Bruidsfotografie Mon et Mine | Blog | Bruidsreportage - Trouwreportage - Bruidsfotograaf
22
Apr
2014

Pinterest, wat is het?

Ongeveer anderhalf jaar geleden ontdekte ik een nieuwe bezigheid: pinnen op Pinterest. Ik vroeg eerst een invite aan via anderen en toen ik eindelijk kon beginnen ging er een wereld voor me open. Zie Pinterest als een digitale moodboard; een online plek waar je al je visuele notities op kunt slaan. Wanneer je bijvoorbeeld een te gekke trouwjurk ziet hoef je nu niet langer de complete website op te slaan in je bookmarks, nee je kunt gewoon alleen die ene specifieke foto opslaan!

Schermafbeelding-2014-03-16-om-08.18.08-1172x680

Lees meer..

Geen reacties
14
Apr
2014

Hip bruidspaar dat binnen gefotografeerd wordt ivm de regen buiten.

Ik ben geen weddingplanner. Gelukkig niet, want daar zijn echt een paar toppers in te vinden (mail ons voor een paar namen ; ). Maar wel valt het me op dat veel trouwagenda’s een vertekenend beeld geven van wanneer je achter je fotograaf aan moet.

Ik lees regelmatig dat je je bruidsfotograaf zo rond “6 maanden voor je trouwdag” moet gaan zoeken. En dan denk ik: ”paniek!”. Paniek, omdat wij, en een aantal van onze tofste collega’s, vaak voor met name de populaire trouwmaanden mei, juni, augustus en september, al máánden van te voren volgeboekt zijn. Neem nou bijvoorbeeld 21 juni van dit jaar: in totaal 5 aanvragen voor gehad. Of een datum als 15 mei, de dag voor een vrije donderdag:16 maanden van te voren geboekt!

Het is niet mijn bedoeling om je bang te maken, ik wil je alleen er op wijzen dat het helemaal niet raar is om te beginnen met de combinatie “trouwlocatie, datum en bruidsfotograaf”. Daarom mijn tip van de week: wil je trouwen in mei of juni, ga dan echt nu alvast op zoek naar jullie perfecte match qua fotografie, want voor je het weet zit jullie droomfotograaf al vol. En als hij of zij al geboekt is/zijn, vraag dan gewoon of je wat namen van toffe collega’s kunt krijgen, want veel fotografen werken samen om jou te helpen bij het vinden van dé trouwfotograaf voor jullie bruiloft.

Geen reacties
10
Apr
2014

Foto van de bruid die vlak voor de trouwceremonie de trap oploopt.

Trouwen in de lente bij zo’n mooi kasteel. En ook al geven ze regen aan toch geluk hebben met het weer. Annelieke en Willem waren de geluksvogels van deze dag! Nu vraag je je misschien af waar ze getrouwd zijn en dat is gedeeltelijk in Amersfoort. De gemeentelijke ceremonie vond plaats in de zaal in het gemeentehuis waar wij wel vaker komen. Een prachtige goudkleurige zaal met grote lichte ramen.

En tijdens de fotoshoot hadden we nog bloesem ook! Iets wat je niet snel zou verwachten, zo vroeg in april. En omdat de fotoshoot in twee delen opgedeeld was hebben we ook nog foto’s kunnen maken bij Kasteel Staverden, waar de kerkelijke ceremonie plaats zou vinden.

Een dag om niet snel te vergeten met een knalfeest, een boeket met mijn Pioenrozen, Lathyrus en Ranonkels, heel veel turquoise (mijn lievelingskleur op het moment) en heerlijke taart. Veel geluk in de toekomst Annelieke & Willem!
Lees meer..

