Bruidsfotografie Mon et Mine | Blog | Bruidsreportage - Trouwreportage - Bruidsfotograaf
22
Aug
2014

Tuinbruiloft in Oud Aalden-008

Het hebben van een tuinbruiloft, totaal outdoor, met hier en daar een tent en veel dingen zelf regelen. Wij maken het steeds vaker mee en vinden het een superleuke ontwikkeling. Celine en Henk hadden ook voor deze manier gekozen, omdat Celine’s ouders een supermooie tuin hebben waar een flink feest gegeven kon worden. Afgelopen week reden we dus vanuit Elburg naar Oud-Aalden, een prachtig stukje Drenthe. Toen we het plaatsje binnenreden leek het eigenlijk op een openluchtmuseum, want alles was geheel in oude stijl.

De dag vond, zoals gezegd, plaats in de achtertuin. Rondom een bijzondere moderne en toch oude boerderij met zo’n authentieke houten schuur, waren enkele plekjes klaargemaakt voor de dag. De ceremonie vond achterin plaats, er was een tentje waar men lekkere drankjes kon halen en ook stond naast het huis een grote tent waarin het gezelschap die avond pannenkoeken zou eten. Toen bleek dat het gewoon droog ging blijven tot aan de ceremonie gingen we op weg voor de fotoshoot. Het leuke van zo landelijk wonen is dat je ook vaak mooie fotolocaties in de buurt hebt. We konden dus te voet vanaf de boerderij vertrekken richting een natuurgebied in de buurt. Toen het halverwege de fotoshoot ineens keihard ging regenen moesten we even schuilen in een schapenschuur, maar gelukkig konden we niet veel later alsnog weer naar huis lopen.

De buitenceremonie kon gewoon doorgaan en dat was erg fijn, omdat we niet echt een binnenoptie hadden. Alle stoeltjes stonden klaar en Henk & Celine konden zo van de boerderij naar de setting toe lopen. Henks vader sloot het huwelijk, de handtekeningen werden gezet en even later was het tijd voor champagne en DIY-cupcakes. Nadat we een groot deel van de borrel en een sfeerimpressie van het tafelen hadden vastgelegd reden we weer richting Elburg.

Echt een unieke trouwdag, want:

- Zo onwijs persoonlijk om in de achtertuin van je ouders te trouwen!
- Heel veel DIY en hoewel ik de trouwringen natuurlijk niet DIY mag noemen, waren ze dus “binnen de familie” vervaardigd. Herken je de profielen van bruid en bruidegom ook?
- Niet een superchique diner, maar gewoon lekkere pannenkoeken van de ouder werkgever van Celine, hoe tof!

Lees meer..

Geen reacties
11
Aug
2014

Romantische kus op de heide van Bussum

Met sommige bruidsparen heb je enorm veel contact voorafgaand aan de bruiloft. Je weet precies waar de bloemen staan, het prieeltje opgebouwd wordt en op welke manier de bruidsmeisjes naar voren komen lopen. En soms heb je wel een draaiboek, maar laat je je voor de rest verrassen. Zo ook bij Danielle en Jeroen; een lief, intelligent en reislustig stel. Hun dag begon in Bussum en Amsterdam, dus Ramon en ik splitsten ons al vroeg op. Ik kon meteen met alle details aan de slag en dat was bijzonder leuk om te doen, in het prachtige en statige huis van Danielle’s ouders.

Nadat het bruidspaar elkaar gezien had en we snel een paar familiefoto’s gemaakt hadden, was het tijd om te beginnen aan de fotoshoot. Danielle, zelf fotografe, had een paar mooie plekjes gespot rondom de Bussumse Hei. En omdat het prachtig weer was, konden we in relatief korte tijd een aantal fijne foto’s maken. Lees meer..

Geen reacties
7
Aug
2014
Regen tijdens je bruiloft, 6 suggesties voor het vinden van een binnenlocatie.
“Help, het gaat regenen! En we hebben nog geen binnenlocatie gevonden voor de fotoshoot.” We horen deze kreet wel vaker en daarom willen we graag jullie een aantal tips meegeven, zodat je niet in deze valkuil valt. Het lastige met regen is dat je rekening moet houden met een totaal andere setting dan je al die tijd hebt voorgesteld. Vrijwel niemand gaat uit van regen op de bruiloft. Ja, tenzij je midden in de winter gaat trouwen natuurlijk. Maar eigenlijk hoeft regen op je bruiloft helemaal geen probleem te zijn. Als je zelf flexibel bent en je gewoon concentreert op je aanstaande, je gasten en de prachtige gebeurtenissen van de dag, komt het met de foto’s echt wel goed.

