Blog | Mon et Mine

Bruiloft Landgoed Altembrouck | Carolin & Jan Willem

17 juni 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

bruiloft-landgoed-altembrouck-016

Jan Willem, deels Duits deels Nederlands en Carolin, volledig Duits, gingen trouwen in zowel Duitsland als België. En om het nog complexer te maken; met 2 Nederlandse bruidsfotografen. Ramon en ik dus : )

We begonnen die dag met het maken van foto’s in de kerk. Het was bijzonder om te zien hoe familieleden die elkaar niet heel veel zagen, elkaar omhelsden en dolgelukkig waren met deze fijne dag. Echt een compleet familiefeest dus. En dat was ook de opdracht die we mee hadden gekregen van Jan Willem en Carolin: natuurlijk een paar mooie foto’s van hun als echtpaar, maar echt die familiemomenten vangen.

Na de kerkdienst reden we naar het prachtige Altembrouck, een Vlaamse locatie, vlak bij de Nederlandse grens. Het bruidspaar maakte een grand entree en vervolgens begon de receptie. Met jazzbandje, een aantal acts die geheel pasten bij het thema “luchtvaart” en een uitgebreide taartentafel met zowel Vlaamse als Limburgse taartjes.

Ik vond zelf misschien het diner nog wel het meest bijzondere onderdeel van de dag. Er waren een aantal prachtige speeches, het eten was voortreffelijk en de dinerzaal was prachtig aangekleed met bloemen, gekleurde lampen en snoepjes op tafel. En toen het bruidspaar een schilderij en een gouache kregen van hun favoriete kunstenaar was de dag volgens mij compleet. We deden vervolgens nog een korte avondshoot, zagen hoe de gasten een kaarsje aanstaken en een wens deden, fotografeerden de eerste dans en de “familiedans” en toen zat de dag er voor ons weer op. Een lange, mooie dag waarbij we in drie landen zijn geweest.

Read More

Bruiloft Metaal Kathedraal Utrecht | Susanne & Albert

15 juni 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | 2 Comments

Bruiloft Metaal Kathedraal Utrecht-043

Het was eindelijk zover: we mochten een complete reportage maken bij de Metaal Kathedraal. Met Susanne en Albert in de hoofdrol natuurlijk, want zij waren de gelukkigen die deze locatie hadden uitgekozen voor hun dag. Dus trappelend van ongeduld begonnen we deze dag bij hun ouderlijke huizen.

Toen bruid en bruidegom klaar waren en ze elkaar hadden gezien, reden we direct naar de Metaal Kathedraal. We zouden hier namelijk ook alvast de fotoshoot doen. De locatie is best lastig om te omschrijven, omdat er zoveel te zien is. Het is een oude kerk die een aantal jaren gebruikt is als metaalconstructieplaats. En nu is het een culturele broedplaats waarbij de eerdere twee functies sterk naar voren komen. Boven heb je een geweldige sfeervolle trouwplek, terwijl je beneden onbegrensde mogelijkheden hebt qua ruimte. Het bruidspaar besloot dan ook om beneden te dineren aan lange tafels. Hoe tof!

Het was een heerlijke dag met geweldig veel bloemen, een persoonlijke huwelijksvoltrekking, een borrel met fijne hapjes, een kerkelijke verdiepingsceremonie en daarnaast ruimte voor zowel zonneschijn als een behoorlijke regenbui. En natuurlijk hebben we heel veel foto’s gemaakt van alle momenten. We zijn benieuwd naar jullie reacties!

Read More

Masterclass Bruidsfotografie

14 juni 2016 | By Recente Bruidsreportages, voor fotografen, Workshops | No comments

Kasteel-Wijenburg-Workshop-Bruidsfotografie-009

We merken het steeds meer: er is behoefte aan een goede workshop/masterclass waarbij men “les” krijgt in het fotograferen met lastige situaties. Want we weten allemaal dat bruiloften best pittig kunnen zijn qua fotografie.

