Herfstbruiloft | 10 reden om in de herfst te trouwen

6 december 2016 | By Bruidsfotografie | No comments

Herfstbruiloft met bruidspaar in het bos.

Denk je na over een herfstbruiloft, met overal warme en heldere kleuren? Wij zijn in ieder geval fan! We schreven al eerder dat een herfstbruiloft te gek is, maar het is tijd voor een update. Des te leuker dat we dit seizoen wel 4 herfstbruiloften mochten vastleggen! Vandaar dat we deze “promo-post” schrijven, want wie weet kunnen we je overhalen om vooral in dit prachtige seizoen te trouwen. Daarom geven we je 10 redenen om vooral naar eind september, oktober en november te kijken als potentiële trouwmaand. Read More

Onze beste trouwfoto’s van 2016

2 december 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

De mooiste trouwfoto’s van 2016, gemaakt door Mon et Mine

We worden er zelf een beetje stil van…. wat een jaar! We hebben de mooiste feesten meegemaakt, de meest intieme trouwceremonies, dagen vol hectiek, kapotte trouwauto’s, feesten met DJ’s, prachtige trouwjurken en de liefste / mooiste / authentiekste stellen. En daarom kunnen we niet wachten tot we onderstaand filmpje aan je kunnen tonen. Want er zijn weer heel veel mooie en lieve stellen getrouwd.

Daarnaast was dit ook een bijzonder jaar, want Ramons zusje is getrouwd. De foto waar Ramons vader en zusje elkaar aankijken is dan ook zijn absolute favoriet. Het is sowieso erg bijzonder wanneer een familielid gaat trouwen. Dus ook dit was een hoogtepunt van 2016. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de loveshoot met Het Bruidsmeisje Vivian & Pascal en de 5 totaal diverse styled shoots die we deden met Oh Happy Day, Heerlijk & Hecht en Best Day Ever.
Dus pak een kopje thee of een cappuccino, ga even lekker achterover hangen en geniet van al deze gelukkige mensen. Wat is jullie favoriete foto? Die van mij is de foto van Linda & Lauran in het Maxima-park…

Read More

Nieuw logo!

1 december 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

bruidsfotografie-logo

Toen we in 2010 begonnen met ons bedrijf, hadden we al vrij snel een logo geregeld. Het eerste logo werd dan ook gemaakt door klasgenoot/vriend Mischa. In die tijd hadden we nog geen idee wat we precies wilden en daarom veranderde het logo ook door de jaren heen. Maar nu, eind 2016 hebben we meer een idee van waar we naar toe willen met Mon et Mine.

Qua logo wilden we graag een “volwassen” representatie van ons bedrijf. Een tikkeltje chique, maar ook persoonlijk. Liefst met een afbeelding er bij, zodat we net iets meer herkenbaar zijn. En dus gingen we op zoek naar het perfecte ontwerp. Uiteindelijk heeft Hellomynameisclare het logo voor ons ontworpen: met een dubbele M, weergegeven als een chique diamant-achtige vorm. Like! Heel simpel eigenlijk, maar “less is more”, soms.

Dus de komende tijd gaan we aan de slag met het vernieuwen van onze website, het aanpassen van onze visitekaartjes en onze social media uitingen. We hebben er heel veel zin in. En wat vinden jullie…. mooi geworden, toch? : )

 

Loveshoot Elburg | Vivian & Pascal

28 november 2016 | By loveshoot-featured, loveshoots, Recente Bruidsreportages | One comment

loveshoot-elburg-vivian-pascal-012

De misschien-wel-spannendste-shoot van het jaar: de loveshoot van Vivian en Pascal. Op het eerste gezicht zie je misschien gewoon een lief en fotogeniek stel, maar voor de kenners onder ons: Vivian is van Het Bruidsmeisje. En ze is natuurlijk mega bekend met heel veel fotografen en nu mogen wij zomaar haar en haar geliefde vastleggen! Pascal en zij zijn inmiddels een jaar samen, dus een perfect moment voor mooie foto’s, toch?