Toch kun je met een beetje voorbereiding nare verrassingen voor zijn. Wij adviseren in ieder geval om in de tijd voorafgaand aan jullie bruiloft op zoek te gaan naar dit soort plekken: Lees meer..
Geen reacties
5
Aug
2014

Gezinsfotografie 't Harde-008

In de week dat we online aankondigden dat Ramon en ik zelf een echte familie worden, hadden we ook onze eerste echte Mon et Mine familieshoot. Eigenlijk zou het gewoon een loveshoot zijn tussen Nailia en Thijs, maar toen ze voorstelden om de kinderen mee te nemen dachten we: “ja waarom ook niet!”. Of je nu de liefde tussen 2 of tussen 5 mensen vastlegd, het effect is hetzelfde.

En dus gingen we voor deze “soort van loveshoot” naar ‘t Harde, of om precies te zijn: de Woldberg, het stukje heide tussen ‘t Harde en Epe in. Nailia had bedacht dat het een goed idee zou zijn om een aantal activiteiten te ondernemen en daar waren we het helemaal mee eens! Lees meer..

3 reacties
31
Jul
2014

Bruiloft Hotel Merlet-022

Wat een maf jaar. We hebben nog nooit zoveel regen gehad als nu. En toch had het relatief weinig effect op de trouwdag, bij Hotel Merlet, van Rhianne en Bart Jan. Oke, de fotoshoot vond grotendeels binnen plaats, maar bij de voorbereidingen, first-look en trouwceremonie hadden we er totaal geen last van. Af en toe zagen we zelfs even de zon!

Zoals wellicht wel te zien is had Rhianne veel aandacht besteed aan haar details. Deels DIY, deels vanaf Etsy en alles zoveel mogelijk in wit en donkerblauw. En dan die Manolo Blahnik schoenen, helemaal SATC, toch? :) De ochtend vloog voorbij en voor we het wisten was het al tijd voor de ceremonie in het kerkje, vlak naast Hotel Merlet. Ook hier was alles prachtig aangekleed.
Na de ceremonie was het tijd voor een lekker stukje taart en de fotoshoot. Omdat het inmiddels keihard aan het regenen was gingen we eerst in de bruidssuite foto’s maken en even later toch gewoon, dapper met paraplu en al, richting het duingebied. We hebben enkele foto’s gemaakt met paraplu, maar toen het nog harder begon te regenen besloten we toch om verder te gaan bij het hotel in Schoorl. Maar dat het regent wil niet zeggen dat je meteen sippe foto’s krijgt, in tegendeel! We konden helemaal losgaan in de lobby, de bar en de hotelkamers van Merlet. Een heerlijke uitdaging dus!

Tijdens de feestavond werd de weddingfilm van Royal Rushes gedraaid. Same-day edits zorgen altijd voor extra veel emotie tijdens een feest en dat kunnen wij dan weer fotograferen. En toen de eerste dans geweest was, pakten wij onze spullen in en gingen we naar huis, terugkijkend op een prachtige dag.

Lees meer..

1 reactie
29
Jul
2014

Bruiloft Havixhorst Meppel-012

Wonen in Brunei, familie over de hele wereld hebben en trouwen bij De Havixhorst. Min of meer toch een Destination Wedding dus. Niet dat de Havixhorst een rare keuze is hoor, in tegendeel! Een prachtige locatie waar dit internationale gezelschap zich helemaal thuis kon voelen. En dan ook nog eens getrakteerd worden op prachtig weer!

Marie-Christine en Christiaan kozen voor deze plek, omdat het toch wel een mooie natuurlijke, statige en Nederlandse locatie is. Compleet met landgoed, prachtige bloemen, een fijne buitenceremonieplek en heerlijk eten. Tijdens het diner was er voldoende tijd voor heel veel speeches en stukjes. Omdat Marie-Christine uit Duitsland kwam en Christiaan Nederlands is, vond een groot gedeelte van de dag plaats in het Engels. Zo ook de fantastische speeches. En wat mij echt opviel waren de prachtige bloemen en kleuren overal. De ouders van Marie-Christine hadden vlak voor de ceremonie nog prachtige bloemen neergelegd en voor alle gasten een Spaanse waaier geregeld. Die kwam goed van pas met dit mooie weer.

