Bruidsfotografie Mon et Mine | Blog | Bruidsreportage - Trouwreportage - Bruidsfotograaf
14
Apr
2014

Ga op tijd op zoek naar je bruidsfotograaf. | Bruidsfotografie Workshop 015

Ik ben geen weddingplanner. Gelukkig niet, want daar zijn echt een paar toppers in te vinden (mail ons voor een paar namen ; ). Maar wel valt het me op dat veel trouwagenda’s een vertekenend beeld geven van wanneer je achter je fotograaf aan moet.

Ik lees regelmatig dat je je bruidsfotograaf zo rond “6 maanden voor je trouwdag” moet gaan zoeken. En dan denk ik: ”paniek!”. Paniek, omdat wij, en een aantal van onze tofste collega’s, vaak voor met name de populaire trouwmaanden mei, juni, augustus en september, al máánden van te voren volgeboekt zijn. Neem nou bijvoorbeeld 21 juni van dit jaar: in totaal 5 aanvragen voor gehad. Of een datum als 15 mei, de dag voor een vrije donderdag:16 maanden van te voren geboekt!

Het is niet mijn bedoeling om je bang te maken, ik wil je alleen er op wijzen dat het helemaal niet raar is om te beginnen met de combinatie “trouwlocatie, datum en bruidsfotograaf”. Daarom mijn tip van de week: wil je trouwen in mei of juni, ga dan echt nu alvast op zoek naar jullie perfecte match qua fotografie, want voor je het weet zit jullie droomfotograaf al vol. En als hij of zij al geboekt is/zijn, vraag dan gewoon of je wat namen van toffe collega’s kunt krijgen, want veel fotografen werken samen om jou te helpen bij het vinden van dé trouwfotograaf voor jullie bruiloft.

Geen reacties
10
Apr
2014

Bruidsfotografie Kasteel Staverden | Bruidsfotografie Kasteel Staverden 0111

Trouwen in de lente bij zo’n mooi kasteel. En ook al geven ze regen aan toch geluk hebben met het weer. Annelieke en Willem waren de geluksvogels van deze dag! Nu vraag je je misschien af waar ze getrouwd zijn en dat is gedeeltelijk in Amersfoort. De gemeentelijke ceremonie vond plaats in de zaal in het gemeentehuis waar wij wel vaker komen. Een prachtige goudkleurige zaal met grote lichte ramen.

En tijdens de fotoshoot hadden we nog bloesem ook! Iets wat je niet snel zou verwachten, zo vroeg in april. En omdat de fotoshoot in twee delen opgedeeld was hebben we ook nog foto’s kunnen maken bij Kasteel Staverden, waar de kerkelijke ceremonie plaats zou vinden.

Een dag om niet snel te vergeten met een knalfeest, een boeket met mijn Pioenrozen, Lathyrus en Ranonkels, heel veel turquoise (mijn lievelingskleur op het moment) en heerlijke taart. Veel geluk in de toekomst Annelieke & Willem!
Lees meer..

Geen reacties
7
Apr
2014

Ze zeggen dat als je iets echt graag wilt je daar voor moet gaan. Onderdeel van het „echt graag iets willen” is dat de wereld weet dat jij dat heel graag wilt. Vandaar dan ook deze blogpost. Een blogpost met onze „bruidsfotografie wensen”, want je weet maar nooit! Misschien lees je dit en denk je: „ik heb zo’n bruiloft!”. Laat het dan vooral even weten Bruiloft in het buitenland | icon wink

 

