloft-herkenrode-abdij-hasselt-010

Het bord met “België” zijn we dit jaar al een aantal malen gepasseerd. Hoe het komt weet ik niet, maar dit was inmiddels als het vierde huwelijk van een Vlaams stel, dit jaar. En dus fotografeerden we afgelopen weekend ook de bruiloft van Domien en Heidi, een lief stel uit Vlaanderen dat houdt van fietsen, in de medische sector werkt en een prachtige bruiloft had. In Hasselt, België.

We begonnen die ochtend bij de voorbereidingen. Ramon reed door naar de beginlocatie van Domien, nadat hij me afgezet had bij Heidi. Ze was bij Amuse Couche, een voormalig jeneverstokerij met een combinatie van modern en industrieel. Maar dan wel op zo’n superromantische manier, met prachtige oude materialen. Afin: ze kleedde zich hier om en zag vervolgens Domien op de binnenplaats. We maakten hier een aantal foto’s en reden toen naar hun trouwlocatie, de “Tiendschuur Herkenrode” te Kuringen/ Hasselt.

En dan nu het meest unieke eigenlijk: Domien en Heidi hadden een compleet concept bedacht voor hun trouwceremonie. Kennen jullie het programma Blind Date? Het idee is dat 1 kandidaat uit andere kandidaten een “winnaar” kiest waarmee dan op vakantie gegaan kan worden. Heidi had zich snel omgekleed in een “normaal kleedje” en achter een kamerscherm zaten drie potentiële winnaars verstopt. Een daarvan was natuurlijk Domien. En door diverse hele persoonlijke filmpjes, een aantal quizvragen en natuurlijk een mini-interview werden we als publiek meegenomen in het verleden van deze twee mensen. Met als eindmoment: de daadwerkelijke ceremonie waarbij Domien & Heidi elkaar, in trouwkleding uiteraard, het jawoord gaven. Wij hebben in ieder geval nog nooit zo’n ceremonie meegemaakt!

De middag werd gevuld met felicitaties, een glaasje bubbels, rondspelende kinderen (waaronder hun superschattige dochter Lize), cadeautjes en genieten van het heerlijke weer. Daarna ging het gezelschap aan tafel en begon een fantastisch wereld buffet. Met diverse gerechten zoals Japanse sushi, Italiaanse gnocchi en Amerikaanse hamburgers. Omdat het diner wat later begonnen was, werden er op een gegeven moment een aantal tafels aan de kant geschoven (er waren immers 240 gasten en de zaal zat dus met recht vol) en vervolgens begon een feest waar we in Nederland echt nog van kunnen leren. Hoe de Vlamingen het doen weten we niet, maar de op de een of andere manier gaat er rond half elf ‘een knopje’ om en is het direct FEEST! We maakten hier nog een fijne impressie van, net als van die heerlijke desserttafel en toen was het tijd om weer richting Nederland te gaan. Read More

Trouwen bij Explore Muiden | Linda & Lauran

23 september 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | One comment

bruiloft-explore-muiden-018

Soms heb je van die bruiloften waar je je extra veel op verheugd. En die van Linda & Lauran (bij Explore, Muiden) is hier 1 van. Dit komt natuurlijk mede doordat ze zo’n tof stel zijn, met van die prachtige meiden, maar ook omdat Lauran de broer is van Fabienne (weet je nog, van die prachtige vintage bruiloft). Nou, die dag was al tof, dus deze dag kon alleen nog maar leuker worden. Helemaal omdat we Linda & Lauran ook al hadden leren kennen tijdens een Day-in-the-Life-shoot.

Afin, trouwen dus. Begin september. Met prachtig weer. Heel veel (voor ons) bekende mensen, geweldig eten, prachtige styling, glimlachjes van de meiden, een bloemenmeisje op een loopfietsje, een taartentafel gemaakt door de gasten, een emotioneel bruidspaar, dansfeest en talloze toffe momenten. Oh ja en een hele fijne mini-avondshoot. Dingen die mij nog wel even bijblijven:

 • Lauran die in de ochtend een cadeautje voor zijn (toen nog aanstaande) vrouw had geregeld. Een speeldoosje, gemaakt van een 100 jaar oude boom uit het Wilhelminapark in Utrecht, met het liedje dat ook gedraaid ging worden bij het “binnenloopmoment”.
 • Linda. Zo’n stralende vrouw. Gewoon geen woorden voor.
 • Alle gesprekjes, tussendoor, met de gasten. De sfeer van de dag, iedereen leek echt bevriend te zijn met elkaar.
 • Het “laboratorium-thema”. Hoe tof en toepasselijk (research analist en radioloog-in-opleiding)! Reageerbuisjes, kolven en een gepersonaliseerde “welcome sign”.