Geen reacties
7
Apr
2014

Ze zeggen dat als je iets echt graag wilt je daar voor moet gaan. Onderdeel van het „echt graag iets willen” is dat de wereld weet dat jij dat heel graag wilt. Vandaar dan ook deze blogpost. Een blogpost met onze „bruidsfotografie wensen”, want je weet maar nooit! Misschien lees je dit en denk je: „ik heb zo’n bruiloft!”. Laat het dan vooral even weten ;)

 

Foto bij rode telefoonhokjes in Londen.
Hermine: Ik heb maar 1 hele grote wens voor wat betreft „zou ik nog graag een keer vastleggen qua bruiloft” en dat is een bruiloft „aan de overkant”, in het buitenland dus. En dan niet aan de overkant van de oceaan in Amerika, maar veel dichterbij, namelijk in Groot Brittannië of Ierland. Denk dan aan het heuvellandschap van Wales, aan die pittoreske stadjes en wijdse uitzichten in Schotland en in het noorden van Engeland, maar ook gewoon alle andere typische Britse kastelen, landgoederen en kerkjes lijken me fantastisch om te fotograferen. En laten we maar niet eens beginnen over hoe graag ik naar het wonderschone Ierland zou willen…
Ik kijk al, sinds ik jong ben, naar series als Downton Abbey, Pride and Prejudice, Midsummer Murders en zo’n beetje elke andere serie waarin kostuums, drama, mysterie en heel veel prachtige accenten naar voren komen. Dus als ik ook maar de kans zou krijgen om te gaan: ga ik!
 De Eiffeltoren in Parijs of is het toch Paris Paris in Las Vegas.
Ramon: Mijn bruidsfotografie-wens is juist totaal anders. Daar waar Hermine liever het plattelandse, natuurlijke zou willen fotograferen, zou ik juist heel graag zo’n echte chique locatie fotograferen die je alleen in James Bond-films tegenkomt. Denk aan een gigantische balzaal met overal kaarslicht, gigantische ramen en rijkelijk versierde kroonluchters. Een supermooie zaal in Wenen bijvoorbeeld, met van die gouden versiersels, lange gedrapeerde gordijnen en over het algemeen een bijzondere uitstraling dus.
 Een artistieke zwart-wit foto van stalen stoeltjes en schaduwen bij het Getty Museum in Los Angeles.
Samen: Vorig jaar kregen we een aanvraag voor Noorwegen. Maar omdat we de dag na die bruiloft in Zuid-Frankrijk zaten voor een bruiloft konden we hem dus niet fotograferen. Gemiste kans! Daarom toch nog even een extra „yes please!” van onze kant. Trouwen in Noorwegen, maar ook Zweden en Finland en Denemarken en Ijsland (en en en) lijkt ons geweldig om een keer mee te maken. Natuurlijk kunnen we daar gewoon naar toe voor een vakantie, maar als we nou juist zo’n plek zouden fotograferen, dan zou dat te gek zijn…. Dus ga je trouwen in Noorwegen (of één van die andere landen), laat het ons horen.
Mocht je nou, na het lezen van al die wensen, denken: “ja daar herken ik me in”, dan horen we het dolgraag natuurlijk! We gaan het natuurlijk niet gratis doen, maar wie weet kan ons enthousiasme jullie overtuigen om ons mee te nemen : )

Zonsondergang op het strand van Santa Monica in Amerika

Geen reacties
1
Apr
2014

Stijvol opgemaakte dinertafel met citroenen, naamkaartjes en gele styling.

Het European Wedding Congres van dit jaar duurde twee dagen. We hebben gisteren al geschreven over de eerste dag, waarbij een aantal internationale sprekers aanwezig waren, maar we waren ook aanwezig bij dag 2. Eigenlijk zou ik (Hermine) alleen de workshop van Jana Williams bezoeken, maar halverwege de dag vroeg Anouschka Rokebrand of ik ook een aantal foto’s wilde maken van de gestylde tafels.

Geen probleem natuurlijk! Er waren namelijk 12 gestylde tafels aanwezig die diezelfde dag door 12 weddingplanners in hun eigen stijl gestyled waren. Don Florito had gezorgd voor prachtige bloemen, terwijl de weddingplanners zelf voor drukwerk, servies en stylingselementen hadden gezorgd. Een supertoffe plek dus om foto’s te maken! Lees meer..