Bruiloft in het buitenland | Londen Jeff Ascough 078
Hermine: Ik heb maar 1 hele grote wens voor wat betreft „zou ik nog graag een keer vastleggen qua bruiloft” en dat is een bruiloft „aan de overkant”, in het buitenland dus. En dan niet aan de overkant van de oceaan in Amerika, maar veel dichterbij, namelijk in Groot Brittannië of Ierland. Denk dan aan het heuvellandschap van Wales, aan die pittoreske stadjes en wijdse uitzichten in Schotland en in het noorden van Engeland, maar ook gewoon alle andere typische Britse kastelen, landgoederen en kerkjes lijken me fantastisch om te fotograferen. En laten we maar niet eens beginnen over hoe graag ik naar het wonderschone Ierland zou willen…
Ik kijk al, sinds ik jong ben, naar series als Downton Abbey, Pride and Prejudice, Midsummer Murders en zo’n beetje elke andere serie waarin kostuums, drama, mysterie en heel veel prachtige accenten naar voren komen. Dus als ik ook maar de kans zou krijgen om te gaan: ga ik!
 Bruiloft in het buitenland | Vakantie USA 2013 169
Ramon: Mijn bruidsfotografie-wens is juist totaal anders. Daar waar Hermine liever het plattelandse, natuurlijke zou willen fotograferen, zou ik juist heel graag zo’n echte chique locatie fotograferen die je alleen in James Bond-films tegenkomt. Denk aan een gigantische balzaal met overal kaarslicht, gigantische ramen en rijkelijk versierde kroonluchters. Een supermooie zaal in Wenen bijvoorbeeld, met van die gouden versiersels, lange gedrapeerde gordijnen en over het algemeen een bijzondere uitstraling dus.
 Bruiloft in het buitenland | Vakantie USA 2013 049
Samen: Vorig jaar kregen we een aanvraag voor Noorwegen. Maar omdat we de dag na die bruiloft in Zuid-Frankrijk zaten voor een bruiloft konden we hem dus niet fotograferen. Gemiste kans! Daarom toch nog even een extra „yes please!” van onze kant. Trouwen in Noorwegen, maar ook Zweden en Finland en Denemarken en Ijsland (en en en) lijkt ons geweldig om een keer mee te maken. Natuurlijk kunnen we daar gewoon naar toe voor een vakantie, maar als we nou juist zo’n plek zouden fotograferen, dan zou dat te gek zijn…. Dus ga je trouwen in Noorwegen (of één van die andere landen), laat het ons horen.
Mocht je nou, na het lezen van al die wensen, denken: “ja daar herken ik me in”, dan horen we het dolgraag natuurlijk! We gaan het natuurlijk niet gratis doen, maar wie weet kan ons enthousiasme jullie overtuigen om ons mee te nemen : )

Bruiloft in het buitenland | Vakantie USA 2013 410

Geen reacties
1
Apr
2014

Weddingplanners en Bruidsfotografen bij Kasteel Hooge Vuursche | Bruiloft Hooge Vuursche 002

Het European Wedding Congres van dit jaar duurde twee dagen. We hebben gisteren al geschreven over de eerste dag, waarbij een aantal internationale sprekers aanwezig waren, maar we waren ook aanwezig bij dag 2. Eigenlijk zou ik (Hermine) alleen de workshop van Jana Williams bezoeken, maar halverwege de dag vroeg Anouschka Rokebrand of ik ook een aantal foto’s wilde maken van de gestylde tafels.

Geen probleem natuurlijk! Er waren namelijk 12 gestylde tafels aanwezig die diezelfde dag door 12 weddingplanners in hun eigen stijl gestyled waren. Don Florito had gezorgd voor prachtige bloemen, terwijl de weddingplanners zelf voor drukwerk, servies en stylingselementen hadden gezorgd. Een supertoffe plek dus om foto’s te maken! Lees meer..

Geen reacties
26
Mar
2014

Bruidsfotografie Dordrecht & Strijen | Bruidsfotografie Dordrecht 012

De eerste bruidsreportage van het seizoen. Het is altijd weer even spannend. Natuurlijk heb je de hele winter door gefotografeerd, weet je precies hoe je camera werkt en dat het natuurlijk precies deze dag gaat regenen, maar toch is het nog even afwachten “of alles nog werkt”. Maar goed: de bruiloft van Linda & Leon dus! Een superaardig stel dat in de lente is getrouwd.

Omdat hun gemeentelijke huwelijk al eerder dit jaar plaatsvond, waren wij aanwezig voor de kerkelijke inzegening in Strijen. Een plaatsje waar wij nog nooit eerder geweest waren. Omdat het behoorlijk regenachtig was die dag, gingen we foto’s maken bij het energiehuis in Dordrecht. Deze locatie kenden we nog van vorig jaar en daarom was het niet verkeerd om daar weer eens terug te keren.

