Blog | Mon et Mine

Nieuwe trouwalbum voorbeelden

26 april 2016 | By Recente Bruidsreportages, Trouwalbums | No comments

Whoohoo! Het nieuwe trouwseizoen begint bijna en daar horen ook nieuwe voorbeeldalbums bij. Om te laten zien aan alle bruidsparen die eind 2016, of ergens in 2017 gaan trouwen. Vandaar dat we een kort filmpje hebben gemaakt om een mooie impressie te geven van een aantal mogelijkheden.

Deze trouwalbums zijn leverbaar in sterke leersoorten, maar ook linnen of “animal friendly leather” is een optie. En… wat dacht je van die prachtige albumdoos? We bieden deze sinds kort aan en zijn behoorlijk trots op deze combinatie. Een geweldige manier om je album lang mooi te houden.

Wil je de albums een keer bij ons thuis komen bekijken? Neem dan vooral contact op via ons contactformulier. Tot snel!

Read More

Grand Cafe aan de Beek & De Boerderij Arnhem

25 april 2016 | By Locaties, Recente Bruidsreportages | No comments

Grand Cafe aan de Beek - De Boerderij Arnhem-002

Trouwen in Arnhem; je hebt heel veel locaties waar je uit kunt kiezen, maar twee van onze favoriete locaties (nu al!) zijn Aan de Beek en De Boerderij. Ramon is heel lang geleden wel eens bij De Boerderij geweest voor een bruiloft (toen we ook nog apart van elkaar fotografeerden) en nu ze een prachtige serre hebben is de locatie nóg aantrekkelijker geworden.

De Boerderij in Arnhem

Deze locatie is een heerlijke mix tussen chique en hip. Het is een sfeervolle plek waar je enorm veel opties hebt. Je kunt bijvoorbeeld binnen trouwen, je kunt in de serre trouwen en natuurlijk op het vlonder, buiten. Het vlonder is geschikt voor maximaal 50 mensen. En de locatie is echt heel bijzonder. Je zit namelijk midden in Sonsbeek park en als je veel van natuur en oude bomen houdt, dan moet je hier zijn.

Een tijdje geleden heb ik hier zelf gedineerd en ik kan dan ook zeggen dat je hier heerlijk kunt eten 😃

Aan de Beek, Sonsbeekpark

Trouwen bij Aan de Beek in het Sonsbeekpark is, denk ik, net zo mooi. Het is nét iets anders, want de locatie is van zichzelf enorm licht. Je hebt een mooi gedeelte waar je binnenkomt, met rondom ramen en lichtinval, je hebt boven ook een gedeelte waar je de ceremonie zou kunnen doen, maar de ruimte die direct aan de beek ligt… wow! Rondom glas, van vloer tot plafond en overal om je heen prachtige bomen, grasvelden, water, heuvels, je zou bijna denken dat je in het buitenland bent. Ik ben een beetje verliefd geworden op deze ruimte. Perfect voor je ceremonie, of je nu in de lente, zomer, herfst of winter trouwt. Toen ik met Robiena, evenementmanager bij “Arnhem Evenentenlocaties”, sprak en begon over het trouwen in de winter op deze plek, begonnen we meteen ideeën uit te wisselen. Stel je voor dat het buiten sneeuwt en je hier lekker warm binnen zit. Maar dan wel op een manier dat je die sneeuw en het winterlandschap volledig kunt beleven. Met warme chocolademelk, cappuccino en misschien een glaasje wijn. Ik kan niet wachten tot we hier mogen fotograferen!

 

Bloemen: Flori di Rose, Oosterbeek

Read More

Het verhaal achter de trouwfoto: op naar de ceremonie

22 april 2016 | By Informatief, Recente Bruidsreportages | No comments

verhaal-achter-trouwfoto-001

De Chinese en Nederlandse bruiloft van Warner & Iris, één van de eerste bruiloften van het trouwseizoen van 2015. Ja oké, misschien hadden we in februari inderdaad al een winterbruiloft gefotografeerd, maar het is toch anders om aan het begin van een seizoen te staan na een lange periode van winter. Deze bruiloft blijft heel erg bijzonder voor ons, omdat het zo’n internationaal gemeleerd gezelschap was. Warner & Iris besloten om te trouwen op deze plek, omdat ze hem vanuit Warners jeugd al kenden en toen Iris ten huwelijk gevraagd werd wist ook zij eigenlijk meteen al: we gaan trouwen bij Het Roode Koper.