Masterclass bruidsfotografie: lastige situaties

Op de vraag of mensen liever een wat algemenere workshop of toch echt een diepgaande Masterclass willen volgen was het antwoord heel duidelijk: Masterclass! En dus gaan we daarmee aan de slag. We geven dinsdag 11 oktober 2016 een Masterclass Bruidsfotografie bij Koetshuis Hulshorst (o.v.). en het wordt een lange dag. We beginnen namelijk om 9:00 en eindigen rond 21:00.

Tijdens deze dag zullen we ingaan op lastige lichtsituaties. We maken allemaal wel eens mee dat je binnen moet fotograferen en dat het bijzonder donker is. Hoe flits je dan op een flatteuze manier? En wat kun je nou het beste doen qua belichting tijdens het dansfeest. En je wilde eigenlijk met ondergaande zon de fotoshoot doen, maar nu het ineens begint te regenen moet je alsnog in een donkere binnenruimte foto’s maken van het bruidspaar. Op al dit soort situaties zullen we ingaan.

Daarnaast vragen we voorafgaand aan deze leerzame dag wat jullie eigen leerdoelen en vragen zijn. We proberen ons lesmateriaal hier op af te stemmen, zodat je met zoveel mogelijk antwoorden op je vragen naar huis gaat. Ons doel is om er voor te zorgen dat jullie met een nieuwe set skills naar huis gaan en zin krijgen om de lastigste situaties om te toveren naar je hand.

Een aantal reacties van voorgaande Masterclasses

Bevlogen! Eerlijk! Technische kennis bijgeschaafd! Theorie en praktijk op elkaar afgestemd! Stijlvol! Lekker eten :)! Mooie omgeving! Geduldig! Zeer boeiend! Inspirerend! – Liesbeth van der Garde

Ontzettend bedankt voor deze leerzame Masterclass! Erg fijn om aan de hand te worden meegenomen om verschillende dingen te kunnen proberen en uitvoeren! Het was een super dag, op een top locatie met heerlijke hapjes en drankjes! Bedankt voor jullie enthousiasme en ik kan weer helemaal voorbereid het trouwseizoen beginnen! – Martina Kelder
Mon et Mine Masterclass is een absolute aanrader voor de fotografen die meer uit hun fotografie willen halen, die niet genoeg van “OK” foto’s hebben en bereid zijn kritisch naar hun werk te kijken. Ramon en Hermine geven alle aandacht voor elke cursist en ze beantwoorden alle vragen heel open. – Elena Jongmans

Geef je nu op

De kosten zijn €595 ex 21% btw, je bent welkom van 9:00 tot een uur of 21:00 en de lunch en diner zijn natuurlijk inbegrepen. Mail ons je adresgegevens en we zien je snel!
Bruiloft-Amsterdam-Industrieele-groote-club-042

Bruiloft Industrieele Groote Club Amsterdam| Lauren and Robert

6 juni 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Bruiloft Amsterdam Industrieele groote club-023

Toen Lauren en Robert, twee Amerikanen, elkaar een aantal jaren geleden ontmoetten, hadden ze nooit gedacht te gaan trouwen in ons eigen Nederland. En toch gebeurde het. Hun familie en vrienden kwamen over naar Nederland en ze trouwden in onze hoofdstad Amsterdam. En niet zomaar ergens in Amsterdam, nee midden op De Dam, bij de Industrieele Groote Club.

We maken niet zo veel Amerikaanse bruiloften mee, misschien eens per jaar dat 1 van beiden Amerikaans is en daarom was het bijzonder om deze bruiloft te fotograferen. Lauren en Roberts bruiloft verschilde namelijk op een paar punten van een Nederlandse trouwerij: ze hadden 4 bruidsmeisjes en bruidsjonkers, hun ceremonie was “kort maar krachtig” en tijdens het diner hadden ze talloze speeches, stuk voor stuk emotioneel.