Wat deze dag voor ons echt speciaal maakte was het feit dat, ook al regende het, dit stel nog steeds superlief naar elkaar en naar hun gasten was. Dat we na de receptie nog even een minishoot, buiten bij ondergaande zon, konden doen. Dat er spontaan een thema voor de bruiloft ontstond (Delfts Blauw) en dat we eindelijk, na een winter van opladen en bijleren weer konden fotograferen op een bruiloft. Een heerlijke manier om dit trouwseizoen te beginnen.

Lees meer..

2 reacties
24
Mar
2014

Prachtig album met Fine Art Paper | Trouwalbum Mon et Mine 2

Sinds een tijdje leveren we nieuwe albums. We hebben al die tijd gedacht dat we zo modern mogelijke albums moeten leveren, maar na lang overleg hebben we besloten om toch ook deze prachtige albums met mat papier te leveren.

Deze albums hebben fine-art (mat) papier en een lichte structuur. Het papier oogt warm wat een beetje een vintage-effect geeft, zonder echt nadelig te zijn voor onze heldere kleuren. Een album dat je echt even zelf moet vastpakken, want het is bijzonder mooi.

We hebben bij dit album gekozen voor een ivoorkleurige omslag met een laserprint van de namen van het bruidspaar. Daarnaast is dit album 25×25 centimeter en daardoor heerlijk compact en ook makkelijk mee te nemen. Qua omslagen kun je kiezen uit diverse leersoorten/kleuren, maar ook is het mogelijk om te gaan voor boekbinderslinnen of één van de andere stofsoorten.

Prachtig album met Fine Art Paper | Compi1

Prachtig album met Fine Art Paper | Trouwalbum Mon et Mine 4

Prachtig album met Fine Art Paper | Compi21

Prachtig album met Fine Art Paper | Trouwalbum Mon et Mine 9

Geen reacties
24
Mar
2014

Bruidsfotografie Kasteel Hooge Vuursche | Bruidsfotografie Hooge Vuursche 003

Afgelopen week vond het European Wedding Congres plaats bij Kasteel Hooge Vuursche te Baarn. Het door Anouschka Rokebrand en de NTBO georganiseerde congres was ditmaal niet alleen op Nederland gericht, maar juist op heel Europa! En met een heerlijke lunch en prachtige bloemen om te fotograferen, niet eens een heel verkeerde opdracht Bruidsfotografie Kasteel Hooge Vuursche | icon wink Lees meer..

Geen reacties
16
Mar
2014

Hoe vind ik mijn bruidsfotograaf via Pinterest? Een oplossing in 4 stappen. | Bruidsfotografie Te Werve Rijkswijk 001

Je gaat trouwen en misschien ben je al even bezig met de planning van deze te gekke dag met de superhandige inspiratie-website van Pinterest. De zoektocht naar de perfecte jurk, de perfecte trouwlocatie en de perfecte styling heeft al plaatsgevonden, maar wat moet je nu met je fotograaf? Je ceremoniemeester heeft je misschien al gewezen op het feit dat je die echt heel snel moet regelen, maar het is ook wel lastig. Hoe kies je nu uit zoveel fotografen de perfecte match voor jullie? (Het vinden van deze website is al een mooie stap natuurlijk ; ).

Pinterest

Onze oplossing: bekijk nog eens een keer je Pinterest-account en zie of je daar niet meerdere keren dezelfde namen ziet verschijnen. Onder aan je pins staat “Gepind vanaf …” en mocht je nu merken dat je vaak dezelfde namen tegenkomt dan kan dit een signaal zijn dat je jullie bruidsfotograaf al hebt gevonden! Lees je dit artikel en denk je: “wat is Pinterest?”. Ik ga heel snel een artikel schrijven over hoe je Pinterest kunt gebruiken bij je bruiloft, dus ik hou je op de hoogte.

Hoe vind ik mijn bruidsfotograaf via Pinterest? Een oplossing in 4 stappen. | Schermafbeelding 2014 03 16 om 08.18.08 1172x680

Nog geen bruidsfotografieboard

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je alleen maar foto’s van buitenlandse fotografen hebt gepind. Wat je dan kunt doen is als volgt:

1. Maak een nieuw board aan waarin je heel bewust op zoek gaat naar je (Nederlandse) trouwfotograaf. Je hoeft niet direct dit board vol te zetten met talloze foto’s, maar je kunt hier in ieder geval langzaam een nieuwe verzameling aanleggen met daarin foto’s die je mooi vindt. Bijvoorbeeld foto’s van emotionele momentjes, foto’s van prachtige details, mooie overzichten van locaties of foto’s waarop je de gasten kunt terugzien. Kom je ergens een bijzondere foto tegen: pinnen!