Volgens mij hebben deze twee mensen het goed voor elkaar zo. En dat geluk straalt er dan ook vanaf.

Read More

Trouwen bij de Kasteelhoeve Geldrop | Maarten & Cheryl

20 september 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

bruiloft-kasteelhoeve-geldrop-013

Vorig jaar vroeg Maarten Cheryl ten huwelijk tijdens een verlovingsshoot. Wij waren daar bij en ze zei: “ja!”. Dan moet er natuurlijk ook getrouwd worden en ook dat mochten we vastleggen. En wat een mooie locatie kozen ze: Kasteelhoeve Geldrop. Vlak bij het kasteel, met een waanzinnige tuin. In die tuin ligt ook een boomgaard en daar vond de ceremonie plaats.

Na de ceremonie was er tijd voor een heerlijke naked cake, helemaal bedekt met bloemen. De daggasten konden feliciteren en even genieten van het fijne weer. En direct na het taartmoment gingen we foto’s maken in de directe omgeving van de hoeve. Dus deels in de tuin, maar ook deels vlak bij het kasteel waar talloze mooie oude bomen staan. De shoot vloog voorbij en voor we het wisten was het tijd voor de middagreceptie.

Het diner vond uiteindelijk plaats op het theetuin-terras van de kasteelhoeve. De gasten zaten aan mooi gedekte tafels en genoten van heerlijk eten dat op grote borden en schalen rondgedeeld werd. Dus iedereen kon echt samen genieten van het eten. Helemaal bourgondisch en dat past wel een beetje bij Brabant, toch? :) Ook vonden er een aantal emotionele en soms zelfs onthullende speeches plaats. Echt een eer om in zo’n korte tijd zo dichtbij mensen te mogen komen.

We bleven om een klein stukje van het feest te fotograferen. Toen de eerste dans was geweest was het tijd om weer richting Elburg te rijden. Het was een warme, maar prachtige dag geweest. En hierbij laten we een aantal foto’s zien.

Read More

15 dingen die je nog niet wist over Hermine

18 september 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | One comment

Hermine-10-dingen-001-5

Het is weer komkommertijd (geweest) en daarom hebben we de tijd genomen om eens een persoonlijk blog te maken. Of eigenlijk twee blogs, want we hebben er 1 voor Hermine en 1 voor Ramon gemaakt. Een aantal feiten die veel mensen van ons nog niet wisten. Wellicht voor sommigen oud-nieuws en toch geloof ik niet dat veel mensen al de genoemde punten al van ons weten.