Goed, eerst datum inplannen, dan kiezen voor een locatie en een tijdstip en dan dus daadwerkelijk de shoot. Gelukkig verliep alles precies zoals we hoopten: mooi weer, ontspannen en knuffelig stel, fijne zonsondergang. En een mooi resultaat ; ) Praktisch in onze achtertuin, namelijk op de strekdam van Elburg.
Read More

Herfstbruiloft Kasteel Duivenvoorde | Irina & Bart

21 november 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

herfstbruiloft-kasteel-duivenvoorde-021

Irina’s zus kwam naar me toe in de ochtend en ze zei: “ik heb absoluut tegen Irina gezegd dat ze jullie de hele dag moet laten fotograferen hoor”. En dat gebeurde uiteindelijk dus ook. We mochten deze prachtige herfstbruiloft van A tot Z vastleggen. En wat hebben we er van genoten. De laatste bruiloft van dit “seizoen”!

Irina en Bart komen uit twee warme families. Met ouders die op de dag een praatje komen maken met je en die mooie speeches geven en die hun emoties gewoon laten zien, ook al kijkt iedereen toe. En daar worden wij zo blij van. Dat wij dan vervolgens aanwezig mogen zijn om dat vast te leggen; iedereen blij en mooi aangekleed en dat in zo’n herfstachtige setting: heel erg fijn.

Je vraagt je misschien af waarom ze precies in de herfst wilden trouwen. Zoals we meermaals tijdens de trouwdag hoorden: Irina & Bart zouden het liefst trouwen op zo’n dag waarop je binnen zit bij het haardvuur en buiten gutst de regen tegen de ramen aan. Een fijne herfststorm, warme chocolademelk binnen en gezelligheid. Nu was deze dag eigenlijk best wel mooi qua weer, maar die paar kleine buien maakten de sfeer helemaal “herfst”. En dan hebben we het nog niet gehad over al die kleine details, zoals zelf gedroogde bladeren, slingers, boomstronken met kaarsjes en een fantastische dinertafel. Helemaal mooi verzorgd door Brisked. Wij vonden het een fantastische afsluiter van het seizoen. En jullie? : )

En dan ben ik nog bijna vergeten te vertellen dat ik hun trouwringen zo bijzonder vind en die trouwjurk (!!!) en de eerste dans en de prachtige bomen overal en en en. Afin: wij hebben een fijne dag gehad.
Read More

Botanische bruiloft Meelfabriek Zijlstroom Leiderdorp | Jack & Lynn

17 november 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

bruiloft-meelfabriek-zijlstroom-leiden-011

Oh Jack en Lynn, toen jullie vertelden dat jullie een kaasboerderij runnen, waren wij al verkocht. Ik heb zelfs de postzegels waar een blok kaas op staat bewaard voor jullie post. En hoewel er weinig kaas te zien was tijdens de trouwdag waren wij helemaal fan van jullie te gekke trouwdag. En daarom benoemen we nu een aantal dingen die helemaal te gek waren.

Trouwen in het kasje bij Zijlstroom in Leiden, wat een leuk idee! En wat een sfeervolle plek zo.
De styling van Oh Happy Day (prachtig weer, Kristel!), overal die kaarsen en dat glas en die bloemen en die back-drop, en en en.
De Hortus Botanicus als binnenfotolocatie. En als je geluk hebt (zoals wij die dag) kun je ook nog buiten mooi foto’s maken. En dan hebben we de koeienstal en boerderij nog niet eens genoemd.
Twee mega smiles de hele dag. Wat een verliefde mensen!
Het eten was geweldig. Die lunch bij Zijlstroom, wow.
Het botanische sfeertje was erg fijn, terugkomend in de fotolocatie, de ceremonieplek en de taarttafel.
En dan die prachtige kanten trouwjurk van Lynn (zwijmel).
Read More

Herfstbruiloft Landgoed Rhederoord | Iris & Emiel

14 november 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

herst-bruiloft-landgoed-rhederoord-014

Ik vertelde het Iris & Emiel al tijdens de dag: “volgens mij heb ik nog nooit een herfstbruiloft meegemaakt met zulke mooie herfstkleuren”. En dat was niets gelogen, want kijk nou eens… die tuin van Rhederoord. Echt een zee van kleuren. En omdat Iris en Emiel die kleuren op veel meer plekken hadden terug laten komen, was het een prachtige herfstbruiloft. Hierbij dus de tweede reportage die we deze herfst mochten maken.