De avond werd afgesloten met een spectaculaire eerste dans en veel gefeest. Een superdag om vast te leggen!
Lees meer..

Geen reacties
28
Jul
2014

7 tips
Stel je eens voor: je hebt net je trouwfotograaf geboekt en je denkt nog na over de locatie waar je wilt gaan trouwen. Je wilt graag die mooie lichte foto’s hebben die jouw fotograaf altijd maakt. Ook kan het zijn dan je nog geen fotograaf hebt geboekt. Dit artikel gaat in ieder geval in op wat je kunt doen om jouw droombeeld helemaal waar te maken. En je hebt vaak meer invloed dan je denkt!

Lees meer..

Geen reacties
15
Jul
2014

Ergens in het midden van Nederland staat een prachtig authentiek kasteeltje, genaamd Kasteel Wijenburg. Als ik me niet vergis hebben ze meerdere awards gewonnen en als je dan ook nog eens zo’n mooie locatie bent, komen veel bruidsparen bij je trouwen. In dit kasteel zijn ook Hester en Michel getrouwd, een bijzonder internationaal stel met twee superlieve kinderen. Hester komt uit Nederland, woonde op veel plekken en ontmoette haar Michel op het strand van Frankrijk. Michel is dan ook Frans en hun kinderen worden nu viertalig opgevoed. Dat beloofde wat voor deze dag!

Wat wij echt superfijn vonden is het feit dat alles plaatsvond bij Wijenburg. Dus de voorbereidingen, de ceremonie, de fotoshoot, het diner en het feest. En tussendoor was er ook nog ruimte voor een wijnproeverij en een rondleiding door Martine. Sowieso was de dag bijzonder persoonlijk. Met fijne speeches, rondrennende kids, geweldige gasten, grote schalen Italiaans eten op tafel, een fantastische “beste vriendin & MUA tegelijk!”, een internationaal gezelschap, een te gekke korte Cymbeline jurk en heerlijke samenwerking met Vivian ter Huurne :)

Lees meer..

Geen reacties
11
Jul
2014

Kennen jullie Marvin en Angela nog? We maakten hun vintage gestylede bruidsreportage twee maanden geleden en hoe tof is het dan dat je na de bruiloft een mailtje krijgt met: “ja eigenlijk willen we nog meer foto’s, maar dan met casual kleding aan”. Prima!

Een loveshoot dus in Elburg. Gewoon lekker bij ons in de buurt op van die plekjes waar je heel vaak langskomt en denkt: “daar zou ik nog wel eens willen fotograferen!”. Eerst een berm vol bloemen, toen een windmolenpark in de polder (op speciaal verzoek van Ramon) en uiteindelijk nog langs de dijk van Harderwijk en Biddinghuizen. Toen we terugreden en zagen dat de zonsondergang steeds mooier werd, besloten we nog een vierde keer uit de auto te springen met mijn favoriete foto van deze shoot als resultaat.

Hierbij dus een kleine selectie van de foto’s. Veel plezier met kijken!

Lees meer..

2 reacties
7
Jul
2014

Bruiloft Metaal Kathedraal-011

Anke en Nils zijn zo’n stel dat graag alles goed geregeld wil zien. En ik geef ze geen ongelijk, want het is een heerlijke beloning als de dag dan ook echt fijn verloopt, op een manier die helemaal bij je past. Ze (of eigenlijk voornamelijk Anke ; ) hadden veel aan de styling gedaan, een relaxte planning gemaakt met veel tijd voor vrienden en familie en daarnaast ook een te gekke fotolocatie geregeld.

De fotolocatie was voor ons de verrassing van de dag, namelijk de Metaal Kathedraal, net buiten Utrecht. Het is een locatie waar vroeger een kerk zat, toen een metaalfabriek kwam en nu een creatieve plek aanwezig is. Een beetje Rijk van de Keizer meets de Enka Fabriek, heerlijk industrieel dus. Omdat we alle tijd van de wereld hadden konden we flink aan de slag met alle unieke elementen van deze plek.

De trouwceremonie vond plaats in het Koetshuis van Mereveld. Nadat het bruidspaar verrast was door meerdere speeches tijdens de trouwceremonie was het tijd voor een fijne borrel. Iedereen had een zelfgemaakte taart of cupcakes meegenomen en dus was er een taartentafel. Ook hier had Anke voor styling gezorgd, met hulp van de bloemen van haar moeder.

Wederom een hele fijne dag met allemaal kleine unieke elementjes die helemaal bij dit bruidspaar passen.
Lees meer..

5 reacties