Vandaag de blogpost over Hermine

 1. Ze heeft de eerste 4 jaar van haar leven op een zeilschip gewoond. Eerst op de tweemaster “Anna van Elburgh” en daarna nog een paar jaar op de Almaght. Daarom spreekt ze ook een aardig woordje Duits. Haar ouders vaarden namelijk met groepen Duitsers rond op (onder andere) het IJsselmeer en de Waddenzee. Er hangt nog steeds een knalroze spiegeltje in huis dat ze ook in haar hutje had hangen, toen ze klein was.
 2. Hermine heeft op haar (niet-bestaande) bucketlist staan om een keer naar Ierland en Schotland te gaan, maar op de een of andere manier komt ze daar nooit.
 3. Ze is gefascineerd door opruimen (dus niet per se schoonmaken), lifehacking en ze wil minstens 1 keer per jaar de indeling van de woonkamer omgooien. Liever vaker, maar dat moet eerst door Ramon goedgekeurd worden.  Een traditie: de kerstboom op 1 januari de deur uit. “Opgeruimd staat netjes”.
 4. Had altijd een hekel aan van die oude muffe vetplanten, maar heeft inmiddels zelf een aardige collectie opgebouwd. En daarom wil ze graag een Chinese Money Plant (check!), een Sanseveria en een mooie bladbegonia toevoegen aan haar collectie. Helemaal Pinterest-proof. Ook het in de tuin werken als hobby is nu een vast onderdeel van haar leven, hoewel blad aanharken en gras maaien gewoon niet leuk blijft.
 5. Is helemaal weg van Flow. En dan niet alleen het tijdschrift, maar ook de specials. Elke keer weer begint ze aan het invullen van de lijstjes, het uitscheuren van de kaartjes en het lezen van de artikelen. Een lijfblad. Maar: ook de Flow moet af en toe opgeruimd worden, wat best een dilemma geeft.
 6. Favoriete koekje: nog altijd de Roze Koek, ja of brokspeculaas of die karamel schuitjes van de bakker. Maar als ze echt zou moeten kiezen Roze Koeken dus. Met hoofdletter.
 7. Is een moeder die enorm kan genieten van tijd met haar dochter, maar ook enorm kan genieten van (werk-)tijd zonder haar meisje. De juiste balans, daar gaat het om.
 8. Lust geen bonen. Sperziebonen in noodsituaties, maar voor de rest. Oh en ook geen paprika, champignons, taugé, spruitjes, rauwe vis, etcetera. En stiekem ook geen dingen die ze zelf gekweekt heeft. Ook al zijn die superbiologisch.
 9. Regelt alles wat met “planning” te maken heeft, zowel privé als zakelijk.
 10.  Kan ineens enorm verliefd worden op een merk en wil er dan ook alles van hebben. Bijvoorbeeld Flow dus, maar nu ook Naketano en in het verleden Laura Ashley. (En Musto, maar Ramon vindt dat eigenlijk te lang geleden om het vermelden waard te zijn).
 11. Guilty pleasure: temptation island. Maar: het is dan ook fascinerend om te zien. Ramon kijkt overigens gewoon mee. Net als naar Ik Vertrek, RTLZ docu’s, Tussen Kunst & Kitsch en Britse Crimi’s.
 12. Loopt hard en doet aan fitness. Je zou het misschien niet zeggen, maar serieus: twee tot vier keer per week. En ze maakt haar eigen pastasaus.
 13. Kan en zal enorm hangry worden wanneer ze niet op tijd eet. Brinta helpt overigens wel, net als bananen. En verder is ze slecht in het verbergen van haar emotie. Wat best lastig is, soms.
 14. Hermine houdt heel erg veel van lezen. Het liefst boeken over marketing en/of psychologie, maar anders fantasy-boeken of Nederlandse/ Britse literatuur. Ze heeft ook een abonnement op de bieb. En ze leest graag boeken voor voor Emmily. Het liefst Jip en Janneke, maar als het echt moet ook de best-wel-ouderwetse Richard Scarry boeken.
 15. Hermine is inmiddels 30 jaar en vindt dat toch wel “een dingetje”.

Hermine-10-dingen-001 Hermine-10-dingen-001-4 Hermine-10-dingen-001-3 Hermine-10-dingen-001-2

6 tips voor een succesvolle loveshoot

12 september 2016 | By Informatief, Recente Bruidsreportages | No comments

loveshoot-fotoshoot-tips-001

Je wilt graag foto’s hebben van jou en je geliefde, maar niet per se met trouwkleding aan. Want die krijg je sowieso wel van de bruiloft of misschien heb je ze al omdat je al een tijdje getrouwd bent. Of… en dat kan natuurlijk ook… je bent niet van plan om voorlopig te gaan trouwen. En toch wil je mooie foto’s hebben, want jullie zijn op een speciaal punt in jullie leven beland.

Je boekt dus een loveshoot. Hoe kun je je voorbereiden zodat de foto’s helemaal naar wens worden? De eerste stap is natuurlijk het vinden van een fotograaf die jullie aanspreekt qua stijl en werkwijze. Je kunt kiezen voor een meer gestileerde stijl waarbij je de hulp inschakelt van een stylist, visagist en/of kapper en een fotograaf die jullie wat meer instructies zal geven. Wij werken zelf op een manier waarbij we zo “licht” mogelijk fotograferen. Dat wil zeggen dat we met jullie twee een plek bezoeken die voor jullie veel waarde heeft en vaak ook rustig is qua mensen. Op die manier proberen we om de shoot zo persoonlijk en intiem mogelijk te maken.
Read More