Read More

Herfstbruiloft in Oud-Beijerland | Suzanne & Leonard

11 november 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages | No comments

herfstbruiloft-oud-bijerland-013

Soms heb je geluk en soms heb je pech, trouwen in de herfst kan best spannend zijn. Want het kan zo bijzonder mooi zijn. Met overal van die fantastische kleuren. Hier en daar een zonnestraal en misschien ook wel wat blauwe lucht. Dus eigenlijk namen Suzanne & Leonard best wel een risico, maar wat pakte het goed uit! Hun herfstbruiloft was prachtig.

Een groot deel van de dag vond plaats bij de Oude Tol, een veelzijdige locatie, gelegen aan het water. Het mooie van deze plek is dat er veel glas is waardoor je gemakkelijk naar buiten kunt kijken. De gasten genoten van een heerlijke high tea, voordat ze naar het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland reden. Hier vond namelijk de gemeentelijke ceremonie plaats. Direct daarna reden we weer terug voor de taart en drankje. Ook het diner vond hier plaats.

Na het diner reed het gezelschap naar de kerk in Heinenoord. Suzanne en Leonard hadden gekozen voor een super sfeervolle trouwdienst met alleen maar kaarslicht. En dat geeft natuurlijk een hele fijne sfeer. Kortom: een prachtige herfstbruiloft in oktober. Read More

Masterclass Bruidsfotografie Elburg

13 oktober 2016 | By Bruidsfotografie, Recente Bruidsreportages, Workshops | No comments

bruidsfotografie-workshop-elburg-lucca-001

Masterclass Bruidsfotografie

In het voorjaar en najaar geven we vaak een workshop of masterclass. Dit najaar kozen we voor de masterclass-variant, omdat we een aantal cursisten hadden die graag meer wilden weten over het fotograferen met moeilijk lichtsituaties. Denk daarbij aan “oeps, het gaat ineens regenen tijdens de fotoshoot en we moeten naar binnen” of “sfeervolle donkere trouwlocaties”. Wat kun je dan doen? En de locatie was ditmaal in “ons eigen” Elburg, namelijk bij Lucca, aan de haven.

Fijne foto’s

Omdat het een lange dag is, de cursisten graag wat moois willen fotograferen en we zelf ook mooie foto’s willen laten zien was Kristel van Oh Happy Day aanwezig om een paar mooie kleine stylingshoekjes te maken. Ze stylede een backdrop, regelde een te gek “model bruidspaar” ( ze zijn overigens echt getrouwd), maakte de dinertafel mooi en zorgde voor een te gekke taartentafel. Met niet 1, niet 2, maar 3 heerlijke taarten van Taartjes van An. En dat prachtige boeket en die bloemen? Jup: Bloom your Life van Marte Glasbergen. Alles in Indian Summer thema, helemaal passend bij een bruiloft in de herfst. Qua locatie hadden we gekozen voor Lucca in Elburg. Een locatie met heel veel mogelijkheden, waar de eigenaresse met je meedenkt en je op een bourgondische manier kunt tafelen. Lekker!

Reacties van onze cursisten

Een hele leuke maar vooral leerzame Masterclass, ik had deze masterclass echt nodig om mijn vragen waar ik vaak tegen aan loop beantwoord te krijgen. Lieve Ramon & Hermine, super bedankt dat we een kijkje achter de schermen hebben gekregen, en bedankt voor de gezellige dag. – Amy van Luik

Een enorm leerzame dag. Ik vond het gedeelte over technieken, heel leerzaam. Door het echt te doen in het praktijkgedeelte beklijft het ook goed! Daarnaast, kun je alles tussendoor vragen, van marketing tot technieken. Erg fijn ook om gelijkgestemde cursisten te treffen, die soms met dezelfde dingen worstelen. Ramon en Hermine, zijn leuke, toegankelijke en rustige mensen die alles op een prettige manier overbrengen. Ook het toch spannende gedeelte van de feedback was helemaal niet spannend ;) – Korinne Alberink

Wil je op de hoogte gehouden worden van de volgende masterclass of workshop? Schrijf je dan in voor onze bruidsfotografie-mailinglist.

Read More