2. Kijk of je 1 of meerdere fotografen vaker tegenkomt. Wij merken vaak, wanneer we van onze bruiden (jup: vaak dames!) mee mogen kijken naar hun pins, dat we al diep verstopt, terug te vinden zijn in hun boards. We zien dan vaak foto’s van trouwlocaties, van een mooie trouwjurk of van details en emotionele momentjes. Wanneer je ziet dat je 1, 2 of misschien wel 3 fotografen vaak pint, dan kan dat betekenen dat dit jullie trouwfotograaf is!

3. Bekijk de website, portfolio, de referenties en de prijslijst van elke fotograaf en zie of ook dit allemaal bij jullie past. Misschien dat je van de 3 fotografen dan nog 2 overhoudt en informeer meteen naar zijn/haar/hun beschikbaarheid.

4. Heb je ‘de perfecte trouwfotograaf’ gevonden? Twijfel dan niet om meteen langs te gaan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of indien je echt zeker bent van je zaak: boeken en afstrepen van je to-do-list.

Hoe vind ik mijn bruidsfotograaf via Pinterest? Een oplossing in 4 stappen. | Bruidsfoto Awards Inzendingen 020

Laatste tip

Nog een laatste tip: wij horen van onze buitenlandse collega’s dat veel bruiden enorm veel foto’s pinnen en dan hopen dat hun bruidsfotograaf al die foto’s tijdens hun trouwdag gaat maken. Hoewel het natuurlijk super inspirerend is om zoveel mooie beelden bij elkaar te zien willen we jullie ook meegeven dat dat de verrassing alleen maar uit je reportage weghaalt. Je zit dan straks naar ‘andermans foto’s’ te kijken in plaats van naar je eigen trouwfoto’s en dat wil natuurlijk niemand.

En ben je nu benieuwd naar onze eigen Mon et Mine-Pinterest-pagina. Klik dan even hier.

Geen reacties
3
Mar
2014

Workshop Bruidsfotografie | Bruidsfotografie Workshop 015

Sinds een tijdje geven we workshops over bruidsfotografie. We proberen tijdens de workshops zoveel mogelijk nuttige en bruikbare tips te geven en daarnaast onze cursisten naar huis te sturen met een set nieuwe vaardigheden. Tijdens onze workshops gaan we in op onze visie, bedrijfsvoering, techniek en praktijk van fotografie en daarnaast marketing. En afgelopen zaterdag was het tijd voor onze tweede workshop die in deze vorm plaatsvond.

Het superlieve bruidspaar Erik & Kristel, dat in 2012 getrouwd is bij Rijk van de Keizer in Amsterdam, stond deze dag model. En Kristel had er voor gezorgd dat kleine details van hun kleding afgestemd waren op de bosrijke omgeving! Hierbij een kort overzicht van het beeld dat we die dag gemaakt hebben.

Mocht je nu benieuwd zijn naar de workshops die we geven en je wilt op de hoogte gehouden worden: mail ons dan even via deze link.

Workshop Bruidsfotografie | Bruidsfotografie Workshop 008

Workshop Bruidsfotografie | Bruidsfotografie Workshop 003

Workshop Bruidsfotografie | Bruidsfotografie Workshop comp

Workshop Bruidsfotografie | Bruidsfotografie Workshop comp2

Workshop Bruidsfotografie | Bruidsfotografie Workshop 005

Workshop Bruidsfotografie | Bruidsfotografie Workshop 004

Workshop Bruidsfotografie | Bruidsfotografie Workshop 006

Workshop Bruidsfotografie | Bruidsfotografie Workshop 007

Workshop Bruidsfotografie | Bruidsfotografie Workshop 010

Workshop Bruidsfotografie | Bruidsfotografie Workshop 011

Workshop Bruidsfotografie | Bruidsfotografie Workshop 012

Workshop Bruidsfotografie | Bruidsfotografie Workshop 013

Workshop Bruidsfotografie | Bruidsfotografie Workshop 014

Reviews van onze cursisten:

Hermine en Ramon maken geen geheim van hun visie op fotograferen en het bedrijf. Ze praten niet alleen over transparant zijn, ze zijn het ook! Aan het eind van de dag weet en kun je niet alleen veel meer, je hebt er ook nog meer zin in bruiloften fotograferen gekregen! – Jan Verburg

De workshop van Mon te Mine is openhartig en transparant. Het is fijn om zo geïnspireerd te worden door twee zeer bevlogen mensen. Een waardevolle dag die mij weer gesterkt heeft om nu echt keuzes te gaan maken. ‘Doen wat je leuk vindt’!Gea Laar

De workshop bij mon et mine is mindblowing! De workshop is rijk aan inhoud, lekker afwisselend en vooral heel compleet om jezelf en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.Annemarie Dufrasnes

Na een gemiddelde workshop kom ik thuis en plof ik k.o. op de bank. Bij jullie workshop was het anders: vol energie heb ik meteen een blog geschreven en tot laat in de avond doorgewerkt. Jullie totale openheid over alles wat jullie doen maakt het een totaal andere workshop dan vele anderen. Maar ik moet natuurlijk niet teveel vergelijken, haha! Jullie tip om geen werk te bekijken van andere bruidsfotografen was eigenlijk best wel een eye-opener: dit geldt denk ik voor alle takken van fotografie, ga niet bij elkaar lopen snuffelen, maar maak je eigen werk!Joyce Schieven

Voor mij was het echt een geweldige workshop. Jullie open- en eerlijkheid hebben mij enorm geïnspireerd en gemotiveerd om een nog betere fotograaf te worden … super dag! -Bianca Rijkenbarg

Een hele inspirerende workshop met veel nieuwe inzichten op zakelijk gebied, maar ook met handige tips&tricks over het gebruik van lenzen, camera instellingen en nabewerking.
Echt een aanrader!!Josje Karstanje

Hermine en Ramon, bedankt voor deze mooie, leerzame dag! Jullie professionaliteit, enthousiasme en liefde voor het vak is geweldig inspirerend!Erica van der Graaf

Een workshop waar de passie voor het vak vanaf straalt. Heel inspirerend, openhartig en transparant. Jullie zien ons niet als (toekomstige) concurrenten, maar delen jullie kennis en ervaringen. Dat maakt jullie echte professionals. Ik vind jullie samenwerking en onderlinge verdeling ook geweldig om te zien. Jullie vullen elkaar goed aan. Vol energie ben ik na deze workshop thuis gekomen. Bedankt daarvoor!Eveline Hollanders

Super leuke en goed verzorgde workshop, Ramon en Hermine waren heel open over hun visie en hun insteek wat betreft marketing en bedrijfsvoering. Heerlijk begin van het trouwseizoen, ik ging vol inspiratie en ideeen weer richting huis. – Ilse Hetterscheid

Hermine en Ramon, ik wil jullie nog een keer bedanken voor jullie supergave workshop van afgelopen zaterdag! Ik heb er echt weer een enorme boost van gekregen en ben nog steeds aan het nagenieten. Niet normaal wat ik geleerd heb zeg! Ga vooral zo door zou ik zeggen. - Hanne Scheppink

 

2 reacties
28
Feb
2014

8 uur trouwfotografie | myWed Awards Wedstrijd 001

Misschien was het jullie al opgevallen. En misschien ook wel helemaal niet. We hebben in ieder geval het minimum aantal uren dat we op een bruiloft komen verhoogd naar 8 uur. We hebben een aantal redenen voor deze bewuste keuze en die delen we graag met jullie.

Langer aanwezig zijn bij de bruiloft

We hebben de tijd nodig om jullie verhaal te vertellen. Wanneer je een paar uur bij een bruiloft bent, maak je vaak één onderdeel mee, zoals de ceremonie, de voorbereidingen of het diner. Wanneer je meer uren aanwezig bent kun je automatisch ook meer vertellen met je foto’s. Maar we merken dat vaak ook juist de momenten om de “officiële” momenten heen heel waardevol zijn, zoals de voorbereidingen en het moment dat jullie elkaar voor het eerst zien. Of juist de speech van je vader tijdens het diner. Vooral later zijn deze momenten van groter belang, ook al lijken ze op het eerste gezicht niet zo van belang te zijn. De foto’s waarbij jullie even met een paar gasten staan te kletsen over hoe heerlijk het diner was of het moment vlak voor jullie elkaar gaan zien zijn later van zo’n groot belang dat we absoluut zoveel mogelijk willen fotograferen.