Geen reacties
26
Mar
2014

Omdat het buiten regende moesten we binnen trouwfoto's maken bij het Energiehuis in Dordrecht. De eerste bruidsreportage van het seizoen. Het is altijd weer even spannend. Natuurlijk heb je de hele winter door gefotografeerd, weet je precies hoe je camera werkt en dat het natuurlijk precies deze dag gaat regenen, maar toch is het nog even afwachten “of alles nog werkt”. Maar goed: de bruiloft van Linda & Leon dus! Een superaardig stel dat in de lente is getrouwd. Omdat hun gemeentelijke huwelijk al eerder dit jaar plaatsvond, waren wij aanwezig voor de kerkelijke inzegening in Strijen. Een plaatsje waar wij nog nooit eerder geweest waren. Omdat het behoorlijk regenachtig was die dag, gingen we foto’s maken bij het energiehuis in Dordrecht. Deze locatie kenden we nog van vorig jaar en daarom was het niet verkeerd om daar weer eens terug te keren. Wat deze dag voor ons echt speciaal maakte was het feit dat, ook al regende het, dit stel nog steeds superlief naar elkaar en naar hun gasten was. Dat we na de receptie nog even een minishoot, buiten bij ondergaande zon, konden doen. Dat er spontaan een thema voor de bruiloft ontstond (Delfts Blauw) en dat we eindelijk, na een winter van opladen en bijleren weer konden fotograferen op een bruiloft. Een heerlijke manier om dit trouwseizoen te beginnen. Lees meer..

2 reacties
24
Mar
2014

Vintage trouwalbum met magnolia bloemen er bij.

Sinds een tijdje leveren we nieuwe albums. We hebben al die tijd gedacht dat we zo modern mogelijke albums moeten leveren, maar na lang overleg hebben we besloten om toch ook deze prachtige albums met mat papier te leveren.

Deze albums hebben fine-art (mat) papier en een lichte structuur. Het papier oogt warm wat een beetje een vintage-effect geeft, zonder echt nadelig te zijn voor onze heldere kleuren. Een album dat je echt even zelf moet vastpakken, want het is bijzonder mooi.

We hebben bij dit album gekozen voor een ivoorkleurige omslag met een laserprint van de namen van het bruidspaar. Daarnaast is dit album 25×25 centimeter en daardoor heerlijk compact en ook makkelijk mee te nemen. Qua omslagen kun je kiezen uit diverse leersoorten/kleuren, maar ook is het mogelijk om te gaan voor boekbinderslinnen of één van de andere stofsoorten.

Close-up foto's van een off-white trouwalbum en een detailfoto van de pagina's.

Drie trouwfoto's in een bruidsalbum van een vintage bruidspaar.

De beschikbare staaltjes die je kunt gebruiken voor onze fine-art trouwalbums.

Close-up van het fine-art paper dat we in onze vintage trouwalbums gebruiken.

Geen reacties
24
Mar
2014

Bruidsfotografie Hooge Vuursche-003

Afgelopen week vond het European Wedding Congres plaats bij Kasteel Hooge Vuursche te Baarn. Het door Anouschka Rokebrand en de NTBO georganiseerde congres was ditmaal niet alleen op Nederland gericht, maar juist op heel Europa! En met een heerlijke lunch en prachtige bloemen om te fotograferen, niet eens een heel verkeerde opdracht ;) Lees meer..

Geen reacties
16
Mar
2014

Bruidsfotografie-Te-Werve-Rijkswijk-001

Je gaat trouwen en misschien ben je al even bezig met de planning van deze te gekke dag met de superhandige inspiratie-website van Pinterest. De zoektocht naar de perfecte jurk, de perfecte trouwlocatie en de perfecte styling heeft al plaatsgevonden, maar wat moet je nu met je fotograaf? Je ceremoniemeester heeft je misschien al gewezen op het feit dat je die echt heel snel moet regelen, maar het is ook wel lastig. Hoe kies je nu uit zoveel fotografen de perfecte match voor jullie? (Het vinden van deze website is al een mooie stap natuurlijk ; ).