Deze foto is eigenlijk een soort groepsfoto. Niet zo’n groepsfoto zoals je hem vaak ziet, mensen staan allemaal in een rij naast elkaar en kijken in de camera, maar juist een groepsfoto waarbij mensen vastgelegd zijn zoals ze echt zijn. De gasten lopen vanaf het terras naar de trouwceremonieplek, buiten in de tuin. Je kunt in het linkerdeel van het gebouw een raam open zien staan, hier deed Iris haar voorbereidingen. Ik vermoed dan ook dat 1 van haar bruidsmeisjes kijkt of de gasten al zitten, zodat de bruid aan kan komen lopen. Je ziet ook dat Iris haar Chinese familie en Warners Nederlandse familie aanwezig is op deze dag. Op de voorgrond staan een paar mensen te wachten tot ze kunnen gaan zitten, terwijl op de achtergrond nog mensen met baby’tjes lopen, of extra uitkijken dat ze niet van het heuveltje naar beneden glijden. Een compleet verhaal dus in 1 enkel beeld. Het is ook een klassieke en tijdloze foto. Deze trouwfoto is in 2015 gemaakt, maar had ook prima in 1985 of in 2025 gemaakt kunnen worden. De foto heeft ook meerdere lagen. Je hebt de voorgrond van wachtende mensen, het middelste deel van mensen die aan komen lopen en op de achtergrond het Roode Koper met daarin een wachtende bruid. Wat een heerlijke locatie toch om te trouwen, zo perfect uitgezocht door dit bruidspaar!

 

Styled Shoot Heerlijk & Hecht bij Domaine D’Heerstaayen

15 april 2016 | By Locaties, Recente Bruidsreportages | 2 Comments

Domaine d Heerstaayen Bruiloft Winter-003

Wanneer je gaat trouwen in de herfst of wanneer je een winterbruiloft hebt, kies je vaak voor net even ander eten dan tijdens een zomerse bruiloft. En om die reden presenteert Heerlijk & Hecht hun winterse taartentafel. Met een klassieker zoals de Merengue-taart (ditmaal met winters fruit), maar ook een kardemom-taartje, amandelcake, muffins met een “anders dan anders topping” en gestoofde peertjes met karamel.

Read More

Tips voor je bruidsreportage

14 april 2016 | By Informatief, Recente Bruidsreportages | No comments

Bruidreportage tips-007

Tijdens onze kennismakingsgesprekken krijgen we heel vaak vragen. Soms over hoe wij met Mon et Mine begonnen zijn, soms over te gekke leveranciers voor je bruiloft en soms over wat we nou eigenlijk de hele dag doen, als bruidsfotograaf zijnde.

Maar we krijgen ook wel eens de vraag of we nog goede tips hebben voor wat betreft de bruiloft zelf. We hebben immers rond de 300 bruiloften meegemaakt en daarom best wat ervaring. Vandaar deze blogpost met 14 tips voor de bruidsreportage.

Tips voor tijdens de fotoshoot op je trouwdag

Wanneer je veel spullen mee wilt nemen voor tijdens de fotoshoot is het een idee om een vriend of vriendin mee te nemen. Deze persoon kan dan de spullen dragen die jullie niet meer vast kunnen houden in verband met de trouwjurk en het boeket. We zijn niet direct voorstander van extra mensen tijdens de fotoshoot, omdat de sfeer toch net iets anders is, maar aan de andere kant: heb je veel spullen, maak dan gebruik van het feit dat veel mensen het superleuk vinden om mee te lopen. Read More

Loveshoot Elburg | Cindy & Christiaan

10 april 2016 | By Bruidsfotografie, loveshoots | No comments

Loveshoot Elburg Lucca-002

Het gaat regenen en de loveshoot moet echt vandaag plaatsvinden. Oeps. Paniek. Maar in Elburg zijn niet echt hele goede binnenlocaties te vinden, toch? Nou gelukkig wel dus :) We hadden die ochtend twee binnenlocaties ivm de regen weten te regelen. De eerste locatie is het übergezellige tentje “Lucca“. We hadden hier al een paar keer gegeten en vonden het er zo leuk uitzien van binnen. Dat was dus locatie 1. En ik wist dat de voormalige Shoeby-winkel ook leegstond dus hoppa: locatie 2!