8 uur trouwfotografie | bruidsfotografie belgie sechry 038

Onderdeel worden van jullie trouwdag

Voor ons is het opgaan tussen de gasten en onderdeel worden van de dag altijd belangrijk, zodat we minder opvallen en we beter de echte momenten kunnen vastleggen. Het duurt altijd heel even voordat wij inblenden tussen de gasten. Eerst is het nog van “heej, een fotograaf!”, maar na een aantal uur ziet niemand ons nog rondlopen, omdat we gewoon opgegaan zijn in de menigte.

Een bruidsreportage duurt gemiddeld 10 uur

We hebben eens al onze bruidsreportages van 2013 naast elkaar gelegd en gekeken hoe lang we gemiddeld aanwezig waren. Het gemiddelde kwam uit op 9,95 uren, afgerond 10 uur fotografie dus. En daar zit best verschil in. Het ene stel boekte ons 6 uren en het andere stel 15 (!), maar toch blijkt dat veel van de stellen kozen voor een wat langer aantal uren dan ons minimum was. Reden temeer om toch eens ons minimale aantal uren omhoog te doen. Het is namelijk ook gewoon superleuk om een “lange” dag te fotograferen. Je kunt dan een verhaal van begin tot einde maken en dat is waar het voor ons om draait.

8 uur trouwfotografie | Bruidsfotografie Te Werve Rijkswijk 044

Wat kun je zoal vastleggen in 8 uur bruidsfotografie?

Omdat een term als “8 uur” of “10 uur” niet zoveel zegt hebben we een paar voorbeeldscenario’s bedacht. Dit zijn indelingen die we vaker meemaken op een bruiloft en hoewel jullie draaiboek niet 1 op 1 hetzelfde zal zijn bestaat de kans dat er overlap is. Makkelijk om dus even naar te kijken wanneer je bepaalt wat wij voor je mogen fotograferen.

 9:30 voorbereidingen van de bruid en de bruidegom, op verschillende locaties, start van onze bruidsreportage
11:30 bruid en bruidegom zien elkaar voor het eerst deze dag (First Look)
11:45 fotoshoot op locatie (vaak in de natuur of juist op een geweldige stedelijke locatie, liefst tenminste 1,5 uur)
13:15 aankomst bij de trouwlocatie
13:30 begin van de ceremonie
14:15 einde van de ceremonie, tijd voor taart, toost en felicitaties
16:30 einde van de receptie, tijd om in te checken in het hotel en even op te frissen
17:00 begin diner, eerste speech, wijn op tafel, gesprekken starten en voorgerecht komt op tafel
17:30 wij gaan naar huis

Een ander voorbeeld is juist wanneer we vanaf de ceremonie tot een deel van het feest aanwezig zijn. We beginnen dan in de ochtend bij de voorbereidingen, bijvoorbeeld rond 10:00 en eindigen na het eerste uur van het feest dat vaak rond 21:00 echt op gang komt. Je zit dan al snel aan 12 uur, maar je hebt dan ook wel de complete dag op de foto staan. Wij kijken graag met jullie mee naar jullie draaiboek en doen een paar voorstellen qua tijdsbestek, zodat jullie zelf de keuze maken wat jullie gefotografeerd willen hebben en wat dien. En bij twijfel: wij fotograferen vaker de voorbereidingen dan het feest ; )

8 uur trouwfotografie | Bruiloft Amsterdam Westergas Fabriek 042

Een waardevolle tip

En nog een laatste tip van onze kant. Als je twijfelt tussen uren en album, kies dan voor extra uren. Een album kun je altijd later nog bestellen. De uren van je trouwdag krijg je nooit meer terug. En zie het gewoon als een langetermijnsinvestering. Je kunt namelijk nu nog gemakkelijk heel veel onthouden van jullie trouwdag, maar over een jaar weet je waarschijnlijk al niet meer wat je nou precies had geregeld qua gerechten voor het diner of de vraag of het nou vroeg donker was of niet. Onze reportages zijn er op ingesteld om jullie een zo realistisch, maar natuurlijk wel ‘mooi’, beeld te geven van jullie dag.

3 reacties