Pinterest

Onze oplossing: bekijk nog eens een keer je Pinterest-account en zie of je daar niet meerdere keren dezelfde namen ziet verschijnen. Onder aan je pins staat “Gepind vanaf …” en mocht je nu merken dat je vaak dezelfde namen tegenkomt dan kan dit een signaal zijn dat je jullie bruidsfotograaf al hebt gevonden! Lees je dit artikel en denk je: “wat is Pinterest?”. Ik ga heel snel een artikel schrijven over hoe je Pinterest kunt gebruiken bij je bruiloft, dus ik hou je op de hoogte.

Schermafbeelding 2014-03-16 om 08.18.08

Nog geen bruidsfotografieboard

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je alleen maar foto’s van buitenlandse fotografen hebt gepind. Wat je dan kunt doen is als volgt:

1. Maak een nieuw board aan waarin je heel bewust op zoek gaat naar je (Nederlandse) trouwfotograaf. Je hoeft niet direct dit board vol te zetten met talloze foto’s, maar je kunt hier in ieder geval langzaam een nieuwe verzameling aanleggen met daarin foto’s die je mooi vindt. Bijvoorbeeld foto’s van emotionele momentjes, foto’s van prachtige details, mooie overzichten van locaties of foto’s waarop je de gasten kunt terugzien. Kom je ergens een bijzondere foto tegen: pinnen!

2. Kijk of je 1 of meerdere fotografen vaker tegenkomt. Wij merken vaak, wanneer we van onze bruiden (jup: vaak dames!) mee mogen kijken naar hun pins, dat we al diep verstopt, terug te vinden zijn in hun boards. We zien dan vaak foto’s van trouwlocaties, van een mooie trouwjurk of van details en emotionele momentjes. Wanneer je ziet dat je 1, 2 of misschien wel 3 fotografen vaak pint, dan kan dat betekenen dat dit jullie trouwfotograaf is!

3. Bekijk de website, portfolio, de referenties en de prijslijst van elke fotograaf en zie of ook dit allemaal bij jullie past. Misschien dat je van de 3 fotografen dan nog 2 overhoudt en informeer meteen naar zijn/haar/hun beschikbaarheid.

4. Heb je ‘de perfecte trouwfotograaf’ gevonden? Twijfel dan niet om meteen langs te gaan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of indien je echt zeker bent van je zaak: boeken en afstrepen van je to-do-list.

Bruidsfoto-Awards-Inzendingen-020

Laatste tip

Nog een laatste tip: wij horen van onze buitenlandse collega’s dat veel bruiden enorm veel foto’s pinnen en dan hopen dat hun bruidsfotograaf al die foto’s tijdens hun trouwdag gaat maken. Hoewel het natuurlijk super inspirerend is om zoveel mooie beelden bij elkaar te zien willen we jullie ook meegeven dat dat de verrassing alleen maar uit je reportage weghaalt. Je zit dan straks naar ‘andermans foto’s’ te kijken in plaats van naar je eigen trouwfoto’s en dat wil natuurlijk niemand.

En ben je nu benieuwd naar onze eigen Mon et Mine-Pinterest-pagina. Klik dan even hier.

1 reactie
3
Mar
2014

Bruidsfotografie Workshop-015

Sinds een tijdje geven we workshops over bruidsfotografie. We proberen tijdens de workshops zoveel mogelijk nuttige en bruikbare tips te geven en daarnaast onze cursisten naar huis te sturen met een set nieuwe vaardigheden. Tijdens onze workshops gaan we in op onze visie, bedrijfsvoering, techniek en praktijk van fotografie en daarnaast marketing. En afgelopen zaterdag was het tijd voor onze tweede workshop die in deze vorm plaatsvond.

Het superlieve bruidspaar Erik & Kristel, dat in 2012 getrouwd is bij Rijk van de Keizer in Amsterdam, stond deze dag model. En Kristel had er voor gezorgd dat kleine details van hun kleding afgestemd waren op de bosrijke omgeving! Hierbij een kort overzicht van het beeld dat we die dag gemaakt hebben.