Wat wij zo mooi vonden aan deze dag is dat Lauren en Robert zo heerlijk expressief zijn. Ze durven hun emoties te tonen. Het ene moment schaterden ze van het lachen en het andere moment moest Robert huilen. En dat vind ik zo mooi: dat een bruidegom van blijdschap huilt. Is er een mooier compliment voor een bruid? Je kunt in hun ogen, hun glimlach en hun knuffelmomentjes wel zien hoe veel ze van elkaar houden en daar draait het om: echte liefde. Read More

Bruiloft Domaine d’Heerstaayen | Kim & Sander

29 mei 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Bruiloft Domaine d Heerstaayen-035

Nu zou ik natuurlijk Ramon kunnen vragen om een blogpost te schrijven voor deze reportage, omdat het zijn eigen zusje betreft. Maar ik ken Ramon: hij zou urenlang puzzelen op de juiste woorden. Vandaar dat ik de blog schrijf en hij de foto’s bewerkt, goede verdeling toch?

Kim en Sander zijn best al een tijdje verloofd. Ze wilden graag in mei trouwen en kozen voor de betoverend mooie locatie Domaine Heerstaayen. Een unieke plek in Nederland, helemaal als je het combineert met de overheerlijke taartjes en catering van Heerlijk & Hecht. En wat was het toch een geweldige dag. Natuurlijk ben ik bevooroordeeld en natuurlijk was er ook wel een vervelende regenbui hier en daar, maar alles bij elkaar was het echt perfect. Fijn eten, geweldige live-muziek, mensen die spontaan begonnen te dansen, een schuil-moment onder een haag omdat de regen ineens met bakken uit de hemel viel, mijn eigen lieve meisje (met mijn moeder), een geweldige trouwceremonie en overal bijzondere mensen.

Een bruiloft om heel lang te koesteren. En ik hoop enorm dat iedereen blij is met de foto’s, want we hebben er hard voor gewerkt (tussen het taart-eten en genieten en kletsen door ; )

Read More

Bruidsreportage Winselerhof | Liesbeth & Bert

26 mei 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Bruiloft Hotel Winselerhof-027

Oh Liesbeth en Bert, wat zagen jullie er toch prachtig uit op jullie dag! Eigenlijk was gewoon de hele dag mooi. We begonnen met een fijne samenwerking met (de Vlaamse) weddingplanner Kim, konden direct beginnen met fotograferen van het make-up moment en de overige voorbereidingen en voor we het wisten was het tijd voor het aankleedmoment. Hierna volgde een superemotionele “first-look”. De bruidsmeisjes stonden klaar, Bert was ook helemaal klaar voor het moment en daar kwam Liesbeth dan. Door de poorten heen gelopen, echt een bijzonder moment om mee te maken.

De ceremonie was mooi, de locatie Winselerhof geweldig, het weer zat eigenlijk ook best mee (’t was koud, maar het bruidspaar was er zo relaxed onder dat wij het ook prima vonden) en de fotolocaties erg fijn. De avond voor de bruiloft had het bruidspaar nog een mooie fotolocatie gescout, namelijk een schaapskooi. En toen we daar klaar waren met fotograferen reden we nog even langs een koolzaad-veld dat we op de heenweg zagen. En ook in de avond konden we nog even een paar foto’s maken in een boomgaard met prachtige bloesem. De eerste bruiloft van het officiële trouwseizoen en meteen een echte Mon et Mine bruiloft (vinden wij dan, he ; ).

En dan nog een klein verschil met Vlaamse bruiloften en Nederlandse bruiloften. Het diner duurt best lang, waardoor de sfeer er behoorlijk in zit, vlak voor het feest begint. Dus toen Liesbeth & Bert de dansvloer openden, ging het L.O.S. Een dance battle, maskers, stokpaardjes, knipperlichtjes, pruiken, één groot feest. Vlamingen kunnen feesten!

Read More

Het verhaal achter de trouwfoto: just married!