We besloten om zoveel mogelijk buiten foto’s te maken, maar op de momenten dat het echt ging regenen, gingen we naar binnen. Een fijne afwisseling qua locaties dus. Mét cappuccino en een kopje thee. Elburg kan zo leuk zijn! :)

Read More

Het verhaal achter de trouwfoto: hand in hand

7 april 2016 | By Informatief, Recente Bruidsreportages | No comments

verhaal-achter-trouwfoto-003

Wanneer je gaat trouwen bij Rhederoord, kies je er al snel voor om foto’s te maken in de directe omgeving. Er is namelijk een prachtige tuin aanwezig, helemaal netjes aangelegd en je kunt er ook voor kiezen om recht voor het gebouw op de foto te gaan. Maar op de een of andere manier willen we graag zelf “meer”. Dus net even een ander hoekje, of net even een plek waar weinig andere fotografen fotograferen. We doen er dus altijd ons best voor om vernieuwde trouwfoto’s te maken. Zo ook hier. Marcel en Pieter-Bas kozen deze geweldige trouwlocatie uit en omdat we er al een paar keer geweest waren wisten we een hekje te vinden om , na een korte wandeling, precies hier uit te komen. Een weiland met rustieke oude bomen en hier en daar een koe.

Waarom we deze trouwfoto zo mooi vinden? Nou het is bijna een film-still zo. Een klassiek beeld, met die hoed van Marcel, hun trouwlocatie op de achtergrond en net allebei dat been dat loskomt van de grond. Toegegeven, je moet er iets voor over hebben om hier op de foto te gaan, maar het is het absoluut waard.

 

Loveshoot ’t Harde | Vera & Bernard

5 april 2016 | By loveshoot-featured, loveshoots | No comments

Loveshoot Heide t Harde-003

Langzaam maar zeker begint de natuur steeds groener te worden. En daarom namen we Bernard en Vera mee naar de heide bij ’t Harde. Een plek die in zowel de lente, zomer, herfst en winter bijzonder mooi is. En misschien ook wel een heel klein beetje hipster. Maar dat zagen we pas toen we begonnen met de loveshoot.

Bernard en Vera trouwden in 2012 en we vonden het superleuk om met hen een aantal mooie foto’s te maken. De vorige keer waren we op een industriële fotolocatie en nu juist op een natuurlijke plek. Daarbij vonden we het heel gezellig om, bijna 4 jaar later, te kletsen over hoe het met hun en ons gegaan was de afgelopen jaren. Uiteraard spraken we over kinderen, het altijd blijven (door-)leren en nieuwe plannen maken voor de toekomst.

De fotoshoot was misschien een beetje aan de koude kant en daarom vinden we het zo onwijs lief dat Vera & Bernard dat totaal niet lieten merken. Nu waren ze sowieso al lekker knuffelig, dus dan merk je natuurlijk ook minder van de omstandigheden. Al met al voor ons in ieder geval een hele fijne shoot om te doen. En dat plakje bananenbrood op het einde was ook te gek.

Heel erg bedankt dat we jullie mochten vastleggen! Read More

Loveshoot Roermond | Kim & Sander

31 maart 2016 | By loveshoot-featured, loveshoots, Recente Bruidsreportages | No comments

Loveshoot Roermond-009

Een loveshoot in Roermond. Nou eigenlijk, net buiten Roermond, want we wilden naar de Eci Cultuurfabriek, maar die was pas veel later die middag geopend. Dus we besloten om naar het prachtige natuurgebied “De Meinweg” te gaan. In een ver en romantisch verleden zijn Ramon en ik hier wel eens naartoe gefietst, maar ditmaal namen we de auto.

Voor mensen die al een tijdje ons blog volgen: het klopt. We hebben Kim & Sander eerder gefotografeerd tijdens een loveshoot in Eindhoven. Kim is Ramons zusje en dus vragen we haar af en toe om model te staan. Gewoon omdat het soms leuk is om nieuwe dingen uit te proberen qua fotografie. Dus Kim & Sander gingen op de foto. Tussen de buien door ;)

Read More