Mocht je nu benieuwd zijn naar de workshops die we geven en je wilt op de hoogte gehouden worden: mail ons dan even via deze link.

Bruidsfotografie Workshop-008

Bruidsfotografie Workshop-003

Bruidsfotografie Workshop-comp

Bruidsfotografie Workshop-comp2

Bruidsfotografie Workshop-005

Bruidsfotografie Workshop-004

Bruidsfotografie Workshop-006

Bruidsfotografie Workshop-007

Bruidsfotografie Workshop-010

Bruidsfotografie Workshop-011

Bruidsfotografie Workshop-012

Bruidsfotografie Workshop-013

Bruidsfotografie Workshop-014

Reviews van onze cursisten:

Hermine en Ramon maken geen geheim van hun visie op fotograferen en het bedrijf. Ze praten niet alleen over transparant zijn, ze zijn het ook! Aan het eind van de dag weet en kun je niet alleen veel meer, je hebt er ook nog meer zin in bruiloften fotograferen gekregen! – Jan Verburg

De workshop van Mon te Mine is openhartig en transparant. Het is fijn om zo geïnspireerd te worden door twee zeer bevlogen mensen. Een waardevolle dag die mij weer gesterkt heeft om nu echt keuzes te gaan maken. ‘Doen wat je leuk vindt’!Gea Laar

De workshop bij mon et mine is mindblowing! De workshop is rijk aan inhoud, lekker afwisselend en vooral heel compleet om jezelf en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.Annemarie Dufrasnes

Na een gemiddelde workshop kom ik thuis en plof ik k.o. op de bank. Bij jullie workshop was het anders: vol energie heb ik meteen een blog geschreven en tot laat in de avond doorgewerkt. Jullie totale openheid over alles wat jullie doen maakt het een totaal andere workshop dan vele anderen. Maar ik moet natuurlijk niet teveel vergelijken, haha! Jullie tip om geen werk te bekijken van andere bruidsfotografen was eigenlijk best wel een eye-opener: dit geldt denk ik voor alle takken van fotografie, ga niet bij elkaar lopen snuffelen, maar maak je eigen werk!Joyce Schieven

Voor mij was het echt een geweldige workshop. Jullie open- en eerlijkheid hebben mij enorm geïnspireerd en gemotiveerd om een nog betere fotograaf te worden … super dag! -Bianca Rijkenbarg

Een hele inspirerende workshop met veel nieuwe inzichten op zakelijk gebied, maar ook met handige tips&tricks over het gebruik van lenzen, camera instellingen en nabewerking.
Echt een aanrader!!Josje Karstanje

Hermine en Ramon, bedankt voor deze mooie, leerzame dag! Jullie professionaliteit, enthousiasme en liefde voor het vak is geweldig inspirerend!Erica van der Graaf

Een workshop waar de passie voor het vak vanaf straalt. Heel inspirerend, openhartig en transparant. Jullie zien ons niet als (toekomstige) concurrenten, maar delen jullie kennis en ervaringen. Dat maakt jullie echte professionals. Ik vind jullie samenwerking en onderlinge verdeling ook geweldig om te zien. Jullie vullen elkaar goed aan. Vol energie ben ik na deze workshop thuis gekomen. Bedankt daarvoor!Eveline Hollanders

Super leuke en goed verzorgde workshop, Ramon en Hermine waren heel open over hun visie en hun insteek wat betreft marketing en bedrijfsvoering. Heerlijk begin van het trouwseizoen, ik ging vol inspiratie en ideeen weer richting huis. – Ilse Hetterscheid

Hermine en Ramon, ik wil jullie nog een keer bedanken voor jullie supergave workshop van afgelopen zaterdag! Ik heb er echt weer een enorme boost van gekregen en ben nog steeds aan het nagenieten. Niet normaal wat ik geleerd heb zeg! Ga vooral zo door zou ik zeggen. - Hanne Scheppink

 

2 reacties