22 mei 2016 | By Informatief | No comments

verhaal-achter-trouwfoto-004

Kim en Rob, zo’n onwijs tof stel! Zij in een waanzinnig mooie Yolancris jurk, hij helemaal zo als hij is, met casual broek, bretels en zonnebril. Dit is het moment dat ze net getrouwd zijn. Ze lopen vanaf hun trouwplek bij de Sunset Lounge in Roermond, door een erehaag heen. Overal vliegt confetti rond hun (en ook onze) oren. Je ziet nog net een confetticone vliegen. Het prachtige bruidsmeisje staat ook op de foto, maar je kunt zien dat deze foto echt om Kim & Rob draait. Je kunt ook nog de dreigende lucht zien. Die regenbui trok vlak voor de ceremonie nog even over. Alsof het bruidspaar niet genoeg stress had gehad aan het regelen van al die prachtige styling regende het vlak voordat ze zouden trouwen. Oplossing? Uitstellen! En gelukkig was dit mogelijk. Ze trouwden gewoon een half uur later. En ik denk dat er best een paar gasten een natte bibs hebben gekregen, maar dat deerde niemand. Het enige dat van belang was, was het geluk van deze twee mooie mensen. En als je naar de prachtige lach van Kim kijkt zijn ze zeker gelukkig. Wil je meer zien van hun bruiloft, klik dan even op de link om naar hun hippe vrolijke bruiloft te kijken.

 

 

Loveshoot in Nunspeet | Loes & Hidde

15 mei 2016 | By loveshoot-featured, loveshoots, Recente Bruidsreportages | No comments

Loveshoot Nunspeet Zandeplas Zandebos-015

Loes en Hidde gaan in de herfst trouwen. Maar we gingen nu alvast een loveshoot met ze doen. Gewoon omdat het leuk is om een aantal mooie foto’s te hebben van jezelf en je geliefde en daarnaast omdat je op deze manier het snelst aan de camera went.

Ramon en ik willen aanvankelijk de shoot doen in Elburg, omdat we hier best wat mooie plekken kennen, maar tegelijkertijd wilden we eigenlijk wel weer eens een nieuw plekje in de omgeving ontdekken. Een plekje waarvan je denkt: “wat is Nederland toch mooi”. En na uitgebreid onderzoek op Google Maps kwamen we uit bij de Zandenplas. Zo’n plek waar iedereen uit deze omgeving wel eens geweest is, heel lang geleden, maar die eigenlijk onveranderd mooi blijft.

De Zandenplas “it was” dus. We hadden daar afgesproken en waren onder de indruk van het heerlijke zomerse weer, de mooie “bijna buitenlandse” locatie en een fantastische ondergaande zon. Naarmate de avond vorderde werd het licht ook steeds mooier. Ramon had in de nabijgelegen omgeving nog een ander plekje ontdekt en dus gingen we ook naar de heide bij het Zandenbos. Stiekem ben ik best een beetje trots op deze shoot : ) Read More

Waarom wij helemaal klaar zijn voor het nieuwe trouwseizoen

12 mei 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

Bruidreportage-tips-002

Komend weekend begint ons nieuwe trouwseizoen. En nu we ons voorbereiden op een drukke periode is het tijd om nog even na stil te staan bij een aantal hoogtepunten van de afgelopen winterperiode. We hebben namelijk keihard gewerkt aan onze fotografie. Dat zie je misschien niet zo snel van buitenaf en toch is het waar ;) Vandaar een kleine blogpost met de meest memorabele (Mon et Mine-)momenten van het afgelopen “winter-seizoen”.

Read More

Het verhaal achter de trouwfoto: vaders in symmetrie

11 mei 2016 | By Informatief, Recente Bruidsreportages | No comments

verhaal-achter-trouwfoto-006

Ik weet zelf niet zo makkelijk te omschrijven waarom deze foto iets met me doet. Misschien is het het contrast tussen de twee heren en die vrolijke vlaggetjes. Of het symmetrische van de foto, dat die twee heren allebei zo met hun voetje op het hek staan, precies in het midden gekaderd. Het zijn deels ook de neutrale kleuren van het groene zomergras, de blauwe wolkjes, beige vlaggetjes. In ieder geval is het een verstild moment tijdens een fijne bruisende bruiloft. De zomerse bruiloft van Maaike & Bastiaan, zo bijzonder mooi gestyled. En met 2 hele persoonlijke ceremonies; eerst in de kerk en daarna een persoonlijke ceremonie op het grasveld. In ieder geval is dit weer typisch zo’n foto die door Ramon gemaakt is en waar ik (Hermine) dan weer van denk: “goed… volgende keer nog beter opletten dame!”